Ο Ίσμα και τα... γκρίζα μαλλιά

Ο πρόλογος με τις... ατάκες του Τεν Φαν Λέουβεν για την τελευταία μεταγραφή περιγράφει με πολλές λεπτομέρειες τις δυσκολίες που συνάντησε η Ανόρθωση μέχρι να πετύχει την συμφωνία για την μεταγραφή του Ίσμα.

Ο... πανέξυπνος Ολλανδός ανάμεσα σε άλλα έγραψε στο σημείωμα του.

Εάν ο Εκτελεστικός μας Σύμβουλος, Φραντζέσκος Χ”Μιχαήλ είχε μαλλιά, θα είχαν γκριζάρει τον τελευταίο μήνα. Σχεδόν ποτέ δεν ξανασυνάντησα πιο δύσκολο μετεγγραφικό παράθυρο την τελευταία δεκαετία, όπως αυτό. Η αγορά ήταν εξαιρετικά αργή και όλη η Ευρώπη έμοιαζε να ψάχνει για 9άρι. 

Είναι λοιπόν ξεκάθαρο πως οι διαπραγματεύσεις ήταν σκληρές, πέρασαν από χίλια μύρια κύματα και μάλιστα σε κάποια φάση η υπόθεση βρέθηκε ένα βήμα από το οριστικό ναυάγιο. Οι Πορτογάλοι ήταν δύσκολοι και σκληροί διαπραγματευτές όμως είχαν να αντιμετωπίσουν τους μάγκες και Πουλλαίδη και Φραντζέσκο οι οποίοι με την γνωστή τακτική που χαρακτηρίζει τις κινήσεις τους, όπως απέδειξαν με τις πετυχημένες τους μεταγραφές το καλοκαίρι, δείχνοντας μεγάλη επιμονή και υπομονή κατάφεραν να ολοκληρώσουν και αυτή την μεταγραφή.

Ο Ίσμα αποτελούσε, όπως... μαρτύρησε και νωρίτερα στην τοποθέτησή του ο Τεντ Φαν Λέουβεν, τον διακαή πόθο του ιδίου, του κόουτς Αντρέ Πάους όπως και του scout team του συλλόγου. Όλοι αυτοί είχαν να αντιμετωπίσουν και διάφορες πληροφορίες οι οποίες σχετίζονταν με την εξωγηπεδική ζωή του Ίσμα οι οποίες μάλιστα πύκνωσαν κατά τρόπο... επικίνδυνο από ορισμένους.

Η ποδοσφαιρική ποιότητα του Ίσμα είναι αδιαμφισβήτητη. Αυτό που τώρα απομένει είναι η τεχνική ηγεσία να διαχειριστεί το... εργαλείο που έχει στα χέρια της. Να αξιοποιήσει με τρόπο τέτοιο τον ποδοσφαιριστή ο οποίος να... βγάλει στο γήπεδο το μάξιμουμ των δυνατοτήτων του.

Τέτοια στοιχήματα στην φετινή Ανόρθωση έχουν κερδίσει αρκετά και το ζητούμενο είναι να.... κερδηθεί ένα ακόμη έτσι ώστε οι διοικούντες να περηφανεύονται για την απόκτηση ενός επιπλέον σπουδαίου περουσιακού στοιχείου... αυτή τη φορά με το όνομα Esmael Gonsalves