Ισοπαλία από μια «σπόντα» και ένα «στημένο» (φώτος)

Νέες απώλειες και προβληματισμός στην Ανόρθωση. Το τυχερό προβάδισμα στο 34’ από αυτογκόλ του Λεονάρντο δεν αποδείχθηκε ιδανική αφετηρία νίκης, αφού η Δόξα στο 51’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λόπες έφερε το ματς στα ίσια και πήρε ένα παλικαρίσιο βαθμό (1-1). 

Το ισόπαλο αποτέλεσμα είναι το πρώτο που καταγράφεται στις αναμετρήσεις των δυο ομάδων μετά από πέντε χρόνια. 

Τρίτη σερί ισοπαλία για τους φιλοξενούμενους που πλέον βρίσκονται στο -6 από την κορυφή. Παράλληλα, 7η φετινή για τους γηπεδούχους οι οποίοι διαχειρίστηκαν έξοχα το διπλό της περασμένης βδομάδας ενάντια στον ΑΠΟΕΛ. Πλέον, με 19 βαθμούς βρίσκονται σταθερά στην 8η θέση της κατάταξης. 

Αναγνωριστικές πάσες δίχως κάτι το αξιόλογο…
Καλός ρυθμός και γρήγορες εναλλαγές της μπάλας επιφύλασσε το πρώτο 5λεπτο της αναμέτρησης. Πιο επικίνδυνη η Ανόρθωση, πλην όμως, δεν κατάφερε να γίνει ιδιαίτερα απειλητική μπροστά στην εστία του Χατζηφραγκίσκου. 

Όλο και πιο πιεστική Ανόρθωση…
Όσο περνούσε η ώρα, τόσο περισσότερο η Ανόρθωση αύξανε την πίεσή της ώστε να φτάσει σε γρήγορο γκολ. Χαρακτηριστικά, στο 15λεπτο κέρδισε τέσσερα κόρνερ, ενώ είχε να επιδείξει μια καλή ευκαιρία  στο 16’ σε κεφαλιά του Λαίφη από το ύψος της μικρής περιοχής. 

Μια αλλά... κλασική
Χρειάστηκε να περάσουν 23 λεπτά αγώνα για να δημιουργήσει την πρώτη της καλή επιθετική προσπάθεια η Δόξα.  Συγκεκριμένα, ο Περέιρα διένυσε αρκετά μέτρα από δεξιά, έκανε την σέντρα στην καρδιά της άμυνας της Ανόρθωσης και ο Φοφανά λίγο έλειψε χρηστεί σκόρερ με κοντινή προβολή.  Κάπου κτύπησε η μπάλα όμως και πέρασε σε κόρνερ. 

Γκολ από «σπόντα» στο 29’…
Έστω και με αρκετή δόση τύχης η Ανόρθωση κατάφερε ν’ ανοίξει το σκορ με αυτογκόλ του Λεονάρντο. Ο Μαρτίνες από δεξιά έκανε το δυνατό γύρισμα στην περιοχή και ο αμυντικός της Δόξας άθελά του (...κτύπησε με δύναμη στο κεφάλι του και πήρε τροχιά προς την εστία) έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα της ομάδα του γράφοντας το 0-1.

Αντίδραση από τη Δόξα, αλλά σωστή διαχείριση…
Το γκολ που δέχθηκαν οι γηπεδούχοι αποτέλεσε ξυπνητήρι αφύπνισης.  Πίεσαν ψηλά την άμυνα της «Κυρίας» ώστε να την αναγκάσουν σε λάθος.  Κυρίως με τον Σολωμού από δεξιά δημιούργησε αρκετά ρήγματα  όμως δεν δημιουργήθηκαν επικίνδυνες καταστάσεις για τον Κόπριβετς.  Παρά την πίεση που ασκήθηκε η Ανόρθωση διαχειρίστηκε έξοχα το υπέρ της προβάδισμα μέχρι την ανάπαυλα. 

Ισοφάριση στο 50' από «στημένο»…
Το νωθρό ξεκίνημα το πλήρωσε αρχές της επανάληψης η Ανόρθωση. Σε μια κόντρα αντεπίθεση στο 50’ η Δόξα κέρδισε φάουλ σε πλεονεκτική θέση. Ο Ντάνι Λόπες με έξοχο στιλ πέρασε τη μπάλα από το τοίχος στέλνοντάς την ν’  αναπαυτεί στην αριστερή γωνιά της εστίας του Κόπριβετς. Το γκολ έφερε σαφώς νέα δεδομένα και ενδιαφέρον στο παιχνίδι…  

Πελέ από μακριά…
Μετά το αρχικό σκορ η Ανόρθωση σταδιακά έδειξε να συνέρχεται.  Αν και δεν έδειξε από οργανωμένη προσπάθεια απειλητική, με την συμπλήρωση μιας ώρα αγώνα, έχασε μεγάλη ευκαιρία από στημένη μπάλα.  Από αρκετά μέτρα ο Πελέ δοκίμασε το πόδι του και ο Χατζηφραγκίσκου με υπερένταση έδιωξε σε κόρνερ.   

Παρ’ ολίγο να πληρώσει το λάθος τεχνικό οφσάιντ…  
Σε μια φάση που φαινόταν ότι η άμυνα της Ανόρθωσης θα έλεγχε λίγο έλειψε να το πληρώσει. Στο 67’ και δη στην προσπάθεια της άμυνας να πραγματοποιήσει το τεχνικό οφσάιντ ο Γουίλσον έφυγε μόνος από δεξιά και με δυνατό σουτ ανάγκασε τον Κόπριβετς να διώξει με δυσκολία.  

Πάνω – κάτω η μπάλα και μέχρι εκεί...
Με την ώρα να περνάει αργά και βασανιστικά η Ανόρθωση είχε μεν την κατοχή εντούτοις δεν μπορούσε να δημιουργήσει σημαντικές προϋποθέσεις για γκολ. Την ίδια στιγμή η Δόξα, με την είσοδο του Καλό επιχειρούσε με γρήγορες κόντρα αντεπιθέσεις να κάνει τη ζημιά.  Η μπάλα πηγαινοερχόταν κάτω-πάνω όμως η επιπολαιότητα στην τελική πάσα και η βιασύνη αποτελέσαν ανασταλτικοί παράγοντες ώστε να μην αλλάξει κάτι. 

ΔΟΞΑ: Χατζηφραγκίσκου, Λεάντρο, Λεονάρντο, Εντμάρ, Σολωμού (74' Ενγιο), Περέιρα (68' Καλό), Ρεδόνδο, Λόπες, Γουίλσον, Φοφανά, Ενινφούλ (81' Αρέστη).

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Κόπριβετς, Χόλγκερσον, Σβεχλέν, Λαΐφης, Γκάμπριελ, Πελέ, Μαρτίνες, Ορλάντι, Αβραάμ (68' Κάλβο), Μακρής, Ντλοβού.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Περέιρα, Ενιφούλ, Αρέστη / Χόλγκερσον, Ντλοβού

**Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Λεόντιος Τράττου με βοηθούς τους Αριστείδη Χρίστου και Νίκο Καλησπέρα. 

**Λόγω της τιμωρίας του Λούκα Χατζηλούκα, χρέη υπερεσιακού πρώτου προπονητή της Δόξας για δεύτερο σερί αγώνα είχε ο Ματθαίος Πιππίας.

**Η Δόξα είναι η μοναδική ομάδα από τις ομάδες της α’ κατηγορίας η οποία δέχθηκε γκολ και στις 18 αγωνιστικές. 

**Ντεμπούτο με τη φανέλα της Δόξας πραγματοποίησε ο Άμπελ Περέιρα.  

**Στον αγώνα του α’ γύρου η Ανόρθωση επικράτησε έπειτα από ένα συναρπαστικό παιχνίδι 2-1.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (19Η): Άρης – Δόξα / Αγία Νάπα – Ανόρθωση