"Τα παρασκήνια δεν γίνονται σε καφετέριες" (Απαντά σε Ομόνοια)

Ανακοίνωση εξέδωσε η διοίκηση της ποδοσφαιρικής εταιρείας του ΑΠΟΕΛ με την οποία... απαντά στην ανακοίνωση της διοίκησης της Ομόνοιας.

Αναλυτικά:

"Η εταιρεία ΑΠΟΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ "ΔΗΜΟΣΙΑ" ΛΤΔ τοποθετείται ως εξής στην ανακοίνωση της Ομόνοιας (03/05)

 Η "αδικημένη" Ομόνοια του πρώτου ημιχρόνου, ήταν η ομάδα που προηγείτο στον αγώνα μέχρι και μισή ώρα πριν από το τέλος του 90λέπτου. Ήταν η ομάδα που έπρεπε να βρίσκεται τουλάχιστον με 9 παίκτες στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου (αποβολή Λεάντρο) και με 8 παίκτες στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου (αποβολή με 2η κίτρινη στον Ράμος). Φαίνεται ότι ο κ. Καϊάφας λειτούργησε και αυτός στο πλαίσιο του Fair play όταν αποφάσισε να τον κάνει αλλαγή.Η Ομόνοια είναι η ομάδα που έπρεπε να της ακυρωθεί το πρώτο γκολ αφού ο σκόρερ είναι σε εμφανή θέση offside και έπρεπε να της καταλογιστεί εις βάρος της πέναλτι στο διπλό χέρι του Γκουλόν.
 
Η Ομόνοια αντί να βλέπει "φαντάσματα" καλύτερα ας κοιτάξει να βελτιώσει την συμπεριφορά του προπονητή της που προκαλούσε συνεχώς τους οπαδούς στην κερκίδα, έριχνε μπουκάλια στον βοηθό και τον γυμνασίαρχο και πήγε στο τέλος του αγώνα να ζητήσει και τον λόγο. Όλα αυτά μπορούν να διαπιστωθούν εύκολα από την τηλεοπτική μετάδοση. Ας ψάξει τους λόγους που οι παίκτες της παρά του ότι προηγήθηκαν, δεν μπόρεσαν να κρατήσουν το αποτέλεσμα και ας σταματήσει επιτέλους να βρίσκει άλλοθι για να δικαιολογεί τις αγωνιστικές και άλλης φύσεως (ανακόλουθες διοικητικές εξαγγελίες, κάλυψη οικονομικών κριτηρίων με "άγνωστες" μεθόδους) αδυναμίες της για να δικαιολογήσει ακόμα μια χρονιά αποτυχίας.

Η Ομόνοια μπορεί κάλλιστα να δώσει περισσότερη σημασία και στην συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών της, όπως ο Ρούμπιο που ύψωσε το μεσαίο του δάχτυλο προς την κερκίδα στο διάλειμμα του πρώτου ημιχρόνου ενώ έριξε μπουκάλι προς την κερκίδα στο τέλος του αγώνα. Ελπίζουμε ο παρατηρητής να κατέγραψε και την ενέργεια του Σκέμπρι που απευθύνθηκε ειρωνικά προς τους διαιτητές εννοώντας με χειρονομία τον χρηματισμό τους. Είναι αυτή η φωτογραφία που χρησιμοποιεί ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής στον λογαριασμό του στο Facebook. 
 
* Ο κ. Χριστοδούλου (υπεύθυνος επικοινωνίας) δεν πήρε την απάντηση που ήθελε από τον πρόεδρο της εταιρείας στην φυσούνα πριν από την έναρξη του αγώνα, για τον λόγο συνάντησης με τον πρόεδρο της ΚΟΠ; Την ξέχασε και χρειάζεται υπενθύμιση; Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται στον τελικό του Κυπέλλου και ο πρόεδρος της ΚΟΠ ζήτησε συνάντηση για να συζητηθεί η πρόθεση του ΑΠΟΕΛ για το στάδιο που θα διεξαχθεί ο τελικός. Ικανοποιηθήκατε τώρα κύριοι για τον λόγο μιας δημόσιας συνάντησης του προέδρου του ΑΠΟΕΛ με τον πρόεδρο της ΚΟΠ; Ο κ. Σεραφείμ δηλαδή δεν έτυχε να βρεθεί ποτέ κατ´ιδίαν σε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΚΟΠ; Δεν γευμάτισε ποτέ μαζί του; Όσο για την παρουσία του Αβέρωφ Νεοφύτου στον ίδιο χώρο, μπορεί παράγοντας της Ομόνοιας και συγκεκριμένα ο κ. Αντώνης Ζυμαράς, που ήταν επίσης παρών να μας αναφέρει δημόσια αν υπήρξε κάτι περαιτέρω από τον εθιμοτυπικό χαιρετισμό την στιγμή που ο κ. Νεοφύτου αποχωρούσε. Η Ομόνοια γνωρίζει, πολύ καλύτερα απ’ όλους, ότι τα παρασκήνια δεν γίνονται σε καφετέριες.
 
Ο ΑΠΟΕΛ δεν είχε και δεν έχει ανάγκη κανενός κομματικού προστάτη και καμιάς κομματικής στήριξης. Ας μην κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια η Ομόνοια, η οποία συνήθισε να συχνάζει σε κομματικά γραφεία και να λαμβάνει κομματικές ντιρεκτίβες. Δεν είναι τυχαίο ότι της σημερινής ανακοίνωσης της Ομόνοιας προηγήθηκε ανακοίνωση του ΑΚΕΛ για το ίδιο θέμα.
 
* Η Ομόνοια χρειάζεται κάτι περισσότερο από τον κόσμο της να την υποστηρίξει για να περάσει τα κριτήρια; Προς τι η ειρωνεία για την δύναμη του δικού μας κόσμου;
 
* Η διοίκηση της Ομόνοιας είναι ο θεματοφύλακας της επί μέρους "αντικειμενικής" αθλητικογραφίας στην Κύπρο; Θίξαμε κάποιους από τους δικούς της "θεματοφύλακες" και ενοχλήθηκε από μια απόφαση που αποτελεί δικαίωμα μας;
 
* Πως να περιμένεις την αξιοπρεπή στάση μιας ομάδας όταν στους επίσημους λογαριασμούς της στο Facebook αναφέρει τον αντίπαλο της με μικρά γράμματα λες και είναι μια οπαδική ιστοσελίδα".