"Ένα πολυσύνθετος επιθετικός. Αλεπού στην περιοχή"

Όπως συνηθίζει, ο τεχνικός διευθυντής της Ανόρθωσης Τεντ Φαν Λέουβεν αναλύει το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας του, αυτή την φορά τον Ίσμαηλ Γκονζαλβες..

Αναλυτικά:

Εάν ο Εκτελεστικός μας Σύμβουλος, Φραντζέσκος Χ”Μιχαήλ είχε μαλλιά, θα είχαν γκριζάρει τον τελευταίο μήνα. Σχεδόν ποτέ δεν ξανασυνάντησα πιο δύσκολο μετεγγραφικό παράθυρο την τελευταία δεκαετία, όπως αυτό. Η αγορά ήταν εξαιρετικά αργή και όλη η Ευρώπη έμοιαζε να ψάχνει για 9άρι.

Το ίδιο και η Ανόρθωσις. Με τους δυο κυνηγούς εκτός, Ιακοβένκο και Σαμπάλα, χρειαζόμασταν αντικαταστάτη. Παρόλο που ο Ανδρέας Μακρής τα πήγε εξαιρετικά καλά στην θέση. Όχι απλά πιέζοντας και δίνοντας τον καλύτερο του εαυτό, αλλά σκόραρε ζωτικά τέρματα και ήταν πάντοτε την κατάλληλη ώρα στον σωστό χώρο.
Πέραν από τα επερχόμενα παιχνίδια κυπέλλου, έχουμε 15 αγώνες πρωταθλήματος μπροστά μας. Ένας κεντρικός κυνηγός στη διάθεσή μας, δεν είναι αρκετός για να είμαστε ανταγωνιστικοί μέχρι το τέλος της περιόδου, οπότε θα κριθούν οι τίτλοι.

Ο Πορτογάλος επιθετικός Ίσμαηλ Γκονζάλβες, ήταν από την αρχή της μετεγγραφικής ο πρώτος μας στόχος. Μόλις 23 ετών, ταιριάζει στο προφίλ. Αλλά, όπως μπορεί να μαρτυρήσει ο Φραντζέσκος, ήταν πολύ δύσκολη υπόθεση να τον ελευθερώσουμε από την Ρίο Άβε. Δεχτήκαμε πολλή πίεση και πολλά ονόματα μας προτάθηκαν και συσχετίστηκαν με τον Σύλλογο. Σε αυτά τα χρόνια, υποφέρουμε από ένα τσουνάμι παραπληροφόρησης, κουτσομπολιού και φημών. Κρατήσαμε το μυαλό μας καθαρό και παραμείναμε εστιασμένοι στον στόχο. Πιστεύω, ο καλύτερος που μπορούσαμε να πάρουμε, με τον διαθέσιμο προϋπολογισμό.

Ο Ίσμαηλ Γκονζάλβες είναι τεχνικά και τακτικά ένας παίχτης υψηλού επιπέδου. Έχει φυσικό άγγιγμα της μπάλας, εξαιρετικό σουτ και ικανότητα στην πάσα. Ένας τυπικός, χαρισματικός από την φύση ποδοσφαιριστής, αθλητικός, με καλή κίνηση. Μπορεί να παίξει με την πλάτη στο τέρμα, να κατεβεί πίσω στο κέντρο του γηπέδου, διαθέτει μάτι για αντίληψη του χώρου, μύτη για να μυρίζεται τις ευκαιρίες και πόδια για το σκοράρισμα. Ένα πολυσύνθετος επιθετικός. Αλεπού στην περιοχή, όπως και ντριμπλέρ που μπορεί να δημιουργήσει από μόνος του γκολ. Αυτή η ποιότητα ποδοσφαιριστών με την δημιουργικότητα να «ανοίγουν» παιχνίδια τα οποία υπό κανονικές συνθήκες έμεναν «κλειστά».

Ένας παίχτης ο οποίος θα ταιριάξει στο τωρινό στυλ παιχνιδιού της Ανόρθωσης και αρκετά καλός για το επίπεδό μας. Ο Ίσμα, που γνωρίζει την Κύπρο από την προηγούμενη παρουσία του στον ΑΠΟΕΛ, είχε μεγάλο κίνητρο να έρθει στην Ανόρθωση και να μας βοηθήσει με το πρότζεκτ μας. Ευχόμαστε στον Ίσμα ότι καλύτερο για το μέλλον.

Αμμόχωστος, η Ανόρθωσις θα επιστρέψει.
Τεντ φαν Λέουβεν, Τεχνικός Διευθυντής