Αντρέας Μακρής - ένας 20χρονος έμπειρος (vid)

20 ετών, που λέει ο λόγος είναι ακόμα στην εφηβεία...

Αυτός είναι ένας εκ των αρχηγών μιας από τις μεγαλύτερες ομάδες του νησιού. Έτσι το φερε η μοίρα, ο Μακρής, στα 20 του να είναι από τους πιο... παλιούς στην Ανόρθωση. Στο νέο σύνολο που χτίζει ο Μπενίτο o Μακρής ηγείται της επιθετικής γραμμής της ομάδας. Ο διεθνής Κύπριος επιθετικός έχει δύο γεμάτα χρόνια στην προσφυγική ομάδα και φέτος είναι ένας εκ των αρχηγών της.

Η "Κυρία" τον απέκτησε από την Πάφο στις 19/1/2013, τότε ήταν 17 μόλις ετών και αποτελούσε από τότε ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα του κυπριακού ποδοσφαίρου. Φυσικά δεν απογοήτευσε κανέναν που υποστήριζε αυτή την άποψη. Ίσα - ίσα, με την δουλειά του έκανε όλους να χαμογελούν, προπονητές, οπαδούς κτλ. 

Ο Αντρέας Μακρής έκανε ντεμπούτο με τον Φοίνικα στις 30/11/2013 κόντρα στην Νέα Σαλαμίνα στο "Αμμόχωστος". Πιάνοντας την ευκαιρία που του δόθηκε από τα μαλλιά ο νεαρός παιχνίδι με παιχνίδι έπαιρνε περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Το πρώτο του γκολ με την Ανόρθωση το πέτυχε με την Αλκή αρχές του 2014. Στο τέλος εκείνης της περιόδου (2013-2014) ο Μακρής βραβεύτηκε ως ο κορυφαίος, νέος ποδοσφαιριστής. 

Στην πρώτη σεζόν του Αντρέ Πάους στον πάγκο της "Κυρίας" ο νεαρός έκανε την καλύτερη του χρονιά. Σκόραρε 13 φορές σε 30 εμφανίσεις ενώ αγωνιζόταν το ίδιο καλά στο φτερό αλλά και ως κεντρικός επιθετικός. Η περασμένη σεζόν δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματική για τον Μακρή ο οποίος πέτυχε τρία γκολ ωστόσο άπαντες τον περιμένουν ακόμα πιο δυνατό φέτος. 

Δείτε στο πιο κάτω βίντεο τα 13 γκολ που πέτυχε την σεζόν 2014-2015