Κι όμως, είναι καλύτερος νέος!

Μπορεί μέσα στο γήπεδο να δείχνει την εικόνα 30άρη με τον συνδυασμό ποιότητας και εμπειρίας που ξεδιπλώνει, αλλά ο Κωνσταντίνος Λαΐφης μόλις πρόσφατα έκλεισε τα 22 του χρόνια. Γι’ αυτό και αναδείχθηκε κορυφαίος νέος στο φετινό πρωτάθλημα…

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ανακοίνωσε τις βραβεύσεις της χρονιάς και το όνομα του Παραλιμνίτη άσου δεν θα μπορούσε να μην υπάρχει, αφού η χρονιά που πραγματοποίησε ήταν εξαιρετική.

Αν και 21 στα 22, ο Λαΐφης τα έκανε… όλα. Ξεκίνησε την χρονιά και υπολογιζόταν ως μια καλή ρεζέρβα του Νούχου στο αριστερό άκρο της άμυνας. Στις προπονήσεις και στα φιλικά άρχισε να δείχνει ότι το ταλέντο του είναι υπερβολικά μεγάλο για να χωρέσει στον πάγκο της «Κυρίας» και ο Αντρέ Πάους άρχισε να τον δοκιμάζει στο αρχικό σχήμα, σε θέση αμυντικού χαφ. Και αυτός τον δικαίωσε και με το παραπάνω.

Αμυντικό χαφ, στόπερ, αριστερό μπακ, αριστερό χαφ, επιτελικό χαφ. Παίζει όλες τις θέσεις και όλες με την ίδια άνεση! Απάντηση στο προ μηνών ερώτημα, ακόμη δεν υπάρχει…

Τι έκανε μέσα στην σεζόν που ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα; Πραγματοποίησε την πρώτη του γεμάτη χρονιά, έχοντας 27 συμμετοχές (24 πρωταθλήματος – 3 Κυπέλλου) συνδυάζοντας τες με 5 γκολ (4 στο πρωτάθλημα και 1 στο Κύπελλο). Παράλληλα στις 16 Νοεμβρίου και τον εντός έδρας αγώνα με την Ανδόρα, χρίστηκε για πρώτη φορά διεθνής με την Εθνική Ανδρών. όχι κι άσχημα για κάποιον που όταν ξεκινούσε η περσινή χρονιά δινόταν δανεικός στην Αλκή, επειδή περίσσευε στο ρόστερ της Ανόρθωσης.