Νίκες για Ανόρθωση, ΑΕΚ

«Ανάσα» για ην Pokka ΑΕ Καραβά η οποία με ανατροπή κέρδισε στο ντέρμπι ουραγών την Ολυμπιάς Φρ. με 3-1 σετ, ξέφυγε εφτά βαθμούς από την 8η θέση ενώ έκανε και το 2-0 στις νίκες απέναντι στους «κοκκινόμαυρους». Η ομάδα του Φρενάρους προηγήθηκε με 0-1, αλλά ο τραυματισμός του διεθνή Μάριου Αδάμου στοίχισε.

Σε υψηλά επίπεδα  απόδοσης έφθασαν  οι δυο ομάδες στο πρώτο σετ με τους «κοκκινόμαυρους» να κερδίζουν 23-25 και να προηγούνται 0-1. 

Το δεύτερο σετ δεν διέφερε σε πολλά από το πρώτο παρά μόνο στον νικητή που ήταν η Pokka ΑΕ Καραβά που κέρδισε 25-23 και ισοφάρισε σε 1-1 τα σετ.

Ψυχολογική τόνωση έδωσε η ισοφάριση στην ομάδα του Καραβά, που επέβαλε τον ρυθμό της στο τρίτο σετ  και κέρδισε 25-17 ανατρέποντας το σκορ.  Στο σετ οι «κιτρινόμαυροι» προηγήθηκαν με 16-10, ενώ ο διεθνής της Ολυμπιάς Μάριος Αδάμου τραυματίστηκε και αποχώρησε, κάτι που επηρέασε την ομάδα του.

Στο τέταρτο σετ η Pokka ΑΕΚ δεν δυσκολεύτηκε να επιβληθεί και να κερδίσει τελικά με 25-15  και τον αγώνα  με 3-1 σετ. 

POKKA ΑΕ ΚΑΡΑΒΑ(ΝΤ. ΛΕΤΣΙΕΦ): Παναγιωτίδης, Γκαρσία, Ράμμα, Καρακστσάνης, Ντικτιαρένκο, Χατζηφιλίππου  - Λίμπερο: Καλαφάτης.

ΟΛΥΜΠΙΑΣ Φ.(Π. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ): Αδάμου, Στρούγκαρ, Γιανούζοβιτς, Αντωνίου, Φιλίπας,  Πέτρου – Λίμπερο: Πρωτοπαπάς.

«Ζωντανή» για τετράδα

ΣΑΛΑ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ: ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Δ. – ΑΝΟΡΘΩΣΗ 0-3  (19-25. 14-25,18-25)

Ζωντανή στη μάχη της τετράδας έμεινε η Ανόρθωση η οποία πέρασε με εμφαντικό τρόπο από τη σάλα της Δερύνειας κερδίζοντας την Αναγέννηση με 0-3 σετ. Οι «κυανόλευκοι» που παρουσιάζουν άλλο πρόσωπο τον Β’ Γύρο με τρεις νίκες  ξέφυγαν και από τους «πράσινους».

Καλύτερη στο πρώτο σετ η Ανόρθωση έλεγξε τον ρυθμό και κέρδισε το σετ με 19-25  σε 27 λεπτά «παγώνοντας» τη σάλα της Δερύνειας, όπου βρέθηκαν 200 θεατές.

Η Ανόρθωση ήταν  εμφανώς ανώτερη και στο δεύτερο σετ και κέρδισε 14-25 σε 30 λεπτά αυξάνοντας σε 0-2 το προβάδισμά της. Στο τρίτο σετ η Αναγέννηση προσπάθησε να βάλει πίεση, αλλά η Ανόρθωση καλύτερη κέρδισε με 18-25 και τον αγώνα 0-3 σετ.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Δ.(Μ. ΠΑΜΠΑΚΑΣ): Χριστοφή, Νόσοφ ,Καραγιάννης,Γκρόενβελντ, Στέποβιτς, Παπαϊωάννου – Λίμπερο: Κουμής – Αλλαγές: Τοφής, Ζάνης.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ(Γ. ΓΙΑΠΑΝΗΣ): Σπύρου, Μπεντόγια, Πελχαρίνι, Κνέζεβιτς, Σόρενσεν, Στρουγκάρεβιτς – Λίμπερο: Χατζηδαμιανού.