"Πεντάμορφη"... Κυρία (Δηλώσεις/Φώτος)

Σπουδαία νίκη και μάλιστα με το ευρύ 5-1 πέτυχε η Ανόρθωση το βράδυ της Κυριακής (11/01) επί της Αγίας Νάπας στο "Τάσος Μάρκου". Από δύο γκολ σημείωσαν οι Μακρής και Αβραάμ, ενώ το άλλο γκολ σημείωσε ο Κάλβο. Για την Αγία Νάπα σκόραρε ο Παναγιότοφ. Τρία χαμένα πέναλτι από τις δύο ομάδες, με τις εκτελέσεις των Κάλβο και Γκαρσία να αποκρούονται από τον κήπερ των γηπεδούχων", Αθανασίου, ενώ και ο τερματοφύλακας της "Κυρίας", Καμίνσκι, απέκρουσε την εκτέλεση του Κολοκούδια. Mε δέκα ποδοσφαιριστές τελείωσε η ομάδα του Γιώργου Κοσμά λόγω αποβολής του Μέσιου με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Χωρίς κάτι το αξιόλογο τα πρώτα λεπτά. Στο 8΄ ο Αθανασίου έδιωξε σέντρα-σουτ του Κάλβο, ενώ στο 17΄ ο Τσούρτσουριτς εκτέλεσε φάουλ, το οποίο εξουδετέρωσε ο  Καμίνσκι.

Στο 19΄ καταγράφηκε η πρώτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους, με τον Αμπουρτζάνια να κάνει το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Φίλγκεϊτ και ο Μακρής αιφνιδιάστηκε και δεν μπόρεσε να σκοράρει από κοντά, ενώ στο 23΄ ωραίο σουτ του Κάλβο αναγκάζει τον Αθανασίου σε δύσκολη επέμβαση.

Η Ανόρθωση συνέχισε υπερέχει και βρίσκόταν διαρκώς στην επίθεση, με αποτέλεσμα στο 32΄ να κερδίσει πέναλτι για ανατροπή του Νούχου από το Μέσιο. Ένα λεπτό αργότερα, ο Κάλβο ανέλαβε την εκτέλεσή του, ο Αθανασίου αρχικά απέκρουσε, αλλά στην επαναφορά ο Ισπανός με σουτ σημείωσε το 1-0.

Το πρώτο μέρος έμελλε να κλείσει με μεγάλη ευκαιρία για την Αγία Νάπα, όταν μετά από πάσα του Τσούρτσουριτς στον Κολοκούδια, ο τελευταίος έκανε το πλασέ με τον Καμίνσκι να αποκρούει στο 43΄ και να διατηρεί το 1-0 για την "Κυρία".

Στην επανάληψη, η γηπεδούχος έχασε μεγάλη ευκαιρία για να φέρει το παιχνίδι στα ίσια, όταν ο Καμίνσκι απέκρουσε την εκτέλεση πέναλτι του Κολοκούδια, με αποτέλεσμα να το... πληρώσει και να περιορίσει τις πιθανότητές της για ένα θετικό αποτέλεσμα δύο λεπτά αργότερα, όταν ο Μακρής... νίκησε τον Αθανασίου κι έκανε το 2-0.

Η Αγία Νάπα δεν τα παράτησε και κατάφερε να μειώσει σε 2-1 με τον Παναγιότοφ στο 71΄, ωστόσο τρία λεπτά αργότερα έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Μέσιου με δεύτερη κίτρινη κάρτα για ανατροπή του Νούχου, με τη φιλοξενούμενη να κερδίζει νέο πέναλτι. Αυτή τη φορά την εκτέλεσή του ανέλαβε ο Γκαρσία, ο οποίος... νικήθηκε από τον Αθανασίου.

Στο 75΄, ωστόσο, ο Μακρής ήταν πιο εύστοχος και με το δεύτερό του προσωπικό γκολ έκανε το 3-1, "καθαρίζοντας" ουσιαστικά το παιχνίδι, με τον Αβραάμ να ανεβάζει το δείκτη του σκορ σε 4-1 στο 84΄ και τον ίδιο παίκτη να βάζει... το κερασάκι στην τούρτα στους χρόνους των καθυστερήσεων.

ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Αθανασίου, Φίλγκεϊτ (86΄ Τζιωρτζή), Κολοκούδιας, Μάρτσεφ, Ρόχας, Μαρκόσκι, Φούσκο, Παναγιότοφ (81΄ Αντωνίου), Θεοδώρου (59΄ Χάμπερ), Μέσιος, Τσούρτσουριτς. 

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Καμίνσκι, Νούχου, Κάλβο (52΄ Αβραάμ), Αμπουρτζάνια (59΄ Μάκος), Γκαρσία, Χόλγκερσον, Εντέ (71΄ Μαραγκός), Μαϊσουράντζε, Δημητρίου, Μακρής, Λαΐφης. 

Κίτρινες Κάρτες: Τσούρτσουριτς - Χόλγκερσον (4η).

Kόκκινες Κάρτες: Μέσιος (2η κίτρινη)

** Στον αγώνα του Α΄ Γύρου η Ανόρθωση είχε επικρατήσει με 4-1.

** Με δύο αλλαγές παρέταξε την Αγία Νάπα ο Γιώργος Κοσμά σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος με αντίπαλο το ΑΠΟΕΛ. Ο Μέσσιος πήρε τη θέση του Ψιάνου και ο Τσούρτσουριτς του Χάμπερ.

** Με μία αλλαγή παρέταξε την Ανόρθωση ο Αντρέ Πάους σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Ερμή Αραδίππου. Ο Εντέ πήρε τη θέση του Αβραάμ.

** Με το γκολ που σημείωσε ο Κάλβο έφτασε τα 4 στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ σκόραρε για δεύτερο σερί παιχνίδι -είχε σκοράρει και με τον Ερμή.

** Αναγκαστική η αλλαγή του Κάλβο με τον Αβραάμ στο 52΄, λόγω τραυματισμού του πρώτου.

** Τέσσερις κίτρινες κάρτες συμπλήρωσε ο Χόλγκερσον και θα απουσιάσει από τον επόμενο αγώνα πρωταθλήματος της Ανόρθωσης με αντίπαλο την ΑΕΛ στο "Αντώνης Παπαδόπουλος".

** Με τα δύο γκολ που σημείωσε ο Μακρής έφτασε τα 7 στο φετινό πρωτάθλημα

** Αναγκαστική η αλλαγή του Αμπουρτζάνια με το Μάκο στο 59΄, λόγω τραυματισμού του πρώτου.

** Τρίτο φετινό γκολ για τον Παναγιότοφ.

** Πρώτα φετινά γκολ για τον Ανδρέα Αβραάμ.

** Επίσημο ντεμπούτο με τη φανέλα της Αγίας Νάπας για τον Ιβάν Τσούρτσουριτς.

** Διαιτητής της αναμέτρησης ο Αντώνης Χριστοδούλου με βοηθούς τους Αθηνόδωρο Ιωάννου και Ανδρέα Ανδρέου, ενώ τέταρτος ο Λούκας Σωτηρίου.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΣΜΑ: "Μετά από ένα βαρύ αποτέλεσμα είναι δύσκολο να πεις πολλά λόγια, όμως νιώθω σε σχέση με την προσπάθεια των παικτών μου ότι το 5-1 είναι πλασματικό. Στο πρώτο μέρος η Ανόρθωση είχε την φλύαρη υπεροχή και δεν μας δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες. Δώσαμε το δικαίωμα στην Ανόρθωση να σκοράρει με το πέναλτι. Στην επανάληψη προσπαθήσαμε να μπούμε στο ματς και είχαμε και χαμένο πέναλτι, το οποίο έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα. Αν σκοράραμε εκεί, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Αντί αυτού δεχθήκαμε κι άλλο γκολ, έγινε το 2-0, μετά μπήκαμε στο ματς, αλλά με την αποβολή και το 3-1 ήταν δύσκολο να αντιδράσουμε. Δυστυχώς, δεν πήραμε κάτι από αυτό το ματς. Μας στεναχωρεί, όχι τόσο η ήττα, αλλά το αποτέλεσμα. Θα κρατήσουμε ψηλά το κεφάλι. Τα παιχνίδια με τους "μεγάλους" πολλές φορές δεν είναι στο πλάνο για βαθμούς. Εμείς θα κοιτάξουμε στα επόμενα ματς να πάρουμε τους βαθμούς που θέλουμε και στα πλέι οφ θα δώσουμε τα πάντα για να μείνουμε στην κατηγορία."
 
ΑΝΤΡΕ ΠΑΟΥΣ: "Είναι φανταστικό σκορ το 5-1. Δείχνει εύκολο, αλλά δεν ήταν καθόλου εύκολο. Ο αντίπαλος έπαιξε όπως και ο Ερμής κι έπρεπε να προσέξουμε τις αντεπιθέσεις. Στο πρώο ημίχρονο δεν παίξαμε γρήγορα και ήμασταν απρόσεκτοι. Το πιο σημαντικό γεγονός στο ματς ήταν η απόκρουση πέναλτι του Καμίνσκι στο 1-0. Προηγηθήκαμε 2-0, έγινε 2-1, όμως μετά το τρίτο γκολ ηρεμήσαμε και αποτελειώσαμε τον αντίπαλο. Η προσοχή μας τώρα στρέφεται στον τραυματισμό του Κάλβο".