Μαϊσουράντζε για όλα

Συνέντευξη σε ΜΜΕ της πατρίδας του παραχώρησε ο Ιράκλι Μαϊσουράντζε.

Ο Γεωργιανός μίλησε μεταξύ άλλων για τον πρώτο χρόνο παρουσίας του στην Ανόρθωση, ενώ αναφέρθηκε και στον Τιμούρ Κετσπάγια:

"Δυστυχώς δεν καταφέραμε να εξασφαλίσουμε το εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ. Ήμασταν πολύ κοντά, αλλά δεν το πετύχαμε. Στο τελευταίο μας παιχνίδι κερδίσαμε τον Απόλλωνα με 3-1, με άλλες ομάδες να εξαρτώνται κι από το δικό μας αποτέλεσμα. Τελικά, δεν πετύχαμε αυτό που θέλαμε και παραμείναμε στην 5η θέση".

"Η φετινή σεζόν ήταν η καλύτερη για εμένα προσωπικά. Το επίπεδο του πρωταθλήματος είναι υψηλότερο και μπορώ να βελτιώσω τις δυνατότητές μου. Τώρα, αντιλαμβάνομαι ότι έμαθα αρκετά στην Κύπρο, κάτι που αρχικά δεν ανέμενα. Πλέον, βλέπω περισσότερο την επίδραση που έχει η τακτική στο παιχνίδι. Στην Κύπρο, μετά το τέλος του κάθε αγώνα, αναλύουμε λεπτομερώς τον αγώνα και προσπαθούμε να διορθώσουμε τα λάθη που κάναμε. Στη Γεωργία δεν συνέβαινε το ίδιο. Μας βάζουν να δούμε πόσες σωστές πάσες κάναμε πόσες λάθος, πόσες προσωπικές μονομαχίες κερδίσαμε και πάει λέγοντας. Ότι βλέπουμε μας βοηθούν να γίνουμε καλύτερα και να μην επαναλάβουμε τα λάθη μας στο επόμενο παιχνίδι. Αυτό το πρόγραμμα δεν υπάρχει πουθενά στη Γεωργία, γιατί στα στάδια δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν πολλές κάμερες. Επίσης, δεν μπορούν οι ομάδες να πληρώσουν 10.000 δολάρια για αυτό το πρόγραμμα".

"Λατρεύω το ποδόσφαιρο, ενώ η σχέση των φιλάθλων μας με το σύλλογο είναι εξαιρετική".

"Ο προπονητής μου έχει το δικό του πλάνο. Κατά κάποιο τρόπο του αρέσει να παίζω σαν πέμπτος αμυντικός. Όχι να τρέχω άσκοπα παντού και να μην νιώθω άνετα".

"Στον τεχνικό διευθυντή της Ανόρθωσης, Τεντ Φαν Λέουβεν, αρέσουν πολύ οι Γεωργιανοί ποδοσφαιριστές. Δούλεψε στη Φίτεσε και έχει καλές εντυπώσεις από τους Γεωργιανούς που βρίσκονταν στην ομάδα. Ήθελε να έρθουν στην ομάδα οι Κακαμπάντζε και Παπουνασβίλι, ενώ είναι εδώ και ο Γκιόργκι Αμπουρτζάνια. Από ότι έμαθα, ωστόσο, η Δυναμό ζήτησε πολλά λεφτά για τον Παπουνασβίλι, ενώ μία μέρα "χάλασε" ξαφνικά η μεταγραφή του Κακαμπάντζε, χωρίς όμως να ξέρω το λόγο. Ο Τεντ Φαν Λέουβεν ήταν στη Μάλτα πέρσι ως τεχνικός διευθυντής, όπου έπαιζα κι εγώ μαζί με τον Νούκρι Ρεβισβίλι. Όταν ο Φαν Λέουβεν ήρθε στην Ανόρθωση, ήρθα κι εγώ μαζί του. Παράλληλα, ήρθε και ο Αμπουρτζάνια και όπως ήταν φυσικό ήμουν πολύ χαρούμενος".

"Ο προπονητής μας δεν επηρεάστηκε από το γεγονός ότι υπήρχαν νεαροί στην ομάδα. Αντίθετα, σιγά-σιγά τους έδωσε χρόνο και τους προετοίμασε για τα παιχνίδια. Ο Αμπουρτζάνια πήρε το χρόνο του και κέρδισε τη θέση του στην 11άδα μέσα από τα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας".

"Υπάρχουν αρκετοί καλοί παίκτες στην Κύπρο, δεν μπορώ να πω μόνο ένα. Ο Νούνο Ασίς της Ομόνοιας, ο Καμέλ Μεριέμ του Απόλλωνα, ο οποίος ήταν ένας από τους ηγέτες της Μονακό, όπως επίσης ο Νορβηγός Τζον Άρνε Ρίισε του ΑΠΟΕΛ. Το Κυπριακό ποδόσφαιρο έχει βοηθήσει πολλούς παίκτες να βελτιωθούν. Δεν μπορώ να πω ότι είναι στο υψηλότερο επίπεδο οι ξένοι ποδοσφαιριστές, αλλά υπάρχουν καλοί κι έμπειροι παίκτες".

"Ο Τιμούρ Κετσπάγια έρχεται συστηματικά στο γήπεδο και βλέπει τα παιχνίδια της Ανόρθωσης. Έχουμε συναντηθεί σε κάποιες περιπτώσεις κι έχουμε μιλήσει".

"Γίνεται πολύς λόγος για επιστροφή του στην Ανόρθωση. Ακόμα κι αυτές τις μέρες, αλλά δεν γνωρίζω κάτι το συγκεκριμένο. Γενικότερα, μιλώντας για το ποδόσφαιρο, άλλες φορές μία φήμη αληθεύει κι άλλες όχι".

"Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Κάχα Τσχαντάντζε ήταν στο παιχνίδι Ομόνοια-Ανόρθωση, όταν ήμουν τραυματίας και εκτός αποστολής. Έπαιξαν οι Λομπιανίτζε και Αμπουρτζάνια τότε. Τον συνάντησα και μιλήσαμε, αλλά κυρίως για τον τραυματισμό μου".

"Έπαιξα με τον Απόλλωνα, γιατί θεώρησα ότι μπορούσα να το πράξω. Ο προπονητής μου με ρώτησε πώς νιώθω και του είπα πως ένιωθα καλύτερα. Του είπα πως ήμουν 80% έτοιμος, ενώ ψυχολογικά ήμουν 100% έτοιμος. Βγήκα έξω κι έπαιξα. Κερδίσαμε, αλλά δεν καταφέραμε να πετύχουμε το στόχο του Γιουρόπα Λιγκ"

"Δεν ξέρω ακόμα αν θα υποβληθώ σε κάποια επέμβαση. Ο Τιμούρ Κετσπάγια μου είπε για ένα γιατρό στην Ελλάδα. Τώρα περιμένω να εκδοθεί η βίζα και να πάω στην Ελλάδα έτσι ώστε να δω αν θα προχωρήσω στην επέμβαση. Είναι μία δύσκολη επέμβαση και θα έχει διάρκεια 1,5 ώρα, εάν τελικά γίνει".