Ο... τιμωρός της Ανόρθωσης στο Kerkida.net

Το όνομα Γιάννης Αντωνίου άρχισε να κυκλοφορεί ολοένα και περισσότερο στα ποδοσφαιρικά στέκια, από το βράδυ της Κυριακής και έπειτα. Ο κεντρικός αμυντικός της Αγίας Νάπας, με το γκολ που πέτυχε στο 88' στο παιχνίδι με την Ανόρθωση στο "ΠΑΠ"... υπέγραψε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις του φετινού πρωταθλήματος. Η ιστοσελίδα μας www.kerkida.net επικοινώνησε με τον Παραλιμνίτη άσο ο οποίος μας μίλησε για τον αγώνα με την "Κυρία", για την πορεία της ομάδας αλλά και για την αγωνιστική του παρουσία.

Αναλυτικά:

Πώς αξιολογείς την πορεία της Αγίας Νάπας στις έξι πρώτες αγωνιστικές; "Η ομάδα φαινόταν από την αρχή ότι χρειάζεται χρόνο για να δέσει. Παιχνίδι με παιχνίδι βρίσκαμε τα πόδια μας, ο ένας μάθαινε το παιχνίδι του άλλου και υπήρχε σταθερά βελτίωση. Μπορεί να άργησε κάπως αλλά ήρθε το θετικό αποτέλεσμα και είμαι σίγουρος ότι θα έρθουν και άλλα".

Πόσο σημαντικός είναι ο βαθμός της ισοπαλίας και σε τι θα χρησιμεύσει περισσότερο; "Το ότι πήραμε βαθμό στο "Αντ. Παπαδόπουλος" με τον τρόπο που τα καταφέραμε κάνοντας ανατροπή, θα μας βοηθήσει πάρα πολύ στην ψυχολογία. Χρειαζόμασταν ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Οι συνεχόμενες ήττες κάπου σου χαλούν την ψυχολογία όσο αισιόδοξος και αν είσαι γενικά. Πλέον με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση θα πάμε στα επόμενα σημαντικά παιχνίδια".

Πώς ήρθε αυτή η ανατροπή; "Το σημαντικό είναι ότι σκοράραμε αμέσως μετά το δεύτερο γκολ της Ανόρθωσης. Δεν πέρασαν 5-10 λεπτά για να μας πάρει από κάτω. Σκοράραμε αμέσως και δείξαμε ότι θα παλέψουμε μέχρι τέλους, θα είμαστε μέσα στο παιχνίδι. Δεν προλάβαμε να πούμε ότι όλα τέλειωσαν, είδαμε ότι μπορούμε. Όταν σκοράρεις στο 88', όση πίεση και αν δεχτείς θα δώσεις το 110% των δυνάμεων σου για να μην χάσεις αυτό που κερδίζεις. Ξέραμε ότι θα κατηφορίσει το γήπεδο, ξέραμε ότι θα έχει ευκαιρίες η Ανόρθωση όμως στο τέλος της ημέρας, την τελευταία κλασική ευκαιρία την είχαμε εμείς".

Πόσο σημαντική ήταν η συμβολή του προπονητή σας στην επιτυχία; "Πριν από κάθε παιχνίδι, ο προπονητής το πιστεύει και μας το δείχνει. Πριν από τον αγώνα με την Ανόρθωση, μας είπαμε ξεκάθαρα ότι πάμε για την νίκη και ότι μπορούμε την νίκη. Μας το πέρασε και στην διαδρομή για το γήπεδο το λέγαμε και μεταξύ μας, ενώ όλοι οι άλλοι συζητούσαν για το πόσα γκολ θα φάμε, αν θα φάμε τέσσερα ή πέντε".

Ο πρώτος βαθμός ήρθε, πόσο εφικτό είναι να έρθει και η παραμονή; "Και πέρσι τις πρώτες 5-6 αγωνιστικές είχαμε ένα βαθμό, μάλιστα ήταν χειρότερο αφού ο βαθμός ήταν με την Δόξα εντός, που ισοφαριστήκαμε στις καθυστερήσεις. Φέτος ο βαθμός είναι σαν νίκη. Είμαι σίγουρος ότι θα το παλέψουμε μέχρι τέλους και μπορούμε να πετύχουμε την παραμονή. Δείξαμε ότι είμαστε ομάδα που παλεύει όλα τα παιχνίδια και δεν χάνει εύκολα. Με την Ανόρθωση πήραμε ισοπαλία εκτός, με Ομόνοια και ΑΕΛ χάσαμε στο γκολ και ήμασταν μέσα στο παιχνίδι μέχρι το φινάλε. Δεν είμαστε χαμένοι από χέρι όπως νομίζουν πολλοί".

Γενικότερα όσο ικανοποιημένος είσαι από τον εαυτό σου μέχρι στιγμής; "Από τον εαυτό μου δεν είμαι ικανοποιημένος 100%, δεν πρέπει ποτέ να είσαι. Αντίθετα πρέπει να είσαι αυστηρός με τον εαυτό σου, να βλέπεις τα λάθη σου και να βελτιώνεσαι. Από πλευράς απόδοσης,  ότι παιχνίδι με παιχνίδι νιώθω καλύτερα και είμαι αισιόδοξος ότι θα πάω ακόμα καλύτερα".

Το γκολ στο "ΠΑΠ" είναι η κορυφαία στιγμή της καριέρας σου έως τώρα; "Αναμφίβολα ήταν η καλύτερη στιγμή της καριέρας μου. Ένα γκολ στο "Αντ. Παπαδόπουλος", σε γεμάτο γήπεδο, με μια ομάδα που πρωταγωνιστεί και δεν είχε άλλες απώλειες εντός έδρας, να είσαι στόπερ και να σκοράρεις στο 88'. Ήταν ένα αίσθημα που δεν περίμενα να ζήσω και ευχαριστώ τον Θεό που μου το χάρισε. Ελπίζω βέβαια να έρθουν και άλλες τέτοιες στιγμές".

Και για τέλος, πώς βλέπεις το ποδοσφαιρικό σου μέλλον; "Ο καθένας βλέπει μπροστά και θέλει να πάει όσο πιο ψηλά γίνεται. Αλλά στο ποδόσφαιρο μια είσαι πάνω μια είσαι κάτω, δεν μπορείς να ξέρεις τι σοθ επιφυλάσσει το αύριο. Δείτε το παράδειγμα του Λαϊφη που ήταν εκτός πλάνων, τον έστειλαν στην Αλκή, κινδύνεψε να χαθεί και πλέον είναι από τους καλύτερους παίκτες της Κύπρου. Σίγουρα θέλω να πάω σε μια μεγάλη ομάδα και να κάνω την καλύτερη δυνατή καριέρα".

Ταλέντο και εκτός γηπέδου!