ΝΤΟΥΡΙΣ: ''Η Ανόρθωση θα πετύχει αυτό που θέλει / Χρειάζομαι ρυθμό''

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας της χώρας του Σλοβακίας παραχώρησε ο επιθετικός της Ανόρθωσης Μίχαλ Ντούρις.

Αφορμή για την συνέντευξη αποτέλεσε το γεγονός ότι αγωνιζόμενος σε τρία παιχνίδια σκόραρε δύο γκολ εκ των οποίων το ένα όπως αναφέρει ήταν εξαιρετικό. 

''Για μένα ήταν πιο δύσκολο επειδή δεν έκανα καθόλου προετοιμασία με την Ανόρθωση'', τόνισε αρχικά και συνέχισε… 

''Θα πρέπει να ξεχάσετε ότι το πώς ήταν το ποδόσφαιρο στην Κύπρο στο παρελθόν. Οι ομάδες πλέον έχουν ποιοτικούς παίχτες στις τάξεις τους και οι πρώτες 5-6 ομάδες έχουν σταθερό επίπεδο και παλεύουν στην Ευρώπη.

''Χρειάζομαι να προπονηθώ και να βρω τον σωστό ρυθμό. Θα πάρει ακόμη δυο με τρία παιχνίδια'', είπε για την αγωνιστική του κατάσταση. 

Ακολούθως, ρωτήθηκε για τον ανταγωνισμό στην επίθεση της ομάδας μαζί με τους Σισέ και Καμαρά:  

''Ο ανταγωνισμός είναι ο σωστό κίνητρο. Χαίρομαι που ο προπονητής μου έδωσε μια ευκαιρία σχεδόν αμέσως μετά την άφιξή μου στην ομάδα. Κερδίσαμε δύο από τα τρία παιχνίδια, αλλά ο εντός έδρας αγώνας με τον Ομόνοια δεν είχαμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Είναι ζωντανός ο κόσμος, το είδα στην πράξη ότι είναι ποδοσφαιρόφιλοι εδώ. Η μέρα τους χωρίζεται ανάμεσα στη δουλειά και το ποδόσφαιρο'.

Η Ανόρθωση βρίσκεται στον 3η θέση του πίνακα. Eίμαστε ένα βαθμό πάνω από την ΑΕΚ, ενώ πιο πάνω μας είναι ο Απόλλωνας με 5 βαθμούς και το ΑΠΟΕΛ με 7 αντίστοιχα. Υπάρχουν δύο γύροι πρωταθλήματος, στην συνέχεια υπάρχουν μπαράζ και η κάθε ομάδα μπορεί να πάει οπουδήποτε. Στόχος είναι το πρωτάθλημα. Υπάρχουν 10 παιχνίδια για αλλαγή του σκηνικού. Πιστεύω ότι η Ανόρθωση θα πετύχει αυτό που θέλει''. 

Για τις συνθήκες στην Κύπρο είπε: ''Στη Ρωσία η θερμοκρασία είναι σημαντικά κάτω από το μηδέν, στην Κύπρο έχει ευχάριστο κλίμα. Υπάρχουν ωραίες περιοχές με θάλασσα και ευχάριστες συνθήκες για ποδόσφαιρο''. 

Τέλος γι αυτόν αναφέρθηκε ο βοηθός προπονητής της εθνικής Σλοβακίας Stefan Kozak Tarkovič: ''Ο Μίχαλ  είναι ακόμα μέλος της ομάδας μας. Βοηθάει πάντα. Mετά τον τραυματισμό του απευθύνθηκε στην Όρενμπουργκ για να αποχωρήσει. Έκανε το βήμα γιατί το σημαντικό είναι να παίζεις τακτικά. Είμαστε ευχαριστημένοι που τον πήρε η Ανόρθωση και βοηθά επίσης με την παρουσία του''.