Ενδεχόμενη νίκη στην Λεμεσό... σε αριθμούς

Μπορεί τα προβλήματα να είναι αρκετά και η προσπάθεια για νίκη μέσα στο «Τσίρειο» κόντρα στον Απόλλωνα να είναι δύσκολη, ωστόσο μοναδικός στόχος της Ανόρθωσης στο Σαββατιάτικο ντέρμπι είναι το… τρίποντο.

Ένα… τρίποντο το οποίο αν έρθει, θα αποτελέσει σπουδαίο βήμα για την εξασφάλιση ενός Ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Με νίκη λοιπόν, η «Κυρία» θα φτάσει στους 41 βαθμούς και θα μειώσει από την 2η θέση στους 4, εκεί όπου θα βρίσκεται ο Απόλλωνας. Παράλληλα αν το ΑΠΟΕΛ δεν κερδίσει, τότε η διαφορά θα μειωθεί και από την κορυφή.

Με ήττα του το ΑΠΟΕΛ θα παραμείνει στους 45 μαζί με τον Απόλλωνα και το -4 θα είναι τόσο από την 1η όσο και από την 2η θέση ενώ με ενδεχόμενη ισοπαλία των "γαλαζοκιτρίνων" η διαφορά από την κορυφή θα βρεθεί στους 5 βαθμούς.

Όμως ακόμα και αν το ΑΠΟΕΛ κερδίσει και η διαφορά παραμείνει στους εφτά από την κορυφή, αυτόματα η Ανόρθωση θα μείνει μόνη στην 3η θέση και στο +3 από την Ομόνοια(αφού στο τρέχον σενάριο θα ηττηθεί από το ΑΠΟΕΛ).

Με νίκη στην Λεμεσό λοιπόν, θα υπάρχουν βαθμολογικά… χαμόγελα. Είτε λόγω μείωσης από την 1η και την 2η θέση, είτε αύξησης από την 4 η θέση. Είτε και τα δύο (νίκη Ανόρθωσης, ισοπαλία στο «ΓΣΠ»).