Οι απουσίες, οι νεαροί και... τρεις φορές ΑΠΟΕΛ μέσα σε επτά μέρες

Παρότι οι περισσότεροι, λόγω και των πολλών απουσιών της Ανόρθωσης, την είχαν... χαμένη από χέρι στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα, η εικόνα του χθεσινού αγώνα δεν δικαιολόγησε τις εκτιμήσεις τους, έστω κι αν η ομάδα της Αμμοχώστου γνώρισε την ήττα.

Βρέθηκε πίσω στο σκορ από πέναλτι, χωρίς να έχει... απειληθεί πολύ, ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος, ενώ το δεύτερο γκολ το δέχθηκε στο τέλος του παιχνιδιού κι αφού δεν... καρποφόρησε η προσπάθεια για το γκολ της ισοφάρισης.

Σε μία αναμέτρηση με αρκετή... τακτική και κινήσεις από τους δύο πάγκους, ο Αντρέ Πάους μπορεί να κρατήσει δύο πολύ ενθαρρυντικά στοιχεία.

Το πρώτο είναι φυσικά η παρουσία του Φύτου Κυριάκου, ο οποίος όσο είχε δυνάμεις ήταν αρκετά καλός στο αριστερό "φτερό", δείχνοντας ποδοσφαιρικό θράσος και τσαμπουκά, ενώ και ο Παναγιώτης Κωνσταντίνου στο μικρό διάστημα που αγωνίστηκε είχε κάποιες καλές στιγμές.

Το δεύτερο είναι η πειθαρχία που έχει η ομάδα του, αφού οι ποδοσφαιριστές εκτελούν κατά γράμμα τις οδηγίες του -στο πρώτο μέρος πρέσαραν πολύ ψηλά και προσπαθούσαν με ατομικά μαρκαρίσματα να μην επιτρέψουν στο Μεριέμ να δημιουργήσει από πίσω-, αλλά και η πίστη στις δυνατότητές της -στο δεύτερο και με την αλλαγή συστήματος από 4-2-3-1 σε 4-4-2 είχε την κατοχή της μπάλας και παρότι άφησε χώρους στον αντίπαλο, κράτησε πίσω και θα μπορούσε να ισοφαρίσει με το σουτ του στην κίνηση του Ίσμα, το οποίο απέκρουσε ο Βάλε.

Πλέον, άπαντες αφήνουν πίσω τους το χθεσινό ντέρμπι και βλέπουν... την επόμενη τριάδα αγώνων, αφού θα τεθούν αντιμέτωποι με το ΑΠΟΕΛ μέσα σε μία εβδομάδα. Δύο φορές για το κύπελλο και μία για το πρωτάθλημα.

Αρχής γενομένης από τον πρώτο αγώνα για τους "8" του κυπέλλου με τους "γαλαζοκίτρινους" στο "ΠΑΠ", όπου στοχεύουν να κάνουν βήμα πρόκρισης ενόψει και της ρεβάνς.

Επιστρέφει ο Λαΐφης, ενώ θα ξεκαθαρίσει εάν θα προλάβουν και οι Αβραάμ και Κάλβο.

** Το μεγαλύτερο κέρδος τη φετινή σεζόν είναι ότι η Ανόρθωση έχει δίπλα της τον κόσμο της ομάδας, ο οποίος και χθες έδωσε μαζικό παρόν στο Τσίρειο, ενώ δεν πτοήθηκε παρά την ήττα της "Κυρίας, που ήταν η πρώτη μέσα στο 2015, τραγουδώντας ασταμάτητα και μέχρι και το τελευταίο λεπτό για το συγκρότημα του Πάους και την αγαπημένη του Αμμόχωστο.