Ο Μανώλη για την μεταγραφή Λαΐφη και όχι μόνο...

Με αφορμή τη μεταγραφή του Κωνσταντίνου Λαΐφη στον Ολυμπιακό ο πρόεδρος της Ανόρθωσης, Χαράλαμπος Μανώλης, παραχώρησε συνέντευξη στον ελληνικό σταθμό ΣΠΟΡ FM 94,6.

Μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε τον 23χρονο μέσο ως έναν ποδοσφαιριστή υψηλού επιπέδου με ηγετικά χαρακτηριστικά. Παράλληλα, επιβεβαίωσε πως την προσεχή σεζόν δεν θα αγωνιστεί στους «ερυθρόλευκους» αλλά δανεικός στη Σταντάρ Λιέγης.

O πρόεδρος της Ανόρθωσης αναφέρθηκε στη συμφωνία με τον Ολυμπιακό για τον Λαΐφη και την πρόταση της ΑΕΚ, ανέλυσε το προφίλ του Κύπριου χαφ ενώ παράλληλα επιβεβαίωσε πως ο παίκτης την επόμενη σεζόν θα αγωνιστεί στο Βέλγιο. 

Για το ενδιαφέρον της Αούστρια Βιέννης, της ΑΕΚ και εάν όντως είναι ένας πολλά υποσχόμενος παίκτης:  «Αληθεύουν αυτά που είπατε για Αούστρια και ΑΕΚ. Το παιδί είναι ένα υποσχόμενο ταλέντο αλλά είναι και ώριμος σαν παίκτης. Αν βλέπατε τα ματς της Εθνικής, θα μπορούσατε να διαπιστώσετε πόσο καλός παίκτης είναι. Απέναντι στον Μπέιλ και τον Φελαϊνί για παράδειγμα, τα είχε πάει περίφημα. Με την μετακίνησή του στον Ολυμπιακό, τώρα θα παίξει βέβαια στη Σταντάρ, θα γίνει ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής υψηλού επιπέδου».

Για το αν έχει βάλει ποσοστό μεταπώλησης: «Έχουμε κάνει τα δέοντα για να εξασφαλιστούν τα συμφέροντα της Ανόρθωσης. Αντιλαμβάνεστε ότι πρόκειται για ιδιωτική συμφωνία και δεν μπορώ να σας πω περισσότερα».


Για το αν η πρόταση της ΑΕΚ ήταν αστεία, όπως γράφτηκε στην Κύπρο: «Ήταν πολύ χαμηλή μπορώ να σας πω. Η ρήτρα ήταν στις 600 χιλιάδες».
Για το που παίζει καλύτερα: «Είναι ένα παιδί που μπορεί να πάρει την ομάδα στους ώμους του. Παίζει πολύ καλά στη θέση “8”. Μπορεί να εξελιχθεί καλύτερα σαν κεντρικό μπακ, ενώ παίζει και σαν πλάγιο μπακ αλλά και 6αρι».

Για τον χαρακτήρα του: «Είναι πολύ προσγειωμένος, πολύ καλός χαρακτήρας και αυτό είναι ένα από τα προτερήματά του. Αυτός ο παίκτης κουβαλάει μια ιστορία, πήγε στη Νότιγχαμ, γύρισε στην Κύπρο, ήρθε στην Ανόρθωση, τον δώσαμε δανεικό για να πάρει παιχνίδια. Είδαμε ότι είχε καλή πορεία και τον πήραμε πίσω τον Ιανουάριο. Έχει γίνει μια ηγετική μορφή».

Για την Ανόρθωση και το γεγονός ότι απέχει πολλά χρόνια από τους τίτλους:«Η Ανόρθωση το 2008 ήταν η ομάδα που πήγε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Από εκεί και πέρα, υπήρξε μια διχόνοια μεταξύ των τότε διοικούντων και έκτοτε η ομάδα δεν κατάφερε να ορθοποδήσει. Με καλύτερους χειρισμούς θα μεσουρανούσε η Ανόρθωση, γιατί όπως ξέρετε είναι το ιστορικότερο σωματείο στην Κύπρο».

Για το πλάνο της ομάδας από εδώ και πέρα: «Όταν αναλάβαμε πριν από δύο χρόνια, υπήρξε ένα χρέος ύψους 17 εκατ. ευρώ. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε δώσει μεγάλη έμφαση στο οικονομικό κομμάτι, για να γίνει μια οικονομική εξυγίανση. Το χρέος έχει πέσει στα 6,8 εκατ. Ευρώ. Έχουμε κάνει διακανονισμούς με τους πιστωτές, την τράπεζα και τα λοιπά και ευελπιστούμε ότι στα επόμενα τρία χρόνια θα εκμηδενιστεί το χρέος.

Θεωρώ ότι παράλληλα κάνουμε κινήσεις για να μπορέσει να πρωταγωνιστήσει η ομάδα. Η αλήθεια είναι ότι έγιναν κάποια λάθη τη μεταγραφική περίοδο του χειμώνα και ενώ είμασταν πρώτοι, είχαμε μια καθίζηση. Πρέπει να παραδεχόμαστε τα λάθη μας. Τώρα ξαναχτίζεται μια νέο ομάδα. Ελπίζω ότι λίαν συντόμως θα πανηγυρίσουμε ξανά τίτλους, γιατί αυτός είναι ο στόχος μας. Αλλά πρέπει να είμαστε οικονομικά καλά, ώστε να μην περιπέσουμε στα λάθη του παρελθόντος».

Τέλος, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Γιάννη Βρέντζο και να ευχηθεί τα καλύτερα στον Λαΐφη: «Θέλω να πω πολλά συγχαρητήρια στον Λαΐφη, του εύχομαι καλή επιτυχία και καλή σταδιοδρομία στην καριέρα του. Ευχαριστώ και τον κύριο Βρέντζο για το εποικοδομητικό πνεύμα που έδειξε κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων».