Το... μισό πρωτάθλημα που χάθηκε για εκατοστά

Μπορείς να αισθάνεσαι ικανοποιημένος όταν παίρνεις ένα βαθμό σε παιχνίδι που σκοράρεις τρία γκολ και που έχεις τρία δοκάρια; "Σπάνια" είναι η απάντηση και σε αυτή την κατηγορία ήταν και το παιχνίδι στο "Παπαδόπουλος".

Για το ΑΠΟΕΛ όλα αυτά, που μέσα σε μια δύσκολη έδρα και απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, έβαλε τρία γκολ, είχε άλλα τόσα δοκάρια αλλά δεν κέρδισε. Αυτή είναι η επιφανειακή προσέγγιση... Αν προσθέσει κανείς πως την ίδια ώρα ο συνδιεκδικητής του τίτλου δεν κέρδισε, πως το ένα δοκάρι ήταν καθαρά από τύχη (απομάκρυνση Χόλγκερσον), το ένα γκολ από αντίπαλο (Δημητρίου) και άλλο ένα γκολ είχε αρκετή δόση τύχης (κεφαλιά Χαραλαμπίδη), τότε η εικόνα αλλάζει. Το ΑΠΟΕΛ ασφαλώς και μπορεί να είναι ικανοποιημένο.

Η αμυντική λειτουργία είχε πολλά κενά στο "Παπαδόπουλος" και θα μπορούσε πολύ εύκολα να κοστίσει την ήττα. Από την άλλη, επιθετικά οι "γαλαζοκίτρινοι" ήταν αρκετά καλοί και ειδικά στα τελευταία στάδια του αγώνα, είχαν κατοχή και πίεσαν. Μάλιστα ο υπερβολικός ζήλος στοίχησε το... μισό πρωτάθλημα, όπως λέμε στην ποδοσφαιρική γλώσσα.

Μισό πρωτάθλημα γιατί από την στιγμή που δεν κέρδισε ο Απόλλωνας, αυτό θα σήμαινε για το ΑΠΟΕΛ αν πήγαινε μέσα η προσπάθεια του Τζιμπούρ προ κενής εστίας στην εκπνοή του αγώνα, εκεί που... μπλέχθηκε με τον Μοράις πάνω στην ενστικτώδη τους αντίδραση να στείλουν την μπάλα στο τέρμα. Για εκατοστόμετρα ο Πορτογάλος "έπιασε" με το πόδι του, το πόδι του Τζιμπούρ και αυτό έστειλε την μπάλα ψηλά. Όπως και για εκατοστόμετρα δεν πήγαν μέσα τα τρία δοκάρια που επίσης θα ήταν... μισό πρωτάθλημα. 

Όπως και να έχει, το ΑΠΟΕΛ επί της ουσίας έφυγε χωρίς μεγάλες απώλειες από την Λάρνακα αφού παραμένει στο +2 από τον Απόλλωνα και έχει την τύχη του, στα δικά του πόδια.