Κυπριακή ταυτότητα σε αναζήτηση...

Η φυγή των Κυπρίων ποδοσφαιριστών από την Ανόρθωση είναι κάτι που τροποποίησε και την ταυτότητα της ομάδας. Η ομάδα της Αμμοχώστου ανέκαθεν είχε ποδοσφαιριστές στην εθνική Ανδρών αλλά στη τελευταία κλήση δεν υπάρχει κανείς.

Όπως είναι γνωστό έχουν φύγει από την ομάδα οι Κίττος (ΑΕΛ), Οικονόμου (ΕΝΠ), Λαΐφης (Σταντάρ), Μαραγκός (τέλος καριέρας), Π.Κωνσταντίνου, Αβραάμ (Λάρισα) και Μακρής (Γουόλσολ).

Επτά συνολικά Κύπριοι ποδοσφαιριστές που εξ αυτών οι Αβραάμ, Λαΐφης, και Μακρής ήταν συχνά πυκνά στην εθνική Ανδρών με τους δύο τελευταίους να περιλαμβάνονται στη κλήση σχεδόν πάντα.

Βλέποντας την τελευταία κλήση του ομοσπονδιακού μας τεχνικού παρατηρούμε ότι η Ανόρθωση δεν έχει ούτε ένα δικό της ποδοσφαιριστή στην ομάδα. Μόνο ο Οικονομίδης, που αποκτήθηκε το φετινό καλοκαίρι, είναι ποδοσφαιριστής που μπορεί να έχει ουσιαστικό ρόλο στην Εθνική.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι ανατρέξαμε στις τελευταίες τέσσερις κλήσεις της εθνικής που χρονικά αντιστοιχούν σε ένα χρόνο. Από την ομάδα της Αμμοχώστου υπήρχαν σε όλες τις κλήσεις οι Λαΐφης και Μακρής όπως και στην τωρινή, μόνο που πλέον δεν είναι παίκτες της "Κυρίας". Επίσης, στις προηγούμενες τρεις κλήσεις περιλαμβανόταν το όνομα του Οικονομίδη ο οποίος τώρα δεν έχει κληθεί.