Χωρίς κόσμο στο Τσίρειο (Αποτέλεσμα μεγάλου προβληματισμού αλλά και ώριμης σκέψης)

Με ανακοίνωσή της, η διοίκηση της ποδοσφαιρικής εταιρείας του ΑΠΟΕΛ ενημερώνει ότι με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, δεν θα προχωρήσει σε προπώληση αλλά ούτε και σε διάθεση εισιτηρίων για την αναμέτρηση Απόλλων-ΑΠΟΕΛ που θα διεξαχθεί το Σάββατο 09/05 στις 17:00. Ως εκ τούτου, το ντέρμπι στη Λεμεσό θα διεξαχθεί παρουσία μόνο κόσμου της γηπεδούχου ομάδας. Στην ανακοίνωσή της, η διοίκηση των "γαλαζοκιτρίνων" εξηγεί τους λόγους της απόφασής της αυτής, ενώ τοποθετείται και για κάποια άλλα θέματα.

Αναλυτικά:

"Η εταιρεία ΑΠΟΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ «ΔΗΜΟΣΙΑ» ΛΤΔ ενημερώνει ότι με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, δεν θα προχωρήσει σε προπώληση αλλά ούτε και σε διάθεση εισιτηρίων για την αναμέτρηση Απόλλων-ΑΠΟΕΛ  που θα διεξαχθεί το Σάββατο 09/05 στις 17:00. Για την απόφαση μας ενημερώσαμε σχετικά και την ΚΟΠ μέσω επιστολής.

Η απόφαση μας είναι αποτέλεσμα μεγάλου προβληματισμού αλλά και ώριμης σκέψης. Είναι με βαριά καρδιά που λαμβάνουμε μια τέτοια απόφαση, κυρίως γιατί αυτό αποστερεί από τους οπαδούς μας την ευκαιρία να στηρίξουν την ομάδα τους στον πιο κρίσιμο ενδεχομένως αγώνα της χρονιάς. Κατανοούμε τα δικαιολογημένα αισθήματα που η απόφαση αυτή πιθανόν να δημιουργήσει σε μερίδα οπαδών μας και ξεκαθαρίζουμε ότι τούτη δεν συνιστά αποδοχή έμμεσα ή άμεσα οποιουδήποτε μέτρου απαγόρευσης μετακίνησης φιλάθλων. Είμαστε σίγουροι ότι οι οπαδοί μας θα κατανοήσουν και θα στηρίξουν την απόφαση μας αυτή.

Δυστυχώς η εσκεμμένη δημιουργία εκρηκτικής περιρρέουσας ατμόσφαιρας, απότοκο των όσων έχουν συμβεί τις τελευταίες μέρες επιβάλλει την επίδειξη υπεύθυνης στάσης από όλους τους εμπλεκόμενους. Ο ΑΠΟΕΛ δεν φοβάται να αναλάβει κρίσιμες αποφάσεις ούτε ιστορικές ευθύνες και αυτό ακριβώς πράττει σήμερα. Για μας το πρώτιστο μέλημα είναι η ασφάλεια των οπαδών μας αλλά και ολόκληρου του φίλαθλου κοινού καθώς και των εργαζομένων σε ποδοσφαιρικούς αγώνες. Η προτεραιότητα αυτή είναι πάνω από οποιονδήποτε τίτλο ή χρηματικά οφέλη. 
 
Αναμένουμε από τους υγιώς σκεπτόμενους δημοσιογράφους και ΜΜΕ να αξιολογήσουν αυτή την ιστορική απόφαση της ομάδας μας. Από αυτούς που με τόση χολή επιτέθηκαν και συνεχίζουν να επιτίθενται στην ομάδα μας είτε παρασυρόμενοι από προπαγάνδα είτε υποκινούμενοι από άλλα συμφέροντα αναμένουμε να αναλάβουν κι εκείνοι τις ευθύνες που τους αναλογούν αν έχουν την τόλμη.    

Όσο για αυτούς που συνεχίζουν να διατηρούν και να «εμβολιάζουν» τον κόσμο με μίσος και «πάθος» ενισχύοντας την προκατάληψη προς τους διαιτητές ας θερίσουν οι ίδιοι αυτά που έσπειραν. Ο ΑΠΟΕΛ δεν έχει κανένα πρόβλημα να διαιτητεύουν τα παιχνίδια του είτε Κύπριοι είτε ξένοι διαιτητές. 
 
Ο ΑΠΟΕΛ είναι πρωτοπόρος στην βαθμολογία και με αυτή του την απόφαση στοχεύει να είναι πρωτοπόρος και στον πόλεμο κατά της βίας στα γήπεδα.
 
Ο ΑΠΟΕΛ έμαθε να κερδίζει τίτλους στα γήπεδα ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ. Αυτό θα κάνουμε και φέτος ξεκινώντας από τον αγώνα του Τσιρείου. Η στήριξη των οπαδών μας γεμίζει δύναμη και αυτοπεποίθηση και οι ποδοσφαιριστές μας θα αγωνιστούν ακόμη πιο πεισμωμένοι για να φέρουμε τη νίκη στη Λευκωσία".