Τρία χρόνια, η ίδια... ιστορία

Μετά τις δύο σερί ισοπαλίες στα ντέρμπι με ΑΕΚ και Απόλλωνα, η Ανόρθωση είναι πανέτοιμη για το παιχνίδι με τον Εθνικό.

Δοκιμασία στο «Δασάκι» για την ομάδα του Ρόνι Λέβι, η οποία θέλει να επιστρέψει στις νίκες και να εδραιωθεί στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Μια νίκη την οποία αγνοεί εδώ και μια τριετία στο γήπεδο του Εθνικού με το οξύμωρο να έχει να κάνει με το… παρασκήνιο των αγώνων. Και στις τρεις προηγούμενες χρονιές, η Ανόρθωση προερχόταν από νικηφόρο σερί και εξαιρετική ψυχολογία αλλά… σκόνταψε στην Άχνα!

Την σεζόν 2014-15 η «Κυρία» μετρούσε εφτά διαδοχικές νίκες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, αντιμετώπισε εκτός τον Εθνικό και… κόλλησε στο 0-0, σπάζοντας το σερί της.

Την επόμενη σεζόν (2015-16) προερχόταν από πέντε σερί νίκες, έπαιξε με τον Εθνικό στο «Δασάκι» και συμβιβάστηκε στο 1-1, σταματώντας το νικηφόρο σερί.

Και πέρσι, την σεζόν 2016-17, είχε τρεις συνεχόμενες νίκες, πήγε στο «Δασάκι» και ηττήθηκε με 2-1, επιστρέφοντας στα αρνητικά αποτελέσματα.

Η τελευταία φορά που κέρδισε η Ανόρθωση τον Εθνικό εκτός έδρας, ήταν την σεζόν 2013-14. Στην 1 η Φεβρουάριο του 2014, με 2-1 με γκολ των Μπούργκιτς (αυτογκόλ) και Κολαούτι.