Έρχονται μεγάλες αλλαγές στο «ΠΑΠ»

Ένας από τους στόχους που έχουν βάλει ο Χρίστος Πουλλαϊδης και οι συνεργάτες του εδώ και καιρό, είναι η αναβάθμιση του ''Αντώνης Παπαδόπουλος'' στην κατηγορία 4 ούτως ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει και αγώνες ομίλων του Champions League.

Αυτή τη στιγμή το ''ΠΑΠ'' είναι κατηγορίας 3 και εκεί μπορούν να γίνουν αγώνες των ομίλων του Europa League καθώς και ματς μέχρι και τα play off του Champions League. Κανονικά για την κατηγορία 3 είναι μέχρι αγώνες του 3ου προκριματικού αλλά κατ' εξαίρεση η UEFA δίνει το ΟΚ στο ''ΠΑΠ'' και για τα play off της κορυφαίας της διοργάνωσης.

Η μεταφορά των γραφείων στη Δυτική που έγινε πριν λίγους μήνες είναι προς αυτή την κατεύθυνση με σκοπό οι χώροι κάτω από την Ανατολική να μετατραπούν σε όλα αυτά που απαιτούνται για να πάρει την σχετική άδεια το γήπεδο.

Έσοδα €188,705 από ενοικίαση του γηπέδου το 2014
Το ''Αντώνης Παπαδόπουλος'' είναι πολύ μεγάλο κεφάλαιο για την Ανόρθωση και σίγουρα το μεγαλύτερο περιουσιακό της στοιχείο.  

Μπορεί να της φέρει αρκετά έσοδα αφού αν πάρει τις άδειες και για ομίλους του Champions League σίγουρα πέραν από την Ανόρθωση πιθανό να το προτιμήσουν και άλλες ομάδες του νησιού όπως έκαναν και στο παρελθόν. Επιθυμία όλων στην ''Κυρία'' φυσικά είναι να κουνήσει αυτή το σεντόνι... άμεσα.

Μιλώντας για έσοδα από τρίτους, ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι το 2014 τα χρήματα που μπήκαν στα ταμεία της Ανόρθωσης από την ενοικίαση του ''Αντώνης Παπαδόπουλος'' σε άλλες ομάδες για ευρωπαϊκούς αγώνες, έφτασαν τις €188,705. Καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό. 

Πότε θα είναι έτοιμο;
Το εμπόδιο για να αρχίσουν και να ολοκληρωθούν τα έργα το συντομότερο δυνατό είναι φυσικά το οικονομικό αφού υπάρχουν άλλες προτεραιότητες αυτή τη στιγμή.

Στόχος της διοίκησης είναι με διάφορα έργα ανακαίνισης μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια να το καταστήσει σε ένα σύγχρονο γήπεδο με όλες τις ανέσεις για παίκτες, διαιτητές, δημοσιογράφους και φυσικά τους φιλάθλους.  Φυσικά δεν αποκλείεται στην πορεία να αλλάξουν τα δεδομένα και να γίνουν τα έργα νωρίτερα.

Τι έγινε - Τι πρέπει να γίνει
Κατ' αρχάς ήδη αναβαθμίστηκε η μικροφωνική εγκατάσταση του γηπέδου αλλά και ο φωτισμός με βάση τις προδιαγραφές της κατηγορίας 4. Δημιουργήθηκαν επίσης επιπλέον θέσεις δημοσιογράφων που καλύπτουν τις ανάγκες που ζητά η UEFA.  Έγιναν εξάλλου και  κάποιες ενέργειες κάτω στα αποδυτήρια, όπως ξεχωριστό δωμάτιο για τις γυναίκες διαιτητές.

Όπως αναφέραμε και πριν ήδη τα γραφεία μεταφέρθηκαν στη Δυτική. Κάτω από την Ανατολική θα γίνει ένα μεγάλο VIP Lounge που είναι απαραίτητο κριτήριο για την κατηγορία 4. Επιπλέον δίπλα από το VIP Lounge θα γίνει ειδικά διαμορφωμένος χώρος για τη δημοσιογραφική μικτή ζώνη (mix zone).

Γενικότερα πάντως θα δούμε αρκετές αλλαγές στο ''Αντ. Παπαδόπουλος'' τα επόμενα 2-3 χρόνια αφού στο πλάνο της διοίκησης είναι να τοποθετηθούν επιπλέον στέγαστρα στις εξέδρες και να αλλαχτούν τα καθίσματα. Θα γίνουν αρκετά βελτιωτικά έργα για να αναβαθμιστεί και σε όλους τους τομείς το γήπεδο.

Λατρεύει τη ζωή στην Κύπρο ο Ορλάντι... (Κλικ εδώ)