Την τελευταία φορά "πληγώθηκε" (pics/vids)

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στην Κύπρο για επίσημο αγώνα μετά από οκτώ χρόνια και τίθεται αντιμέτωπος με το ΑΠΟΕΛ για τους ομίλους του Europa League.

Οι πρωταθλητές Ελλάδος δεν έχουν να θυμούνται και τα καλύτερα από το νησί μας αφού την τελευταία φορά που κατηφόρισαν γνώρισαν οδυνηρό γι αυτούς αποκλεισμό από την Ανόρθωση.

Συγκεκριμένα την περίοδο 2008-2009 ο Ολυμπιακός κληρώθηκε με την Ανόρθωση για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.

Η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια στον πρώτο αγώνα στην Λευκωσία επικράτησε με 3-0 βάζοντας ισχυρές βάσεις για πρόκριση.

Τα τέρματα πέτυχαν οι Σόσιν (2) και Λαμπάν. Στον επαναληπτικό στο "Καραϊσκάκης" η κυπριακή ομάδα πανηγύρισε την πρόκριση παρά την ήττα με 1-0 από το τέρμα του Μπελούτσι.

Οι Πειραιώτες τότε ξανάζησαν τον εφιάλτη του 2002, όταν είχαν χάσει και τότε με 3-0 στην Κύπρο, αυτή τη φορά από την Μακάμπι Χάιφα στη Λευκωσία. ​

Οι συνθέσεις των ομάδων στο πρώτο ματς:

Ανόρθωση (Κετσμπάγια): Μπεκιάι, Οτσόκολιτς, Nικολάου (46' Κόστα), Κατσαβάκης, Λεϊβακαμπέσι (65' Σαμαράς), Σκοπελίτης, Δέλλας, Μπαρτόν (63' Κωνσταντίνου), Ντομπρασίνοβιτς, Λαμπάν, Σόσιν 

Ολυμπιακός (Βαλβέρδε): Νικοπολίδης (46' Κόβατς), Τοροσίδης, Ζεβλάκοφ, Παπαδόπουλος, Λεονάρντο, Οσκάρ (57' Μήτρογλου) Πατσατζόγλου, Στολτίδης, Γκαλέτι, Τζόρτζεβιτς (73' Λέτο) Κοβάσεβιτς.

Στον επαναληπτικό:

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος, Άντζας (70' Πατσατζόγλου), Λεονάρντο, Στολτίδης, Ντουντού (46' Μήτρογλου), Γκαλέτι, Λέτο (63' Τζόρτζεβιτς), Μπελούτσι, Κοβάτσεβιτς.

Ανόρθωση (Τιμούρ Κετσμπάια): Μπεκιάι, Οτσόκολιτς, Κατσαβάκης, Δέλλας, Κωνσταντίνου, Λεϊβακάμπεσι, Ντομπρασίνοβιτς, Πάουλο Κόστα (73' Νικολάου), Λαμπάν, Μπαρτόν (58' Σάβιο), Σόσιν (81' Σαμαράς).