Πενηντάρισε ο κόουτς...

Τα γενέθλια του γιορτάζει σήμερα 9 Οκτωβρίου ο Αντρέ Πάους, που πατά στα πρώτα ...ήντα. Ο τεχνικός της Ανόρθωσης γίνεται πενήντα χρονών και σίγουρα θα έχει κέρασμα σήμερα.

Ο Ολλανδός κόουτς που ήρθε στα μέρη μας το καλοκαίρι του 2014 διακρίνεται για την εργατικότητα του, την ειλικρίνεια του και τον πολύ καλό του χαρακτήρα κάτι που αναγνωρίζεται από όλους όσους ασχολούνται με το ποδόσφαιρο στο νησί.

Λάτρης και υπερασπιστής της Ολλανδικής Σχολής, θέλει οι ομάδες του να παίζουν ωραίο και ελκυστικό ποδόσφαιρο με κατοχή μπάλας. Πέρσι ήταν πιο εμφανές αυτό στην Ανόρθωση, φέτος δίνει μεγαλύτερη έμφαση στην ουσία και το αποτέλεσμα. Προσπαθεί φυσικά να τα συνδυάσει και τα δύο και λογικά σύντομα θα δούμε βελτιωμένη την ''Κυρία''.

Ο Πάους πιστώνεται το μεγάλο ανέβασμα των Λαϊφη και Μακρή ενώ δεν δίστασε πέρσι να χρησιμοποιήσει σε πολλά παιχνίδι τους νεαρούς Φύτο Κυριάκου, Αδάμο Ανδρέου και Παναγιώτη Κωνσταντίνου.

Από την Τβέντε... στην Ανόρθωση
Γεννήθηκε το 1965 στο μικρό χωριό  Weerselo της Ολλανδίας. Έπαιξε για πολλά χρόνια μπάλα στην Τβέντε ενώ πέρασε και από την Ιαπωνία. Άρχισε την προπονητική του καριέρα από ομάδες μικρών κατηγοριών της χώρας του. Αφού κάθισε για λίγους μήνες στον πάγκο της β' ομάδας της Φίτεσε ξενιτεύτηκε στη Μάλτα με τον Φαν Λίουεν όπου πέτυχε και την μεγαλύτερη του διάκριση μέχρι τώρα κατακτώντας το νταμπλ με την Βαλέτα.

Οι δύο Ολλανδοί ήρθαν στην Ανόρθωση στη συνέχεια και μετά την πρώτη χρονιά είχαμε τα γνωστά γεγονότα του καλοκαιριού. Οι σχέσεις των δύο δεν ήταν οι καλύτερες και ουσιαστικά έπρεπε να φύγει ο ένας. Ο κόσμος ψήφισε έντονα Πάους, ο Πουλλαϊδης άκουσε την επιθυμία του κόσμου και τον κράτησε στον πάγκο της ομάδας. 

Αυξημένες οι ευθύνες του
Οι ευθύνες του φέτος είναι σαφώς μεγαλύτερες και οι απαιτήσεις του κόσμου πολύ πιο ψηλές. Ταβάνι ουσιαστικά είναι ο τίτλος αφού η ομάδα έδειξε ότι έχει τα φόντα για να τα καταφέρει. Ο Αντρέ Πάους καλείται να διαχειριστεί σωστά το σπουδαίο ρόστερ που έχει φέτος στη διάθεση του και να οδηγήσει την Ανόρθωση στους τίτλους μετά από 8 χρόνια. Έχει τη στήριξη του κόσμου που έδωσε βροντερό παρών στα μέχρι τώρα παιχνίδια και αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Μπορεί να μην έχει τις μεγάλες εμπειρίες αλλά ο Πάους έχει αρκετά καλά στοιχεία. Φυσικά έχει και πολλά που καλείται να διορθώσει για να καταφέρει να οδηγήσει την Ανόρθωση εκεί που όλοι επιθυμούν. 

Δείτε τα νέα tattoo του Λαβόρδε...