Βροχές, κεραυνός και ισοπαλία! (φώτος)

Βροχερός ο καιρός στην περιοχή του ΓΣΠ, με τον Κολοκούδια να προσθέτει τον "κεραυνό" στο σκηνικό και να σοκάρει το ΑΠΟΕΛ στο 91'. Ο Εφραίμ άνοιξε το σκορ στο 60', όμως ο πρώτος σκόρερ και αρχηγός της Αγίας Νάπας με φοβερό χτύπημα φάουλ στην εκπνοή, διαμόρφωσε το 1-1...

Απόλυτος έλεγχος και δοκάρι

Από το ξεκίνημα του παιχνιδιού οι δυο ομάδες εφάρμοσαν η καθεμιά το αναμενόμενο πλάνο: Επιθετική πρωτοβουλία και ψηλά οι γραμμές από το ΑΠΟΕΛ, μαζική άμυνα και αντεπιθέσεις από την Αγία Νάπα. Παρότι οι γηπαδούχοι γυρόφερναν την περιοχή του Αθανασίου, το πρώτο 15λεπτο έφυγε χωρίς αξιόλογη φάση. Οι "γαλαζοκίτρινοι" απείλησαν για πρώτη φορά στο 18' μετά από ωραία ατομική προσπάθεια του Εφραίμ και διαγώνιο σουτ, που βρήκε έτοιμο τον Αθανασίου.

Με την πάροδο του χρόνου το ΑΠΟΕΛ γινόταν όλο και πιο επικίνδυνο και στο 30' είχε πολύ καλή ευκαιρία όταν με γύρισμα ο Σωτηρίου βρήκε μόνο τον Εφραίμ στο σημείο του πέναλτι, όμως ο δεύτερος δεν έπιασε καλά το σουτ.

Η τρίτη μεγάλη φάση σημειώθηκε στο 42ο λεπτό, με τον Σωτηρίου να κάνει την καρφωτή κεφαλιά και να βλέπει την μπάλα να σταματά στο δοκάρι ενώ στο 45+1' ένα δυνατό σουτ από τον Θεοδώρου, βρήκε σε ετοιμότητα τον Πάρντο.

Προβάδισμα και σοκ στο τέλος

Ίδια εικόνα και στο πρώτο δεκάλεπτο της "επανάληψης", με το ΑΠΟΕΛ να έχει κατοχή και να πιέζει ψηλά. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να παίξουν πιο γρήγορα, όμως και πάλι η Αγία Νάπα σχετικά εύκολα τους κράτησε μακριά από ευκαιρίες. Η εικόνα οδήγησε τον Δώνη στην πρώτη αλλαγή στο 58', με τον Αλεξάνδρου να παίρνει την θέση του Παπάζογλου και να δικαιώνει τον προπονητή του αφού δυο λεπτά αργότερα έδωσε την ασίστ στον Εφραίμ, ο οποίος με σουτ από το ύψος της περιοχής άνοιξε το σκορ.

Ο σκόρερ που στο 63' ζήτησε έντονα πέναλτι σε μαρκάρισμα από τον Ρόχας. Από τα τηλεοπτικά ριπλέι φαίνεται να υπάρχει παράβαση αφού ο Εφραίμ "τσιμπά" την μπάλα και αμυντικός της Αγίας Νάπας τού παίρνει τα πόδια. Ήταν, πάντως, μια δύσκολη φάση.

Το γκολ έλυσε τα πόδια των παικτών του ΑΠΟΕΛ που ήταν εμφανές πως πλέον έπαιζαν με λιγότερη πίεση. Από την άλλη, η Αγία Νάπα μετά το 70' ανέβηκε πιο ψηλά σε μια προσπάθεια να ισοφαρίσει και παρόλο που έφτιαξε μια-δυο φορές τις προϋποθέσεις, δεν μπορούσε να πλησιάσει την εστία του Πάρντο. Η επόμενη καλή ευκαιρία ανήκε και πάλι στους γηπεδούχους, με τον Τζιμπούρ στο 82' να πιάνει σουτ στην κίνηση και να είναι μόλις άστοχος.

Στην συνέχεια πολύ λίγες οι φάσεις όμως ο Κολοκούδιας μίλησε τελευταίος. Ο Κακά έκανε φάουλ 4-5 μέτρα εκτός περιοχής και ο Κύπριος επιθετικός με ασύλληπτο φάουλ στο 91', εκτέλεσε για το 1-1.

ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Παπάζογλου (58' Αλεξάνδρου), Αμορίν, Κακά, Ρίσε, Γκόμες, Μοράις, Σέρτζιο, Εφραίμ (71' Ντε Βινσέντι), Τζιμπούρ, Σωτηρίου (79' Αρτυματάς)

Αγία Νάπα: Αθανασίου, Ψιάνος (88' Μέσσιος), Φίλγκεϊτ, Μαρκόφσκι, Μάρτσεφ, Φούσκο, Ρόχας, Θεοδώρου (84' Ρομούλο), Παναγιότοφ, Χάμπερ (60' Γεωργίου), Κολοκούδιας

Κίτρινες: Κακά / Φίλγκεϊτ, Ρόχας, Μέσσιος

Ενδιαφέρουν

- Έβδομο γκολ για τον Γιώργο Κολοκούδια.

- Δεύτερο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Γιώργο Εφραίμ.

- Στον πρώτο γύρο είχε κερδίσε το ΑΠΟΕΛ με 1-3.

- Διαιτητής ήταν ο Κώστας Ψευδιώτης, με βοηθούς την Αγγέλα Κυριάκου και τον Κυριάκο Κυριάκου. Τέταρτος ο Χρίστος Ηλία και παρατηρητής ο Σταύρος Σταύρου.