Απορεί κανείς για Λέβι;

Είναι δεδομένη και… επισημοποιημένη η πρόθεση της Ανόρθωσης για να διατηρήσει τον Ρόνι Λέβι στον πάγκο της.

Ο Ισραηλινός τεχνικός έχει καταφέρει να αφήσει το στίγμα του στην «Κυρία» η οποία ετοιμάζεται για να επιστρέψει στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Πιο κάτω παραθέτουμε τους λόγους που η απόφαση για παραμονή του Λέβι στην Ανόρθωση είναι 100% σωστή:

Έχτισε μια ομάδα απ’ την αρχή

Από τους ποδοσφαιριστές που λογίζονται ως… εντεκαδάτοι, μόνο δύο ήταν και πέρσι στο «Αντώνης Καράς». Ο αρχηγός Ζοάο Βίκτορ και το δεκάρι ο Ρούμπεν Ράγιος (ήταν και ο Σεχού αλλά έφυγε μεσούσης της σεζόν). Όλοι οι υπόλοιποι είναι φετινές μεταγραφές και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό όχι μόνο στους ποδοσφαιριστές σαν μονάδες αλλά και στο σύνολο που έχει δημιουργηθεί.

Έφερε παίκτες με αξία και προσωπικότητα

Σίντενφελντ, Ντουγκλάο, Πράνιτς, Αρούς και Γκάντσεφ είναι παίκτες που συνδυάζουν τα πιο πάνω. Έχουν την ποιότητα, έχουν και τις εμπειρίες από ψηλό επίπεδο και έχουν ανεβάσει επίπεδο την «Κυρία». Δίπλα τους, και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές έχουν βελτιωθεί και αποδίδουν στον βαθμό που χρειάζεται.

Σωστές διορθωτικές κινήσεις

Καμαρά και Άλβες δεν έδωσαν τα γκολ που περίμεναν στην Ανόρθωση και ο Ρόνι Λεβι κατάφερε να διορθώσει την… ανορθογραφία του Καλοκαιριού. Τον Ιανουάριο επέλεξε έναν φορ, τον Μίχαλ Ντούρις ο οποίος σε 8 παιχνίδια έχει σκοράρει ήδη 7 γκολ και είναι πρώτος σκόρερ της ομάδας μαζί με τον Ζοάο Βίκτορ. Παράλληλα, προσέθεσε ένα… μηχανάκι στο κέντρο (Ιγκιεμπόρ) αλλά και δύο αμυντικούς (Κοφί – Στρούνα) λόγω και της αποχώρησης του Σεχού.

Έχει δώσει στην ομάδα ταυτότητα

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουν οι ομάδες που… χτίζονται από το μηδέν, είναι η χημεία και η ομοιογένεια. Συνήθως μαζί με τους παίκτες που ψάχνονται μεταξύ τους, ψάχνεται και ο προπονητής που… πειραματίζεται σε σχήματα και τακτικές. Ο Ισραηλινός τεχνικός δούλεψε εξ’ αρχής το 4-2-3-1, με τον Ράγιος σε ελεύθερο ρόλο και με γρήγορους παίκτες στα άκρα. Χωρίς… τρελό ροτέισον, έδωσε την δυνατότητα στους παίκτες να μάθουν ο ένας τον άλλον και με εξαίρεση τα δύο πρώτα παιχνίδια με Νέα Σαλαμίνα και Αλκή, στα υπόλοιπα είδαμε μια σταθερή και ίδια Ανόρθωση.

Το μοναδικό… ψεγάδι

Αν υπάρχουν Ανορθωσιάτες που είναι αντίθετοι με την παραμονή του Λέβι, αυτό θα έχει να κάνει πιθανότατα με την μη αξιοποίηση των Κύπριων – νεαρών ποδοσφαιριστών. Αυτό από την μία είναι μια πραγματικότητα αφού παίκτες όπως οι Ματθαίου (7 συμμετοχές σαν αλλαγή – 63 λεπτά), Αρτυματάς (πριν τραυματιστεί, 5 συμμετοχές – 195 λεπτά), Πηλέας (5 συμμετοχές – 247 λεπτά) και Χατζηπασχάλης (2 συμμετοχές – 36 λεπτά) είναι νεαροί με αρκετό ταλέντο και που όσες φορές αγωνίστηκαν έδειξαν πολύ καλά στοιχεία.

Και η απάντηση

Ωστόσο, από την άλλη δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η φετινή είναι μια χρονιά με ιδιαιτερότητες. Ο ένας και αδιαπραγμάτευτος στόχος της Ανόρθωσης ήταν η επιστροφή στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, από τις οποίες απέχει από το 2013 και τον εφιαλτικό αποκλεισμό από την Γκέφλε. Δεν υπήρχε χρόνος ούτε άμεση απαίτηση για ανάδειξη ταλέντων αν αυτό γινόταν εις βάρος της προσπάθειας για Ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ο κόσμος χαιρόταν και χειροκροτούσε με την ψυχή του χρονιάς που η εντεκάδα ξεκινούσε από τους Λαΐφη και Μακρή ωστόσο στο τέλος της ημέρας ούτε τίτλος ήρθε, ούτε Ευρωπαϊκή συμμετοχή.

Το Πανεπιστήμιο και οι… μαθητές

Ακόμα και χωρίς πολλές συμμετοχές, οι προαναφερθέντες νεαροί ποδοσφαιριστές είχαν και έχουν μια τεράστια ευκαιρία μπροστά τους. Μπορεί να μην έχουν αγώνες στα πόδια τους, αλλά το τέλος της χρονιάς θα τους βρει με εκατοντάδες προπονήσεις δίπλα από ποδοσφαιριστές οι οποίοι λες και είναι… Πανεπιστήμιο! Βίκτορ, Σίντενφελντ, Ντουγκλάο, Πράνιτς, Ράγιος, Ντούρις για παράδειγμα. Αν ήταν καλοί… μαθητές και πήραν το κάτι από τους συμπαίκτες τους, θα έχουν την ευκαιρία να το δείξουν (όσοι παραμείνουν) στην επόμενη προετοιμασία και να διεκδικήσουν την θέση τους σε μια χρονιά με διαφορετικά δεδομένα.