«Απρόβλεπτο στο "ΓΣΠ", ένα... κλικ πιο μπροστά ο Απόλλωνας»

Τις απόψεις του για τα ντέρμπι αυτής της αγωνιστικής ανάμεσα σε Ομόνοια – ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα – Ανόρθωση, κατέθεσε με δηλώσεις του ο τακτικός σχολιαστής της ιστοσελίδας μας www.kerkifa.net, Σάσα Γιοβάνοβιτς.

Αναλυτικά

Ένα γενικό σχόλιο για το Ομόνοια – ΑΠΟΕΛ: «Ότι και να πούμε σε τέτοια ντέρμπι, μπορούν να διαψευστούν με ευκολία. Συμμετείχε στο συγκεκριμένο ντέρμπι σαν ποδοσφαιριστής και ξέρω, είναι από τα παιχνίδια που δύσκολα μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι υπάρχει φαβορί. Με βάση τα τελευταία παιχνίδια θα λέγαμε ότι ρο ΑΠΟΕΛ είναι το φαβορί, όμως και η Ομόνοια δείχνει σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Πραγματικά είναι παιχνίδι στο οποίο μπορεί να υπάρξει οποιοδήποτε σκορ».

Για το ότι από τότε που καθιερώθηκε ο γηπεδούχος να έχει τις τρεις κερκίδες και ο φιλοξενούμενος το πέταλο, δεν ηττήθηκε ο γηπεδούχος: «Συνηθίζουμε να λέμε ότι οι παραδόσεις είναι για να σπάνε. Εγώ δεν είμαι τόσο της παράδοσης, όμως στο συγκεκριμένο ντέρμπι παίζει καθοριστικό ρόλο ο κόσμος. Η μαζική και συνεχόμενη υποστήριξη μπορεί να δώσει πλεονέκτημα, κάτι που κάνει συχνά ο κόσμος της Ομόνοιας».

Ένα γενικό σχόλιο για το Απόλλωνας – Ανόρθωση: «Ο Απόλλωνας έχει το πλεονέκτημα, παίζει στην έδρα του και είναι καλύτερη ομάδα. Από την άλλη η Ανόρθωση θα έχει σημαντικές απουσίες και αυτό ίσως επηρεάσει το παιχνίδι της. Ο Απόλλωνας έχει τον πρώτο λόγο και με δεδομένο ότι μπορεί το ΑΠΟΕΛ να έχει απώλειες αφού παίζει ντέρμπι με την Ομόνοια, τότε έχει μεγαλύτερη κίνητρο και θέληση για την νίκη που θα τον φέρει μόνο πρώτο στην κορυφή με το τέλος της κανονικής διάρκειας».

Για το ότι ο Απόλλωνας ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχε δύο σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα στο πρωτάθλημα: «Αυτό δείχνει στοιχεία μεγάλης ομάδας και ποδοσφαιριστές ικανούς, που είναι και προσωπικότητες αφού δεν επηρεάζονται από ένα άσχημο αποτέλεσμα και αντιδρούν άμεσα. Ο Απόλλωνας είναι ένα κλικ πιο μπροστά για την νίκη»

Με μία πρόταση...

Για να κερδίσει η Ομόνοια στο ΑΠΟΕΛ πρέπει… «Να μπορέσει με τον τρόπο παιχνιδιού της να… βάλει μέσα στο παιχνίδι τον κόσμο της».

Για να κερδίσει το ΑΠΟΕΛ την Ομόνοια πρέπει… «Να διατηρήσει το μηδέν παθητικό όπως στα τελευταία του παιχνίδια και απ’ εκεί και πέρα, το ένα γκολ που θα είναι αρκετό θα έρθει».

Για να κερδίσει ο Απόλλωνας την Ανόρθωση… «Θα πρέπει να σκοράρει πρώτος, διαθέτει την εμπειρία και την ικανότητα να διαχειριστεί σωστά το παιχνίδι και να φτάσει στην νίκη».

Για να κερδίσει η Ανόρθωση τον Απόλλωνα… «Θα πρέπει να κρατήσει σε χαμηλό σκορ το παιχνίδι, να μην μπουν πολλά τέρματά και να μπορέσει μεσοαμυντικά να κρατήσει μακριά από την εστία της τον Απόλλωνα».