Από το 15% στο 49%

Το εξωαγωνιστικό ενδιαφέρον της Ανόρθωσης στρέφεται απόψε στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της εταιρείας, στην οποία θα τροποποιηθεί η πρόνοια στο καταστατικό, η οποία αναφέρει πως μια οικογένεια μπορεί να κατέχει μέχρι το 15% των μετοχών.

Πλέον ο αριθμός αυτός θα ανέβει στο 49% αφού ήδη η οικογένεια Πουλλαΐδη έχει καλύψει το 15%. Για την ακρίβεια το έχει υπερκαλύψει με άλλες εισφορές, τόσο από τον Χρήστο Πουλλαΐδη όσο και από τους υιούς του, όμως τα επιπλέον ποσά δεν είχαν μέχρι σήμερα μετατραπεί σε μετοχές αφού ήταν αδύνατο με βάση καταστατικού. Πλέον αυτό θα αλλάξει μετά την Γ.Σ.

Όσο για το 49%, εύκολα καταλαβαίνει κανείς πως η επιλογή του ποσοστού έγινε ώστε καμία οικογένεια να μην μπορεί να "ελέγχει" (σε εισαγωγικά ή χωρίς) από μόνη της την εταιρεία, μέσα από την κατοχή της πλειοψηφίας των μετοχών.

Απ' εκεί και πέρα στην Συνέλευση θα γίνει απολογισμός από τον πρόεδρο της εταιρείας, Χαράλαμπο Μανώλη ενώ ο κόσμος της Ανόρθωσης θα κληθεί ξανά να βοηθήσει οικονομικά ώστε να κλείσει η χρονιά χωρίς έλλειμμα.