"Ντέρμπι με φαβορί"

Ξεκίνημα των πλέι οφ με ντέρμπι σε "ΓΣΠ" και "Αμμόχωστος" και η ιστοσελίδα μας www.kerkida.net επικοινώνησε με τον προπονητή της Πάφου, της πρωτοπόρου ομάδας της Β' Κατηγορίας Σοφόκλη Σοφοκλέους για να μας καταθέσει τις απόψεις του για τα δύο παιχνίδια.

ΑΠΟΕΛ - ΑΝΟΡΘΩΣΗ

Ποιο είναι το φαβορί: "Φαβορί είναι το ΑΠΟΕΛ, έχει προβάδισμα λόγω ποιότητας, πληρότητας στο ρόστερ, εμπειρίας αλλά και έδρας. Παρ' όλα αυτά, η Ανόρθωση έχει τις δικές της πιθανότητες, μου αρέσει πολύ το πρότζεκτ της. Είναι ομάδα με οικονομικά προβλήματα όμως έφτιαξε μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα με νεαρούς, Κύπριους και ξένους. Προβάδισμα στο ΑΠΟΕΛ λοιπόν, αν και η Ανόρθωση μπορεί να κάνει την ζημιά με τον τρόπο που αγωνίζεται, χωρίς σκοπιμότητες.

Ποιες οι διαφορές σε σχέση με το παιχνίδι Κυπέλλου: "Και στο παιχνίδι Κυπέλλου οι δύο ομάδες έπαιξαν για να κερδίσουν, όμως τώρα είναι διαφορετική διοργάνωση. Στο παιχνίδι της Τετάρτης η Ανόρθωση ήθελε την νίκη όμως ακόμα και η ισοπαλία χωρίς σκορ δεν ήταν κακό αποτέλεσμα. Παράλληλα πλέον το ΑΠΟΕΛ έχει ως ξεκάθαρο στόχο την νίκη και τίποτα άλλο. Δεν έχει την πολυτέλεια του επαναληπτικού για να επανορθώσει. Η Ανόρθωση υπό προϋποθέσεις μπορεί να είναι ικανοποιημένη με την ισοπαλία ενώ για το ΑΠΟΕΛ ίσως είναι οδυνηρή.

Ποιο θα είναι το κλειδί του αγώνα: "Η Ανόρθωση στα τελευταία παιχνίδια έδειξε να είναι επηρεασμένη από τις απουσίες στην επίθεσή της. Αν Κάλβο, Μακρής και Αβραάμ μπορούν να αγωνιστούν και αποδώσουν τότε μπορεί για την νίκη. Το ΑΠΟΕΛ χρειάζεται συγκέντρωση στο 100%, να μην επηρεαστεί από τυχόν αρνητικά δεδομένα. Πάθος και θέληση θα καθορίσουν τον νικητή".

ΕΡΜΗΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ

Ποιο είναι το φαβορί: "Δεδομένα ο Απόλλωνας έχει ένα προβάδισμα για τους προφανείς λόγους. Έχει καλύτερη ομάδα, ποιοτικότερο ρόστερ και βάθος κυρίως στην επίθεση. Ο Ερμής είναι ανταγωνιστικός, όμως δεν διαθέτει την ποιότητα και το βάθος του Απόλλωνα".

Αν θα επηρεαστεί ο Απόλλωνας με τις απουσίες: "Όλοι οι καλοί χωράνε σε μια ομάδα. Είναι σημαντικές οι απουσίες όμως ο Απόλλωνας έχει τις λύσεις σε όλες τις γραμμές. Ειδικά μπροστά με τους Γκιέ και Παπουλή που είναι ασταμάτητοι".

Ποιο θα είναι το κλειδί του αγώνα: "Κλειδί θα είναι για τον Απόλλωνα να σκοράρει πρώτος. Αν το πετύχει αυτό και ανοίξει ο Ερμής, τότε η Λεμεσιανή ομάδα θα κάνει το παιχνίδι της με αντεπιθέσεις, εκμεταλλευόμενη την ταχύτητα των επιθετικών της. Ο Απόλλωνας είναι μια ομάδα που είναι πιο επικίνδυνη όταν αμύνεται παρά όταν επιτίθεται, αφού διαθέτει την ποιότητα και την ταχύτητα να χτυπήσει στην κόντρα και να κάνει την ζημιά σε λίγα δευτερόλεπτα".