"Δεν χρειαζόμαστε υποδείξεις, έχουμε διαψεύσει αρκετές φορές τις ψιθυρολογίες"

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ και την συνάδελφο Κατερίνα Κυριάκου, ο Αντιπρόεδρος της Ανόρθωσης Κυριακός Γιάγκου ανέφερε...

Για την μαθηματική έξοδο στην Ευρώπη: Ήταν επιτυχία η έξοδος στην Ευρώπη, αυτό είχε τεθεί σαν στόχος. Δεν είναι επιτυχία του βεληνεκούς και του εκτοπίσματος μας όμως χτίσαμε μια ομάδα από την αρχή, γι αυτό ήμασταν συντηρητικοί στους στόχους μας. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που είχαμε θέσει σαν στόχο το έχουμε πετύχει και νιώθουμε ότι η χρονιά είναι πετυχημένη.

Για το αν θα αλλάξουν οι στόχοι την νέα σεζόν: Θα αλλάξουν οι στόχοι, υπηρετούμε ένα τεράστιο σωματείο, έχουμε μάθει να ζούμε με τις επιτυχίες και να προσπαθούμε για τον μεγαλύτερο στόχο. Θα θέλουμε κάτι περισσότερο του χρόνου, πρωτάθλημα, Κύπελλο, να διεκδικούμε τίτλους.

Για την τιμωρία έδρας που έχει στην Ευρώπη: Είχαμε βολοδοσκοπήσει πιο παλιά την ΟΥΕΦΑ, δεν θεωρώ ότι έχουμε καλές πιθανότητες για να κερδίσουμε κάτι. Έχουμε κάνει κάποια παραπτώματα και τιμωρηθήκαμε. Έστω και την υστάτη, ενδεχομένως με την βοήθεια της ΚΟΠ να κάνουμε κάποια διαβήματα για να δούμε αν υπάρξει ελάφρυνση της ποινής.

Για τα θέματα προγραμματισμού: Πέραν από τους παίκτες που έχουν υπογράψει, πριν προχωρήσουμε στο ποιοι θα έρθουν θα δούμε ποιοι θα φύγουν. Αυτές τις ημέρες έχουμε εστιάσει στους Αρούς και Ράγιος. Είχαμε μια πρώτη επαφή με τους εκπροσώπους τους, είχαν τεθεί κάποια δεδομένα. Ο Αρούς έχει πρόταση μας στα χέρια του, με τον Ράγιος έχουμε μια δική τους αρχική τοποθέτηση ως προς το πώς αντιλαμβάνονται την συνεργασία μαζί μας. Υπάρχει ειλικρινά καλή διάθεση και από τις δύο πλευρές, δεν είναι μια ψυχρή διαπραγμάτευση. Δεν θέλουμε οι όποιες συζητήσεις να βαίνουν επί μακρόν. Θέλουμε να κλείνουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται τις συζητήσεις μας.

Για το αν θα μεγαλώσει ο μπάτζετ: Τα χρήματα από μόνα τους δεν κάνουν ποδοσφαιρικές ομάδα, εντούτοις πιθανότατα να γίνει μια προσαρμογή του προϋπολογισμού. Είναι λογικό να γίνει μια αύξηση όμως η έξοδος την Ευρώπη δεν θα μας σπρώξει σε αλόγιστες δαπάνες και υπερβολικά συμβόλαια.

Μετά από σχετική ερώτηση για τις δηλώσεις του Σκέμπρι ότι ΑΕΛ και Ανόρθωση πρέπει να παίξουν για την ιστορία τους: Δεν χρειαζόμαστε οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή να μας υποδείξει το καθήκον μας. Η ιστορία της Ανόρθωσης είναι τέτοια που έχει δείξει ότι παίζουμε για εμάς και μόνο. Έχουμε διαψεύσει αρκετές φορές φέτος ψιθυρολογίες. Να μην ανατρέξω να πω τι είχαν πει πριν από παιχνίδια μας σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Δεν χρειαζόμαστε υποδείξεις από κανέναν.