Σαν σήμερα πριν από δέκα χρόνια (Φώτος - Βίντεο)

Σαν σήμερα πριν από δέκα χρόνια η Ανόρθωση... έγραψε ιστορία και το κυπριακό ποδόσφαιρο ζούσε μία από τις πιο "χρυσές σελίδες" παρουσίας του στην Ευρώπη.

Η "Μεγάλη Κυρία" της Αμμοχώστου μπορεί στις 3 Αυγούστου του 2005 να γνώριζε την ήττα από την Τραπεζούντα με 1-0 από το γκολ του Τεκκέ στο 40΄, ωστόσο χάρις στη νίκη με 3-1 στο ΓΣΠ στις 26 Ιουλίου, εξασφάλιζε την πρόκρισή της για τον Γ΄ Προκριματικό Γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ επί της Τουρκικής ομάδας.

Μία πρόκριση, που... έβγαλε στους δρόμους οπαδούς όλων των ομάδων και αποτέλεσε μία τεράστια νίκη του Ελληνισμού κόντρα σε μία ομάδα που είχε επενδύσει εκατομμύρια για να μπορέσει να αγωνιστεί ακόμα και στους όμιλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Μία πρόκριση, που... ήρθε παρά την προπαγάνδα και τις προκλήσεις των Τούρκων και η οποία συζητιέται ακόμα και σήμερα...

Τα παλικάρια του Τιμούρ Κετσπάγια ύψωσαν ανάστημα κόντρα στην πολυδιαφημιζόμενη Τουρκική ομάδα και έδειξαν το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής, παρότι αγωνίζονταν και με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Κατσαβάκη στο 74΄.

Οι 14 ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν κι... έγραψαν το έπος της Τραπεζούντας: Γιωργαλλίδης - Πουρσαϊτίδης, Κατσαβάκης, Λουκά, Χάτζι - Χάμπερ, Νικολάου - Μαραγκός (56΄ Κινκλάτζε), Κετσπάγια (66΄ Κωνσταντίνου), Τσιταϊσβίλι - Φρούσσος (75΄ Ξενίδης).

Στο στάδιο "Αβνί Ακέρ" και στο πλευρό της "Κυρίας" βρέθηκαν 150 Κύπριοι ηρωικοί φίλαθλοι, οι οποίοι ταξίδεψαν στην Τραπεζούντα για να υποστηρίξουν τη δύσκολη προσπάθεια της Ανόρθωσης και στο τέλος δικαιώθηκαν για την επιλογή τους, πανηγυρίζοντας με την ψυχή τους μία τεράστια πρόκριση, η οποία αποτέλεσε το έναυσμα για όλες τις κυπριακές ομάδες να προχωρήσουν στην Ευρώπη και να μην φοβούνται τον οποιονδήποτε αντίπαλο.