Η άνοδος, οι ημιτελείς προσπάθειες και η τελευταία ευκαιρία

Όταν αποκτήθηκε το Καλοκαίρι, υπήρχαν μεγάλες προσδοκίες και φάνταζε ικανός να αναλάβει τον ρόλο του ηγέτη στην επιθετική γραμμή της Ανόρθωσης.

Ο Τσινεντού Εντέ ξεκίνησε πολύ καλά το πρωτάθλημα, σκόραρε στο πρώτο παιχνίδι του πρωταθλήματος με την Ομόνοια όμως σταδιακά η απόδοσή του είχε μεταπτώσεις και μονιμοποιήθηκε στον πάγκο, αφού οι Μακρής και Αβραάμ έδειχναν σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση.

Ο τραυματισμός του τελευταίου, επανέφερε τον Εντέ στο αρχικό σχήμα, γεγονός που του επέτρεψε να δείξει εκ νέου σημάδια… ζωής. Στα τελευταία παιχνίδια έχει θετική παρουσία, όμως προβληματίζουν οι ημιτελείς προσπάθειες του. Ξεκινά θετικά με προσποίηση και ντρίμπλα στον αντίπαλο, όμως την στιγμή που χρειάζεται η ασίστ ή το γκολ, τα χαλά…

Ένας λόγος ίσως να είναι το ότι χρησιμοποιείται δεξιά. Ο Εντέ, κλασικός αριστεροπόδαρος, συνηθίζει να κάνει τις ενέργειες του από έξω, κάτι που μοιραία φέρνει συνέχεια την μπάλα στο δεξί του πόδι, κάτι που τον δυσκολεύει στην επόμενη κίνηση.

Πιθανή μετατόπισή του στο αριστερό άκρο, κάτι που θα προϋποθέτει και αντίστοιχη μετατόπιση του Μακρή στο δεξί, ίσως να βοηθήσει τον Εντέ να αποκτήσει και ουσία στο παιχνίδι του. είναι μια κίνηση που αν πετύχει, τότε η «Κυρία» θα πάρει πράγματα απ’ εκεί που δεν το περιμένει, στο φινάλε της σεζόν.