"Ανόρθωση σημαίνει Αμμόχωστος"

Με αφορμή τα 104 χρόνια της Ανόρθωσις Αμμοχώστου η ιστοσελίδα μας, www.kerkida.net επικοινωνησε με την άνθρωπο που έζησε όσο λίγοι τις δύσκολες εποχές που πέρασε η "κυρία" μετά την εισβολή. Ο λόγος για τον Φοίβο Βραχίμη ο οποίος ταξίδεψε στο παρελθόν τονίζοντας ταυτόχρονα ότι έρχονται πολύ καλύτερες ημέρες με τον Χρίστο Πουλλαϊδη στην Προεδρία του σύλλογο.

Τι σημαίνει για εσάς...η Ανόρθωση;

"Μου έκαναν πολλές φορές αυτή την ερώτηση. Εγώ γράφτηκα από 10 ετών στις ακαδημίες της Ανόρθωσης και έπαιξα 16χρόνια στον σύλλογο που αγάπησα. Η ζωή μου όλη ήταν και είναι η Ανόρθωση. Ακόμη και μετά που σταμάτησα ήμουν δεμένος με την ομάδα, άσχετα αν σε κάποια φάση ορισμένοι ήθελαν να με απομακρύνουν και τα κατάφεραν για 3-4 χρόνια. Πάντα ήμουν Ανόρθωση".

Τι σημαίνει για τους Αμμοχωστιανούς η Ανόρθωση;

"Η Ανόρθωση είναι το Βαρώσι, είναι το Στάδιο ΓΣΕ, είναι όλα αυτά που δένουν εμάς τους πρόσφυγες. Περάσαμε δύσκολα και για αυτό είμαστε όλοι τόσο πιστοί στην Ανόρθωση. Με την Ανόρθωση μεγαλώσαμε στην προσφυγιά".

Ποια είναι η πιο σημαντική ύπαρξη της Ανόρθωσης για τον αγώνα για επιστροφή;

"Είναι αυτό που μας κρατούσε πάντα. Εμείς φύγαμε από την Αμμόχωστο, εγώ συγκεκριμένα περπατητός και πήγα στο Παραλίμνι. Τραβήξαμε και περάσαμε πολλά μέχρι να αποκατασταθούμε. Πρώτο μας μέλημα ήταν η Ανόρθωση. Τα παλιά τα χρόνια μας έλεγαν κάποιοι, ότι σε τρεις μήνες, σε ένα χρόνο θα πάμε πίσω και πάντα είχαμε αυτή την αναμονή. Η Ανόρθωση σημαίνει Αμμόχωστος".

Πως ήταν τα βήματα της Ανόρθωσης στα πρώτα χρόνια μετά τον πόλεμο;

"Στερηθήκαμε πολλά πράγματα για την Ανόρθωση, ακόμα και τις οικογένειες μας. Ορισμένοι πέρασαν από την Ανόρθωση με σκοπό να αποκατασταθούν είτε επαγγελματικά είτε οικονομικά. Τα πρώτα χρόνια μετά τον πόλεμο δεν είχαμε ρούχα, αθλητικό εξοπλισμό και πολλά άλλα. Εμείς κρατήσαμε την Ανόρθωση ζωντανή. Σίγουρα δύσκολα χρόνια που δεν θέλει να θυμάται κανείς".

Ποια είναι η μεγαλύτερη στιγμής της Ανόρθωσης;

"Εμείς δεν είχαμε την τύχη να πάρουμε πρωτάθλημα. Πήραμε ένα κύπελλο και ήρθαμε μια χρονιά δεύτεροι. Η μεγάλη στιγμή πάντως γενικότερα ήταν όταν μπήκαμε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Δώσαμε αξία σε όλους στην Κύπρο και ο Τιμούρ έκανε ένα μεγάλο πράγμα για όλη την Κύπρο και όχι μόνο για την Ανόρθωση."

Ποια ήταν η πιο άσχημη στιγμή;

"Πραγματικά δεν έχω. Εγώ πάντα όταν νικούσαμε είχα μεγάλη χαρά αλλά όταν χάναμε ήταν διαφορετικά τα συναισθήματα. Ήξερα τις δυνατότητες της ομάδας και δεν απογοητευόμουν εύκολα".

Ποιο το μέλλον της Ανόρθωσης με τον Χρίστο Πουλλαϊδη;

"Πιστεύω ότι είναι ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να δώσει λύση στην ομάδα και να βρούμε τον καλό μας εαυτό. Εκτός του οικονομικού που είναι το πιο σοβαρό, γιατί πιστεύω ότι αν φύγει ο Πουλλαϊδης θα έχουμε πολλά προβλήματα. Η πρώτη του χρονιά δεν ήταν και η καλύτερη καθώς ήταν άπειρος και προσπαθούσε να μάθει. Πέρασε και αυτός μια φάση αμφισβήτησης θα έλεγα. Ντρεπόμουν να κυκλοφορήσω με τα περσινά αποτελέσματα. Φάγαμε οκτώ γκολ από το ΑΠΟΕΛ, τέσσερα από την ΕΝΠ. Ήταν ξεφτίλα η κατάσταση. Κάναμε 12 ήττες συνεχόμενες. Έδειξε όμως ο πρόεδρος ότι ήθελε και θέλει να αναγεννήσει την Ανόρθωση. Όλοι μας βλέπουμε ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Οι τίτλοι δεν έρχονται εύκολα και θέλουν υπομονή. Είμαι αισιόδοξος ότι θα έρθουν χρυσές ημέρες με τον Πουλλαϊδη πρόεδρο".