Ολική ανατροπή και σπουδαίο... διπλό (Φώτος)

Αν και βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ και μέχρι το 60' έχανε με 1-0, εντούτοις η Ομόνοια βρήκε τον τρόπο για να ανατρέψει τα εις βάρος της δεδομένα στο τελευταίο μισάωρο, πετυχαίνοντας τρία γκολ και χάνοντας ένα πέναλτι. Οι "πράσινοι" επικράτησαν με 3-1 της Αγίας Νάπας στο "Τάσος Μάρκου", αν και οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Θεοδώρου. Στο β' μέρος ο Ποτέ ισοφάρισε με πέναλτι, ο Γκαρσία με ελάχιστα δευτερόλεπτα στο παιχνίδι έκανε το 2-1 και ο Φοφανά στο φινάλε διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Το αναμενόμενο...

Το σκηνικό από τα πρώτα λεπτά ήταν το αναμενόμενο. Η Ομόνοια πήρε από τα πρώτα λεπτά την κατοχή και άρχισε να πιέζει, χάνοντας καλή ευκαιρία στο 8' όταν μετά από κομπίνα σε κόρνερ από δεξιά, ο Ρόντρι έκανε το δυνατό σουτ όμως ο Κίττος έδιωξε δύσκολα. Η Αγία Νάπα με την σειρά της παίζοντας με διπλή ζώνη άμυνας, είχε σαν πρωταρχικό στόχο την διαφύλαξη του μηδέν παθητικό.

Γκολάρα Θεοδώρου

Στο 10' στην πρώτη αξιόλογη φάση της Αγίας Νάπας, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φτάσουν στο γκολ. Ο Παναγιότοφ κέρδισε το φάουλ από αριστερά και ο Θεοδώρου ανέλαβε την εκτέλεση. Ο νεαρός άσος έβαλε μπόλικα φάλτσα περνώντας την μπάλα πάνω από το τοίχος και νικώντας τον Μορέιρα ο οποίος αν και έπεσε σωστά και ακούμπησε την μπάλα, δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το... μοιραίο.

Άμεση αντίδραση με... μοιραίο τον Κιρμ

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν άμεσα και πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο εικοσάλεπτο, έφτιαξαν δύο κλασικές ευκαιρίες. Αρχικά στο 15' μετά από φάση διαρκείας, ο Κιρμ από το ύψος της μικρής περιοχής ανενόχλητος σημάδεψε αντίπαλο αμυντικό και τρία λεπτά αργότερα ξανά ο Σλοβένος άσος ήταν ο πρωταγωνιστής, με την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι μετά από την εκτέλεση φάουλ του.

Μεγάλη επέμβαση ο Κίττος

Ο επιθετικός μονόλογος από πλευράς Ομόνοιας συνεχίστηκε και στο 33' χάθηκε νέα μεγάλη ευκαιρία. Ποτέ και Κιρμ συνδυάστηκαν εντός περιοχής, ο τελευταίος έστρωσε στον Ράμος ο οποίος έκανε το πλασέ όμως ο Κίττος έδιωξε σωτήρια με τα πόδια, κρατώντας το μηδέν. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος της ημιχρόνου, με την Αγία Νάπα να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το υπέρ της σκορ.

Και Σκέμπρι και Φοφανά

Ο Κώστας Καϊάφας βλέποντας την ομάδα του να βρίσκεται πίσω στο σκορ πέρασε στο παιχνίδι τον Σκέμπρι με την έναρξη του β' μέρους ενώ 55' και αφού μετά από δέκα λεπτά αγώνα ήταν ακίνδυνη, πέρασε στο παιχνίδι και τον Φοφανά, προσδίδοντας περισσότερη ταχύτητα στην μεσοεπιθετική του γραμμή. Χωρίς φάσεις μέχρι το 60' με την Αγία Νάπα να αμύνεται μαζικά και να κρατά το υπέρ της σκορ.

Ισοφάριση... από τα έντεκα βήματα

Χωρίς να φτιάξει κάποια μεγάλη φάση, η Ομόνοια κατάφερε να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης και να κάνει το πρώτο βήμα για την ανατροπή. Ο Αντωνίου έκανε χέρι εντός περιοχής και ο διαιτητής της αναμέτρηση υπέδειξε την παράβαση. Ο Μίκαελ Ποτέ ανέλαβε την εκτέλεση στο 66' και ήταν εύστοχος νικώντας τον Κίττο και... γράφοντας το 1-1. Μάλιστα δύο λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν σε δεύτερο γκολ, όμως το βολέ του Φοφανά έδιωξε εντυπωσιακά ο Κίττος σε κόρνερ.

Γκαρσία... σαν σινεμά!

Με μια σκηνή από... ταινία η Ομόνοια κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα και να φτάσει στο 2-1. Στο 73' ο Γκαρσία πέρασε στο παιχνίδι την θέση του Ράμος και πριν συμπληρώσει καν δέκα δευτερόλεπτα συμμετοχής, χρίστηκε σκόρερ! Μετά από σέντρα από δεξιά, ο Σκέμπρι πάλεψε, η μπάλα... έσκασε στο έδαφος και με αριστερό πλασέ ο Ισπανός φορ την έστειλε στα δίκτυα.

Χαμένο πέναλτι

Στο 82' ο Φοφανά ελίχθηκε εντός περιοχής και ανατράπηκε από τον Φούσκο. Η Ομόνοια κέρδισε και δεύτερο πέναλτι, το οποίο ανέλαβε εκ νέου ο Ποτέ, έστειλε την μπάλα ξανά δεξιά του Κίττου όμως αυτή έφυγε έξω, με την ευκαιρία για τρίτο γκολ να χάνεται.

Tέλος με Φοφανά

Το τρίτο γκολ δεν ήρθε στο 82', ήρθε όμως εφτά λεπτά αργότερα. Ο Φοφανά έφυγε ξανά από δεξιά μόνος, ο Κίττος επεχείρησε την έξοδο όμως δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το γκολ του Αφρικανού άσου ο οποίος πλάσαρε εύστοχα και διαμόρφωσε το τελικό 3-1 για την Ομόνοια.

ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Κίττος, Μαρκόφσκι, Φούσκο, Μέρτακκας (65'Mγκούνι), Αντωνίου, Μπάμπα, Τσούρτσουριτς (83'Τζιωρτζιής), Θεοδώρου, Παναγιότοφ, Χάμπερ (87'Μέσσιος), Μάρτσιεφ.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Μορέιρα, Μαρκάσα, Λομπιανίτζε, Λεάντρο, Ρούνιε, Ρόντρι (55'Φοφανά), Οικονομίδης, Κιρμ, Ρούμπιο (46'Σκέμπρι), Ράμος (73'Γκαρσία), Ποτέ.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπάμπα, Φούσκο, Μάρτσιεφ - Ρούνιε.

*Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Κώστας Ψευδιώτης με βοηθούς τους Σωτήρη Βίκτωρος και Μιχάλη Μαρίνου.

*Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου η Αγία Νάπα έκανε την έκπληξη και επικράτησε με 2-1 της Ομόνοιας στο "ΓΣΠ".

*Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν και για τον θεσμό του Κυπέλλου με την Ομόνοια να παίρνει την πρόκριση με δύο νίκες, 4-0 εντός και 5-0 εκτός.

*Για δεύτερο σερί παιχνίδι πρωταθλήματος κάτω απ' τα δοκάρια της Αγίας Νάπας βρέθηκε ο νεαρός Ανδρέας Κίττος.