Ένα γκολ και... πρώτη νίκη στα μπαράζ (φώτος)

Στο ντεμπούτο του Νεόφυτου Λάρκου η Ανόρθωση επικράτησε με αρκετή δόση άγχους της Νέας Σαλαμίνας με 0-1 και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στη β' φάση. Μια νίκη μετά από τρεις σερί ήττες και πρώτη εκτός έδρας μετά τις 16 Ιανουαρίου.  


Σκόρερ του «χρυσού» γκολ που χάρισε τους τρεις βαθμούς ο Ορλάντι στο 44' . Δυο δοκάρια είχαν επίσης να επιδείξουν οι «κυανόλευκοι»  στο 6' με Αβραάμ και 43' με Βίκτορ. Πολύ εμφάνιση σε γενικές γραμμές οι «ερυθρόλευκοι» οι οποίοι θα μπορούσαν να κλέψουν τουλάχιστον τον ένα βαθμό στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Παύλου.

Στους 55 βαθμούς με το πέρας της 4ης αγωνιστικής ημέρας του β' ομίλου έφτασε η Ανόρθωση. Στους  33 παρέμεινε η Νέα Σαλαμίνα που αγνοεί τη νίκη εδώ και 12 αγωνιστικές. 

Πρώτη ευκαιρία στο 4' Ατόρνο...
Μετά την έλευση των πρώτων αναγνωριστικών λεπτών αγώνα οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που δημιούργησαν την πρώτη αξιόλογη τελική προσπάθεια. Ο Αδόρνο βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, έκανε το σουτ όμως ο Κόπριβετς έδιωξε σε κόρνερ. 

Δοκάρι στο 6' με Αβράμ... 
Ένα 2λεπτο αργότερα η Ανόρθωση απάντησε στις ευκαιρίες με τον Αβραάμ να επιχειρεί με το δεξί δυνατό σουτ και να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Μιχαήλ. Η ευκαιρία αυτή αποτέλεσε και την αφετηρία ώστε οι ποδοσφαιριστές του Νεόφυτου Λάρκου να πιέσουν δημιουργώντας 1-2 καλές προϋποθέσεις με την συμπλήρωση δέκα λεπτών αγώνα. 

Νέα ευκαιρία στο 18' με Ορλάντι και φωνές για πέλαντι...
Όσο περνούσε η ώρα, τόσο περισσότερο η Ανόρθωση κέρδισε μέτρα. Μάλιστα, στο 18'  απώλεσε νέα καλή ευκαιρία όταν ο Ορλάντι έκανε το δυνατό σουτ και ο Μιχαήλ εντυπωσιακά έδιωξε σε κόρνερ. Ο ίδιος ποδοσφαιριστής στο 21' έκανε την σέντρα, η μπάλα κτύπησε στο χέρι του Ζάρκοβιτς όμως ο διαιτητής έδειξε το παιχνίδι να συνεχιστεί παρά τις έντονες διαμαρτυρίες.  Η επαναληπτική προβολή διαφώτισε πως κακώς δεν υποδείχθηκε παράβαση. 

Καλό θέαμα και μεγάλη ευκαιρία με Αδόρνο...
Κάτω - πάνω η μπάλα στα επόμενα λεπτά με τις δυο ομάδες να παίζουν επιθετικό ποδόσφαιρο. Στο 24'  φεύγοντας σαν κρυφός κυνηγός ο Αδόρνο λίγο έλειψε να χρηστεί σκόρερ όταν με κοντινή κεφαλιά ανάγκασε τον Κόπριβετς ενστικτωδώς να διώξει σε κόρνερ. Έτσι, με πρωταγωνιστές τους δυο τερματοφύλακες το 0-0 συνέχισε να διατηρεί τις ισορροπίες στο ματς. 

Τρίτη ευκαιρία στο 38' και πάλι με Αδόρνο...
Φεύγοντας στην πλάτη της άμυνας ο Αδόρνο έχασε την τρίτη του κλασική ευκαιρία για ν' ανοίξει το σκορ. Με όπλο την ταχύτητα του ξέφυγε από το τεχνικό οφσάιντ των ποδοσφαιριστών της Ανόρθωσης και βγαίνοντας σε θέση τετ-α-τετ δεν κατάφερε να πλασάρει σωστά πετώντας άλλη μια ευκαιρία. 

Δεύτερο δοκάρι με Βίκτορ, 0-1 στην επαναφορά με Ορλάντι... 
Εκεί που έδειχνε να τα βρίσκει σκούρα η Ανόρθωση κατάφερε σ' ένα καίριο χρονικό σημείο πριν ανάπαυλα ν' ανοίξει το σκορ. Στο 43' ο Βίκτορ με ωραίο σουτ σημάδεψε το δοκάρι και στην επαναφορά η μπάλα πήγε στον Μακρή που έξοχα βρήκε τον Ορλάντι που ψύχραιμα έστειλε ην μπάλα στα δίκτυα γράφοντας το 0-1. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του α' μέρους. 

Μέτριο έως κακό θέαμα στην επανάληψη...
Κάτι περισσότερο από εμφανής ήταν η πτώση του ρυθμού στην επανάληψη.  Το ανοικτό παιχνίδι έδωσε τη θέση του σε παιχνίδι διαχείρισης από την Ανόρθωση και ανούσιες εναλλαγές της μπάλας από τη Νέα Σαλαμίνα. 

Τεράστια ευκαιρία με Λίλιου...
Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 73' για να δημιουργηθεί ευκαιρία στο β' μέρος. Ο Λίλιου που λίγο νωρίτερα μπήκε στο παιχνίδι βρέθηκε εντελώς μόνος αφύλακτος στην περιοχή και ενώ είχε όλο το χρόνο να ζυγίσει το σουτ του έστειλε την μπάλα ψηλά από την εστία του Κόπριβετς. Κάπως έτσι έκανε φτερά η ευκαιρία για τη Νέα Σαλαμίνα για να φέρει το ματς στα ίσα και να δώσει νέο ενδιαφέρον. 

Οπισθοχώρηση και πίεση από Νέα Σαλαμίνα...
Το ότι ήταν καθοριστικής σημασίας γι' αυτήν η νίκη η Ανόρθωση οπισθοχώρησε στο τελευταίο 10λεπτο και έδωσε δικαίωμα στη Νέα Σαλαμίνα που δεν είχε τίποτα να χάσει να την πιέσει για την ισοφάριση.  Έχοντας κάποια καλά γεμίσματα από στημένες φάσεις έκανε δύσκολη της ζωής της άμυνας. 

Πρώτη ευκαιρία στο 88' με Μαρτίνες
Χρειάστηκε μια επινόηση του Μαρτίνες στο 88' για να κάνει την πρώτη της ευκαιρία στο β' μέρος η Ανόρθωση. Ο βιρτουόζος μέσος ξέφυγε από τα προσωπικά του μαρκαρίσματα, έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής ωστόσο η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και πέρασε λίγο έξω.   

Παρ' ολίγο ψυχρολουσία στο 94'
Με την Ανόρθωση να παρουσιάζει αυτοχειρικές τάσεις η Νέα Σαλαμίνα τα έδωσε όλα στις καθυστερήσεις και θα μπορούσε στο τελευταίο λεπτό να πετύχει την ισοφάριση και να πάρει τον ένα βαθμό. Μετά από μια φάση διαρκείας,  ο Παύλου βρέθηκε απέναντι στον Κόπριβςτς, έκανε το σουτ όμως σωτήρια του είπε «όχι» κρατώντας το πολύτιμο 0-1 που χάρισε τους τρεις βαθμούς της νίκης.

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Μιχαήλ, Άντιτς, Τσίνα, Τσιγκουινί, Ζάρκοβιτς, Σκοπελίτης, Γκόμες (78' Πεδρίτο), Κολίνα (56' Tζουρτζουριτς), Αδόρνο (64' Λίλιου), Παύλου, Μακρίεφ

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Κόπριβετς, Γκάμπιελ, Σβέχλεν, Χόλγκερσον, Ορλάντι, Τζανακάκης, Μαισουράτζε, Βίκτορ, Αβραάμ (81' Μαζορό), Μακρής (63' Μαρτίνες), Γκονζάλβες (68'  Koυλούρης)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γκόμες Μαϊσουράτζε (2η), Τζανακάκης

*Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Νεόφυτος Νεοφύτου, με βοηθούς τους Ιωάννη Λαζάρου και Νίκο Καλησπέρα. 

*Ντεμπούτο στον πάγκο της Ανόρθωσης πραγματοποίησε  ο Νεόφυτος Λάρκου.

*Ο Αντρέας Αβράαμ πήρε φανέλα βασικού στο πρωτάθλημα μετά την 18η αγωνιστική.  Δηλαδή, είχε ν' αγωνιστεί βασικός από τις 10 Ιανουαρίου και δη στο ισόπαλο 1-1 απέναντι στη Δόξα. Έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 81'.

*Δυο κίτρινες κάρτες συμπλήρωσε ο Γεωργιανός μέσος της Ανόρθωσης Ιράκλι Μαϊσουράτζε και χάνει το επόμενο ματς με τον ΑΠΟΕΛ. 

*Σκίσιμο στο φρύδι αποκόμισε ο τεχνικός της Ανόρθωσης Νεόφυτος Λάρκου κατά τους πανηγυρισμούς του 0-1.

*Mε μια σεμνή τελετή η διοίκηση της Νέας Σαλαμίνας τίμησε του U21 του συλλόγου για την άνοδο στην α' κατηγορία. 

*Τρίτο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Αντρέα Ορλάντι. 

*Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος η Ανόρθωση επικράτησε και στις δυο αναμετρήσεις.  1-3 στο γήπεδο «Αμμόχωστος» για την 2η αγωνιστική, 2-1 στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» για την 15η.