"Τρομερή η Μαφία στο ποδόσφαιρο της Κύπρου"

Με αφορμή όσα έγιναν τις τελευταίες βδομάδες, ο Μάρκους Χόλγκερσον γράφει σε ιστοσελίδα της πατρίδας του και κάνει λόγο για έντονη παρουσία της μαφίας στο ποδόσφαιρο της Κύπρου. Μιλά για... αυτοκτονία ενώ αναφέρεται και στην πορεία της Ανόρθωσης το 2015. Οι τοποθετήσεις του προβάλλονται εκτενώς στην Σουηδία...

Απειλές με βόμβες

"Αυτό που συνέβη είναι τραγικό και αυτοκτονία για το άθλημα που τόσο αγαπάμε. Μια αυτοκτονία που έρχεται όλο και πιο κοντά σε όλα τα επίπεδα. Στην Σουηδία ακούσαμε πέρσι για δωροδοκίες παικτών και στημένα ματς. Εδώ στην Κύπρο το πράγμα προχώρησε ακόμα περισσότερο... Παλαιότερα σας έγραψα για τον διαιτητή που βγήκε και μίλησε για τα παράξενα που συμβαίνουν. Η Μαφία είναι τρομερή στην Κύπρο, διαιτητές απειλήθηκαν με βόμβες αρκετές φορές. Αυτό τώρα οδήγησε σε διακοπή".

Σκοτεινές δυνάμεις στο ποδόσφαιρο

"Το χρήμα έχει μπει για τα καλά στο ποδόσφαιρο, ειδικά τα τελευταία 30 χρόνια. Σκοτεινές δυνάμεις προσπαθούν να εισβάλουν παντού, φτάνοντας μέχρι και τα κορυφαία επίπεδα της FIFA. Tα πάντα για να ανακτήσουν δύναμη στο αγαπημένο μας ποδόσφαιρο. Όλοι στο ποδόσφαιρο πρέπει να λειτουργούμε καλά για να πηγαίνουμε μπροστά. Οι διαιτητές είναι μεγάλο κομμάτι, προσπαθούν να είναι οι αόρατοι άρχοντες ενός αγώνα όμως μερικές φορές δέχονται τεράστια πίεση".

Σεβασμός σε όλους

"Ποιός θέλει να γίνει διαιτητής σήμερα; Κάποιος που αγαπά το ποδόσφαιρο θα το σκεφτεί διπλά λόγω της τεράστιας πίεσης που υπάρχει ακόμα και στο χαμηλότερο επίπεδο. Προσωπικά προσπαθώ να προωθήσω την κατανόηση και τον σεβασμό. Πρέπει να σεβόμαστε τους αντιπάλους μας και τους διαιτητές, όλοι έχουν την επιρροή τους στο ποδόσφαιρο. Χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλο!".

Καλό το 2015 για την Ανόρθωση

"Για εμάς στην Ανόρθωση το 2015 ξεκίνησε καλά. Κερδίσαμε τρία παιχνίδια στο πρωτάθλημα και ένα στο κύπελλο. Μάλιστα στο κύπελλο σκόραρα και ένα γκολ. Τώρα απομένουν πέντε παιχνίδια (αν φυσικά συνεχιστεί το πρωτάθλημα) και είμαστε στην πέμπτη θέση, κόντά στην τρίτη θέση. Ελπίζω να συνεχιστεί αυτή η θετική πορεία. Στην ομάδα έχουμε καλή ψυχολογία και αυτό δεν πρέπει να υποτιμάται γιατί μπορεί να αποφέρει αρκετούς βαθμούς στο τέλος".