ΡΕΖΕΚ στο KERKIDA για Ντούρις- "Θα βοηθήσει την Ανόρθωση"

Με ανυπομονησία περιμένουν οι οπαδοί της Ανόρθωσης το ντεμπούτο του Μίχαλ Ντούρις. Η ιστοσελίδα μας, www.kerkida.net, επικοινώνησε με έναν πρώην συμπαίκτη του Σλοβάκου διεθνή επιθετικού στην Πλζεν, τον Γιαν Ρέζεκ, γνωστός σε μας από την παρουσία του στην Ανόρθωση, τον Απόλλωνα και τον Ερμή.

Ανάμεσα σε άλλα, ο Τσέχος φορ εξέφρασε τη σιγουριά του ότι η Ανόρθωση έχει κάνει μία πολύ καλή επιλογή για τη γραμμή κρούσης. Ο Ρέζεκ, ο οποίος συνεχίζει την καριέρα του στην Τέλπιτσε, μας ενημέρωσε επίσης ότι σε λίγες μέρες θα βρίσκεται στην Κύπρο...

Τι μας είπε για Ντούρις...

"Γνωρίζω πολύ καλά τον Μίχαλ. Μαζί κατακτήσαμε το πρωτάθλημα στην Πλζεν τη σεζόν 2010-11. Επίσης, συνυπάρξαμε στην ίδια ομάδα το β΄ μισό της περιόδου 2013-14. Είναι πολύ καλός παίκτης. Μπορεί να αγωνιστεί και στα «φτερά» αλλά η φυσική του θέση είναι στην κορυφή της επίθεσης.

Το πλεονέκτημά του είναι ότι είναι πολύ καλός όταν έχει τη μπάλα στην κατοχή του. Έχει καλή τεχνική κατάρτιση και δύσκολα μπορεί ο αντίπαλος να του αποσπάσει τη μπάλα.

Ο Μίχαλ δεν είναι εγωιστής. Εργάζεται σκληρά για την ομάδα. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό ότι είναι εξαιρετικός χαρακτήρας. Σπουδαίος άνθρωπος για μένα.

Είμαι σίγουρος ότι η Ανόρθωση έχει κάνει μία εξαιρετική επιλογή για την επίθεση. Θα βοηθήσει την ομάδα. Τη σεζόν 2015-16 ήταν ο κορυφαίος στράικερ στο πρωτάθλημα της Τσεχίας. Ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Πλζεν στη διαδρομή προς την κατάκτηση του τίτλου. Eίναι διεθνής με την Εθνική Σλοβακίας και δεν μπορεί να είναι τυχαίο.

Από κει και πέρα, θα πρέπει να τον βοηθήσουν και οι νέοι του συμπαίκτες, ώστε να εγκλιματιστεί γρήγορα στο νέο του περιβάλλον. Του εύχομαι καλή επιτυχία και πολλά γκολ".

Για το αν παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στο κυπριακό πρωτάθλημα: "Σίγουρα! Ενδιαφέρομαι για την Ανόρθωση και τον Απόλλωνα. Χαίρομαι για τις επιτυχίες τους. Ο Απόλλωνας τα πάει πολύ καλά τα τελευταία χρόνια. Θέλω να πιστεύω ότι σύντομα η Ανόρθωση θα επιστρέψει στους τίτλους".

Για την παρουσία του στην Τέπλιτσε κι αν σκέφτεται το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Κύπρο: "Έχω σκοράρει 5 φορές φέτος σε 15 συμμετοχές. Μπορώ να προσφέρω περισσότερα στην ομάδα. Το… παλεύουμε για έξοδο στην Ευρώπη. Την Παρασκευή θα είμαστε στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην Αγία Νάπα για προετοιμασία. Έχω πολλούς φίλους από την Κύπρο και διατηρώ επαφή μαζί τους. Μου λείπει πολύ η Κύπρος. Ίσως επιστρέψω, ποτέ δεν ξέρεις...".