Πρωτοβουλία για αλλαγή ηγεσίας

Aπό τις παρασκηνιακές επαφές, πλέον η Ανόρθωση πέρασε στη δημόσια ξεκάθαρη τοποθέτηση όσον αφορά τις εκλογές στην ΚΟΠ, αφού με ανακοίνωσή της, η διοίκηση της "Κυρίας" ενημερώνει τους φίλους της αλλά και το ποδοσφαιρόφιλο κοινό της Κύπρου, ότι αναλαμβάνει επίσημα πρωτοβουλία, ενόψει των επικείμενων εκλογών της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου στις 3 Αυγούστου του τρέχοντος έτους.

Αναλυτικά:

"Η Ανόρθωσις Αμμοχώστου, ενημερώνει τους φίλους της αλλά και το ποδοσφαιρόφιλο κοινό της Κύπρου, ότι αναλαμβάνει επίσημα πρωτοβουλία, ενόψει των επικείμενων εκλογών της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου στις 3 Αυγούστου του τρέχοντος έτους.

Το Κυπριακό Ποδόσφαιρο, ταλανίζεται τα τελευταία χρόνια από πολλά και δυσεπίλυτα προβλήματα. Προβλήματα, τα οποία αντί να αμβλύνονται και να εξομαλύνονται με την πάροδο του χρόνου, δυστυχώς διαιωνίζονται και καθίστανται ολοένα και εντονότερα.

Μπορεί το οξύτατο οικονομικό πρόβλημα των Συλλόγων να δεσπόζει, ωστόσο τα δεινά του ποδοσφαίρου στην Κύπρο δεν εξαντλούνται εκεί. H δυσλειτουργία των θεσμών, η αναποτελεσματικότητα των πειθαρχικών οργάνων, η μη ύπαρξη εμπιστοσύνης στα δικαστικά όργανα, η ασάφεια των κανονισμών και ενίοτε η καταστρατήγησή τους, είναι φαινόμενα τα οποία κατά καιρούς όλα σχεδόν τα Σωματεία έχουν εντοπίσει και στηλιτεύσει δημόσια.

Ο φίλαθλος κόσμος, το έχει αντιληφθεί εδώ και καιρό, εξ ου και απομακρύνεται από τα γήπεδα. Μας λείπουν οι οικογένειες, μας αποστρέφονται οι νέοι και αγνοί άνθρωποι. Οι λίγοι ρομαντικοί που απέμειναν, θα χαθούν και αυτοί, βλέποντας το άθλημα που τόσο λατρεύουν να πέφτει στην ανυποληψία. Αυτό μαρτυρεί και η έρευνα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας που παρουσιάστηκε μόλις στις 3 Ιουλίου και αναφέρει μεταξύ άλλων ότι το 87% του φίλαθλου κοινού έχει λίγη ή καθόλου εμπιστοσύνη στην ΚΟΠ.

Η αναγνώριση του προβλήματος, είναι το ένα σκέλος. Το δεύτερο και εξίσου κεφαλαιώδες, είναι η επίλυσή του.

Στόχος μας, μια καινούρια αρχή στο ποδόσφαιρο. Η αλλαγή σελίδας και η ανάθεση της ηγεσίας σε ένα άνθρωπο απαλλαγμένο από την προκατάληψη, ο οποίος να διαθέτει την έξωθεν καλή μαρτυρία.

Το Κυπριακό Ποδόσφαιρο, αναγκαιεί ρηξικέλευθες ιδέες, φρέσκες αντιλήψεις γύρω από το άθλημα και την διαχείρισή του. Ήρθε η ώρα να μεταπηδήσουμε στη νέα εποχή, να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη αλλά και την αγάπη του κόσμου για την μπάλα, να άρουμε τον μανδύα της καχυποψίας και να καταστήσουμε και πάλι το ποδόσφαιρο ως τον βασιλιά των αθλημάτων.

Καλούμε τους υπόλοιπους Συλλόγους, από κοινού να σπάσουμε τα όποια στεγανά και να συνεργαστούμε αρμονικά για το καλό του Κυπριακού Ποδοσφαίρου, για την προκοπή των ιδίων των Σωματείων μας.

Καλούμε τους φιλάθλους όλων των ομάδων, όλων των ηλικιών, να σπρώξουμε μαζί το ποδόσφαιρο στη νέα εποχή. Να οπλίσουμε τους Συλλόγους μας με τα απαραίτητα εφόδια, προκειμένου να φτιάξουμε ένα πιο δίκαιο, ένα πιο καθαρό, ένα πιο διάφανο ποδοσφαιρικό κόσμο, όπου θα υπάρχουν κατά το δυνατό ίσες ευκαιρίες διάκρισης για όλους.

Πεποίθησή μας είναι, πως τώρα είναι η κατάλληλη ώρα. Θεωρούμε πως έχουμε μπροστά μας την χρυσή ευκαιρία για το μεγάλο άλμα. Δεν πρέπει επ’ ουδενί λόγω να την αφήσουμε να χαθεί.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΛΛΑΓΗ".