Νίκη δια πυρός και σιδήρου! (φώτος)

Μολονότι τα βρήκε σκούρα απέναντι στην ψυχωμένη και μαχητική ΕΝΠ, η Ανόρθωση κατάφερε να επικρατήσει με 2-0 και να φύγει με το διπλό από το «Τάσος Μάρκου». Η «Κυρία», που δεν έθελξε με την απόδοσή της, άνοιξε το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ν' τλοβού σε ανατροπή του Νούχου από τον Πάρπα, ενώ κλείδωσε τη νίκη στις καθυστερήσεις, με λόμπα του Μαρτίνες που εκμεταλλεύτηκε την άδεια εστία σε προώθηση του Αμπάρη. 

Αξίζει να τονιστεί ότι ο Στέλιος Πάρπας, που είχε υποπέσει στο πέναλτι,  σημάδεψε το δοκάρι με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Φροξυλιά στο 78'

Με την εκτός έδρας επιτυχία της η Ανόρθωση ανέβηκε με το πέρας του α΄ γύρου στους 30 βαθμούς, ενώ η ΕΝΠ παρέμεινε στους 12.

Κατοχή η Ανόρθωση, καλή μεσοαμυντική οργάνωση η ΕΝΠ...
Όπως αναμενόταν οι φιλοξενούμενοι επιχείρησαν από τα πρώτα λεπτά να επιβάλουν το ρυθμό τους παίζοντας παιχνίδι κατοχής, ωστόσο, δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί. Οι γηπεδούχοι από την άλλη, με καλή οργάνωση είχαν σαν κύρια πρόθεση με κλεψίματα να βγουν στην κόντρα επίθεση. 

Πρώτη καλή φάση με Ντίξον, απάντηση στο 15' με Λαΐφη​...
Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Φροξυλιά στο 7' ο Ντίξον από κοντά δεν κατάφερε να νικήσει τον Κόπριβετς. Στο 15' η Ανόρθωση απάντησε στις ευκαιρίες όταν μετά από μια ωραία εναλλαγή της μπάλας των Λαΐφη και Μακρή, ο πρώτος με σουτ στο ύψος της περιοχής της ΕΝΠ, επιχείρησε να νικήσει τον Αμπάρη.

Κλειστοί όλοι οι διάδρομοι και καμία μεγάλη ευκαιρία...
Η κατοχή δεν μετουσιώθηκε σε δημιουργικότητα για την Ανόρθωση και έτσι ο χρόνος κυλούσε μάταια χωρίς να γίνει απειλητική. Την ίδια στιγμή, η ΕΝΠ φράζοντας όλους τους διαδρόμους μπροστά στην εστία του Αμπάρη έδειχνε ικανοποιημένη με την τροπή που πήρε αγώνας. 

Αντεπίθεση και ευκαιρία λίγο πριν την ανάπαυλα! 
Ενώ η ώρα περνούσε στο απόλυτο μηδέν, στις καθυστερήσεις του α' μέρους η ΕΝΠ σε μια γρήγορη κόντρα επίθεση λίγο έλειψε ν' ανοίξει το σκορ. Συγκεκριμένα, ο Φροξυλιάς, αφού ξέφυγε της επιτήρησης του Χόλγκερσον, έδωσε στο Ντίξον, όμως το παράλληλο γύρισμα του στην περιοχή βρήκε από πλεονεκτική θέση τον Μπασόφ να μην προλαβαίνει να την σπρώξει στα δίκτυα. 

Πίεση με δυο ευκαιρίες και τρία σερί κόρνερ... 
Πολύ δυνατό μπάσιμο από τις δυο ομάδες στην επανάληψη. Οι γηπεδούχοι όμως ήταν αυτοί όπου έκαναν πιο αισθητή την παρουσία τους στο αντίπαλο καρέ. Αρχικά στο  55'  μετά από τραγικό λάθος του Νούχου, ο Παπαδόπουλος μπήκε με αξιώσεις στην περιοχή, έκανε το σουτ, όμως ο Κόπριβετς σωτήρια απεσόβησε τον κίνδυνο. Λίγο αργότερα στο 58',  μετά από ωραία επινόηση και σουτ του Φροξυλιά, ανάγκασε τον Σλοβένο πάλι να σώσει την Κυρία από την παραβίαση της εστίας της. Σε αυτό το διάστημα το συγκρότημα του Βαν Γιενέουγκτεν κέρδισε τρία σερί κόρνερ. 

Γκολ από τα έντεκα βήματα!
Εκεί που έδειχνε να τα βρίσκει σκούρα και να μην μπορεί ούτε με την είσοδο των Μαρτίνες και Ν' τλοβού να γίνει επικίνδυνη, στο 74'  η Ανόρθωση κέρδισε πέναλτι για ανατροπή του Νούχου από τον Πάρπα. Παρά τις διαμαρτυρίες των ποδοσφαιριστών της ΕΝΠ, ο Χρίστος Νικολαίδης υπέδειξε την εσχάτη των ποινών. Την ευθύνη της εκτέλεσης ανέλαβε το Ν' τλοβού που ρίχνοντας στην αντίθεση γωνία τον Αμπάρη άνοιξε το σκορ.

Δοκάρι στην επόμενη φάση η ΕΝΠ!
Ο Πάρπας λίγο έλειψε να λυτρωθεί αφού στην αμέσως επόμενη φάση μετά από εκτέλεση φάουλ του Φροξυλιά, πήδηξε πιο ψηλά απ' όλους και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Κόπριβετς στο 78΄. 

Προώθηση του Αμπάρη και Μαρτίνες προ κενής εστία 2-0!
Μη έχοντας άλλη επιλογή η ΕΝΠ τα έδωσε όλα στην επίθεση για να πετύχει αν μη τι άλλο την ισοφάριση. Σε μια στατική φάση κόρνερ ο Αμπάρης προωθήθηκε και στην επαναφορά ο Μαρτίνες βλέποντας κενή την εστία σημάδεψε σωστά γράφοντας το 2-0 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ. 

ΕΝΠ: Αμπάρης Πάρπας (82'  X'' Αντρέου), Τσιακλής (30' Δανιήλ), Μπασόφ (64' Μπούντιμιρ), Μπάουμαν, Κοσμά, Παπαδόπουλος, Μπόζοβιτς, Βαλιάνος, Φροξυλιά, Ντίξον

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Κοπριβετς, Γκάμπριελ, Νούχου, Κάλβο (86' Πελέ), Χόλγκερσον, Μαισουράτζε, Αμπουρτζανια (65' Μαρτίνες), Κουλούρης (65' Ν' τλοβού), Μακρής, Λαίφης, Βίκτορ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπόζοβιτς, Πάρπας, Bαλιάνος / -

*Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Χρίστος Νικολαϊδης με βοηθούς τους Νίκο Καλησπέρα και Σωτήρη Βίκτωρος. 

*Αναγκαστική ήταν η αλλαγή του Άγγελου Τσιακλή με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα λόγω τραυματισμού.  Το ίδιο επίσης και αυτή του Στέλιου Πάρπα λίγο πριν το τέλος. 

*Με το σημερινό του γκολ ο Ν' τλοβού έφτασε τα εννέα στο πρωτάθλημα. Πρώτο για τον Μαρτίνες.

* Πρώτη ήττα για τον Βαν Γιενέουγκτεν στον πάγκο της ΕΝΠ.