«Έπαιξα το πρώτο, έτοιμος να παίξω και στα επόμενα»

Έτσι ξαφνικά, κάτω απ’ τα γκολπόστ της Αγίας Νάπας εμφανίστηκε ο Ανδρέας Κίττος με την τεχνική ηγεσία να προτιμά τον νεαρό γκολκίπερ αντί του Γρηγόρη Αθανασίου ο οποίος μέχρι και το παιχνίδι με τον Ερμή ήταν μόνιμα βασικός. Ο Κίττος φρόντισε να δικαιώσει τον προπονητή του, έχοντας πολλές σωτήριες επεμβάσεις και παρά το λάθος που έκανε στο γκολ που δέχθηκε, έδειξε χαρακτήρα και παρέμεινε σωστός μέχρι τέλους, βοηθώντας την ομάδα του να φτάσει στην νίκη. 

Η ιστοσελίδα μας www.kerkida.net επικοινώνησε με τον Παραλιμνίτη πορτιέρο- ο οποίος ήταν καθοδόν προς Λεμεσό για να βοηθήσει τον πολύ καλό του φίλο Γιώργο Κολοκούδια στην εξεύρεση σπιτιού- και είχε μια σύντομη συνομιλία για τις εντυπώσεις του στο χθεσινό παιχνίδι…

Αναλυτικά

Πέραν από φιλικά, αδιάφορα παιχνίδια πλέι οφ και Κυπέλλου με μικρότερων κατηγοριών ομάδες, αυτό ήταν το πρώτο… αληθινό παιχνίδι στην καριέρα σου. Πώς το βίωσες; «Δεν περίμενα τόση ένταση μέσα στο παιχνίδι. Η αδρεναλίνη ήταν πάρα πολύ ψηλά, ήταν κάτι πολύ διαφορετικό σε σχέση με τα άλλα παιχνίδια που είχα δώσει τα προηγούμενα χρόνια.

Πότε ενημερώθηκες ότι θα παίξεις στο χθεσινό παιχνίδι; «Χθες το μεσημέρι με ενημέρωσε ο προπονητής μου ότι θα αγωνιστώ. Με ρώτησε αν είμαι έτοιμος να κρατήσω το μηδέν, του απάντησε ότι είμαι πανέτοιμος. Δεν κράτησα το μηδέν τελικά, όμως το θετικό είναι ότι η ομάδα κέρδισε».

Είχες καθόλου άγχος; «Όταν μου ανακοινώθηκε ότι θα αγωνιστώ δεν είχα άγχος. Όταν βγήκαμε για ζέσταμα ένιωσα ένα ρίγος μέσα μου, όμως όταν ξεκίνησε η προθέρμανση όλα έφυγαν και δεν είχα κανένα άγχος. Ήμουν έτοιμος να αγωνιστώ».

Πώς ήταν η στιγμή του λάθους σου στο γκολ που δέχθηκες; Αν και το πιο σημαντικό νομίζω ήταν το ότι δεν το άφησες να σε πάρει από κάτω, δεν σε επηρέασε… «Ήταν ένα γλίστρημα, συμβαίνουν αυτά. Πράγματι και για μένα το πιο σημαντικό είναι ότι δεν επηρεάστηκα και συνέχισα σαν να μην συνέβη. Μου μίλησαν και οι συμπαίκτες μου, λέγοντας μου ότι αυτά συμβαίνουν και αυτό με βοήθησε».

Πώς βλέπεις τώρα την συνέχεια; «Έπαιξα το πρώτο, είμαι έτοιμος και ελπίζω να παίξω και στα επόμενα. Είμαι χαρούμενος για την πρώτη μου συμμετοχή και για το ότι συνδυάστηκε με την πρώτη εντός έδρας νίκη της ομάδας μου».