(Ερώτηση) Γιατί τιμωρήθηκε η Νότια;

Mε αφορμή την τιμωρία της Ανόρθωσης με κλείσιμο του νότιου πετάλου για μία αγωνιστική, αναγνώστης του kerkida.net, επικοινώνησε με την ιστοσελίδα μας και εξέφρασε την παρακάτω απορία:

"Επικοινωνώ μαζί σας γιατί μάλλον ο κύριος Βρυωνίδης κάπου κάνει κάποιο λάθος και εσείς ως αθλητικογράφοι θα πρέπει να του το υποδείξετε. Η νότια κερκίδα στον αγώνα με την Ομόνοια ήταν αθλητοπρεπέστατη (Λιγοστοί μεν, αλλά ΚΥΡΙΟΙ). Τα όποια επεισόδια έγιναν στον αγώνα -αν έγιναν από οπαδούς- κάτι που δεν φαίνεται-, έγιναν μεταξύ ποδοσφαιριστών και μπροστά από την ανατολική κερκίδα και προς μέρος της βόρειας. Οπότε δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο τιμωρίας της κερκίδας των οργανωμένων. Δηλαδή αντί να λέμε μπράβο τους που ήταν κύριοι στο παιχνίδι, θα τους τιμωρούμε για τιμωρίες άλλων; Κλείνοντας απλά να σας πω πως δεν είμει ταγμένος στο οργανωμένο πέταλο και ούτε επηρεάζομαι από την απόφαση. Αντίθετα, τα έχω βάλει πολλές φορές στο παρελθόν μαζί τους για διάφορα που έκαναν, αλλά τώρα είναι εντελώς άδικη η τιμωρία τους και ανεξήγητη...

Το Kerkida.net βρήκε πολύ λογική την παρέμβαση του αναγνώστη και μετά από έρευνα που πραγματοποίησε, δίνει την απάντηση για το λόγο της τιμωρίας του νότιου πετάλου και όχι κάποια άλλης κερκίδας του "Αντώνης Παπαδόπουλος":

"Όντως το περιστατικό έλαβε χώρα σε άλλο μέρος του "Αντώνης Παπαδόπουλος και δεν σχετιζόταν με τη συμπεριφορά των οργανωμένων οπαδών στο νότιο πέταλο. Από την άλλη, ωστόσο, επιβλήθηκε η τιμωρία όπως κλείσει το νότιο πέταλο για ένα παιχνίδι και παρότι δεν υπήρχε καμία ευθύνη των οργανωμένων, γιατί ήταν η λιγότερο οδυνηρή για την Ανόρθωση (τιμωρία) -το ίδιο γίνεται και με όλες τις άλλες ομάδες που αγωνίζονται σε γήπεδα-, κυρίως από οικονομικής άποψης,

Για παράδειγμα, στις υπόλοιπες δύο κερκίδες κι εν προκειμένω στην Ανατολική υπάρχουν οι κάτοχοι των εισιτηρίων διαρκείας, με αποτέλεσμα να είναι ακόμα πιο επώδυνη η τιμωρία για την ομάδα της Αμμοχώστου.

Βεβαίως, είναι άδικη αυτή η τιμωρία για τα παιδιά της Νότιας, ειδικότερα από τη στιγμή που η συμπεριφορά τους ήταν άψογη, ωστόσο... αυτό δεν μπορεί να αλλάξει την αρχική απόφαση"