Ο "ώριμος στο νησί" Εντέ και το ενδεχόμενο να συνεχίσει στην Κύπρο

Συνέντευξη στο Γερμανικό περιοδικό "Kicker" παραχώρησε ο Τσινεντού Εντέ, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο επίπεδο του πρωταθλήματος στην Κύπρο και στο ενδεχόμενο να συνεχίσει στο νησί μας. "Ώριμος στο νησί" είναι ο τίτλος που χρησιμοποιείται... 

Βρήκε ρυθμό
"Μέσα από τα παιχνίδια τα οποία έχω πάρει στα πόδια μου, έχω βρει ξανά τον παλιό μου ρυθμό. Με τον τρόπο που παίζω ποδόσφαιρο πρέπει να είμαι σε καλή κατάσταση, αφού βασίζομαι στις ατομικές ενέργειες".

Χαρούμενος με λίγα...
"Όταν ήμουν πιο νέος δεν είχα απόλυτα επαγγελματική συμπεριφορά. Κάποια στιγμή, όμως, αντιλήφθηκα τι σημαίνει να είσαι επαγγελματίας. Στα 14-15 μου θα ήμουν χαρούμενος αν κάποια στιγμή στο μέλλον θα μπορούσα να αγοράσω ένα Opel Calibra ή ένα laptop. Ουδέποτε θα παραπονιόμουν, αφού τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν έρθει πολύ χειρότερα".

Το επίπεδο στην Κύπρο
"Από πλευράς ρυθμού και έντασης το Κυπριακό πρωτάθλημα σίγουρα δεν συγκρίνεται με το Γερμανικό. Όμως ομάδες όπως είναι φέτος το ΑΠΟΕΛ, η Ομόνοια και ο Απόλλων θα μπορούσαν να παίζουν στην Μπουντεσλίγκα. Οι υπόλοιπες ομάδες του πρώτου ομίλου - μεταξύ αυτών και η Ανόρθωση - θα μπορούσαν να παίζουν στην Τσβάιτελιγκα".

Το ενδεχόμενο να συνεχίσει στην Κύπρο
"Θα ήμουν ανοικτός σε αυτό το ενδεχόμενο, εδώ αξίζει πραγματικά να ζεις".