Ένας χρόνος στην Κύπρο

Ένα χρόνο στην Κύπρο συμπληρώνει ο Τεντ Φαν Λίουβεν, που μπορεί να ανακοινώθηκε από την Ανόρθωση στις 11 Απριλίου όμως αυτή η συνεργασία ουσιαστικά κρατά εδώ και 365 μέρες.

Σαν σήμερα το 2014, ο Ολλανδός είχε έρθει στο νησί μας για επαφές με τον Χρίστο Πουλλαΐδη και στις 30 Μαρτίου είχε παρακολουθήσει την αναμέτρηση της Ανόρθωσης με την Ομόνοια... Αργότερα προέκυψε η συμφωνία και έτσι τέθηκε σε εφαρμογή το νέο μοντέλο λειτουργίας της "Κυρίας". Το πλάνο που εκπονήθηκε τότε ήταν μακροπρόθεσμο και η πρώτη, δύσκολη χρονιά κρίνεται ως αρκετά επιτυχημένη αυτή την στιγμή. 

Μέσα σε πολλές οικονομικές δυσκολίες και με ένα ρόστερ που αναδομήθηκε σε μεγάλο βαθμό, ο Φαν Λίουβεν έχει φτιάξει μια ανταγωνιστική ομάδα, με παίκτες με μέλλον και που παίζει και αρκετά καλό ποδόσφαιρο.

Τα αποτελέσματα μπορεί να μην ήταν ιδανικά, όμως η Ανόρθωση παραμένει μέσα στον στόχο της κατάληψης της τρίτης θέσης και θα τον κυνηγήσει μέχρι τέλους. Εξάλλου, οι αρκετοί τραυματισμοί "πλήγωσαν" το μικρό ρόστερ της ομάδας ενώ και κάποιες μεταγραφές φυσιολογικά δεν βγήκαν.

Όλα αυτά είναι μέσα στο παιχνίδι. Η ουσία είναι πως φαίνεται να μπήκαν οι βάσεις στην ομάδα της Αμμοχώστου, ώστε με τη νέα σεζόν να κάνει το επόμενο βήμα προς τον μόνιμο - τα επόμενα χρόνια - πρωταθλητισμό.