Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για προεδρία της ΚΟΠ

Με ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής εταιρείας της Ανόρθωσης, Χαράλαμπος Μανώλη, εξήγγειλε την πρόθεσή του να διεκδικήσει την Προεδρία της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου. 

Αναλυτικά:

Φίλες και φίλοι του ποδοσφαίρου,  

Με αίσθημα ευθύνης, με πίστη στις  δυνάμεις μου αλλά και μεγαλύτερη πίστη στην τεράστια δύναμη της συλλογικότητας, με σεβασμό στον φίλαθλο κόσμο, τους αθλητές και τους ποδοσφαιρικούς Συλλόγους, εξαγγέλλω την πρόθεση μου να διεκδικήσω την προεδρία της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Δηλώνω βέβαιος, πως με τη βοήθεια και συμπαράσταση όλων των εμπλεκομένων, έχοντας ως αδιαπραγμάτευτο στόχο τον οικονομικό επανασχεδιασμό και την οικονομική αναζωογόνηση των Σωματείων, μπορούμε και επιβάλλεται να θέσουμε τη λειτουργία της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου πάνω σε μια νέα βάση. Μια βάση, που θα εξυπηρετεί με προσήλωση πρωτίστως τις ανάγκες του αθλήματος και των Συλλόγων και όχι το άθλημα και οι Σύλλογοι να εξυπηρετούν τις ανάγκες της Ομοσπονδίας.

Δεν νοείται, άλλωστε, να υπάρχουν Σωματεία που να δίνουν καθημερινά μάχη επιβίωσης, με τους Προέδρους και τους διοικητικούς τους συμβούλους να σύρονται στα δικαστήρια για χρέη, και οι υπόλοιποι να παρακολουθούμε με απάθεια και να υπερηφανευόμαστε για το υψηλό επίπεδο του Κυπριακού Ποδοσφαίρου.

Γι' αυτό λοιπόν, με  αρχές και αξίες, με προμετωπίδα το «ευ αγωνίζεσθε», έχοντας ως προτεραιότητα το καλό του αθλήματος, τις ανάγκες των Συλλόγων και με σεβασμό στο φίλαθλο κοινό, οφείλουμε να «γυρίσουμε σελίδα» και να επιφέρουμε την αλλαγή, δίνοντας την τόσο αναγκαία και ήδη καθυστερημένη ώθηση στο Κυπριακό Ποδόσφαιρο, για να μπορέσει να βαδίσει στη νέα εποχή.

Μια εποχή, κατά την οποία μαζί θα επαναφέρουμε την αξιοπιστία των θεσμών και των διοργανώσεων μας, μια εποχή όπου θα εκλείψει η προκατάληψη, όπου μαζί θα εγκαθιδρύσουμε βασικές και στοιχειώδεις αρχές λειτουργίας στα πλαίσια της χρηστής διοίκησης, μέσα σε πλήρη διαφάνεια και επαγγελματισμό.

Δηλώνω υπεύθυνα, ότι είμαι καθόλα έτοιμος να αντιμετωπίσω τις όποιες δυσκολίες  και προκλήσεις ήθελε παρουσιαστούν, αφού το χρέος μας προς το άθλημα που υπηρετούμε είναι πολύ μεγαλύτερο από οποιαδήποτε δυσκολία. Γι' αυτό ακριβώς τον λόγο, ζητώ έντιμα την στήριξη και συμπαράσταση όλων των διοικήσεων των ομάδων αλλά και των φιλάθλων, προκειμένου να οικοδομήσουμε ένα πιο ευοίωνο, πιο ορθολογιστικό, πιο επαγγελματικό μέλλον για το αγαπημένο μας άθλημα, απαλλαγμένο από δεινά και βαρίδια του πρόσφατου παρελθόντος.

Ταυτόχρονα, θεωρώ ηθικό και δίκαιο να υποβάλω την παραίτησή μου από την Προεδρία της ποδοσφαιρικής  εταιρείας της Ανόρθωσης Αμμόχωστου, την οποία πιστεύω ακράδαντα ότι υπηρέτησα με ανιδιοτέλεια, τιμιότητα, σοβαρότητα και αφοσίωση. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους μετόχους της εταιρείας που με εμπιστεύτηκαν, αλλά και  τους φίλους και συνεργάτες για τη βοήθεια και στήριξη που ανέκαθεν μου προσέφεραν. Τελευταίο αλλά όχι έσχατο, θέλω να ευχαριστήσω τον  κόσμο για την υπομονή και αγάπη με την οποία με περιέβαλε.

Προσβλέπω  στην θέλησή σας για μια πραγματική αλλαγή.

Με εκτίμηση,
Χαράλαμπος Μανώλη
Εν δυνάμει υποψήφιος για την Προεδρία της ΚΟΠ