Πρόκληση... σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο

Η πρώτη του χρονιά συνοδεύτηκε από σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του, απόρροια και των τραυματισμών που είχε.

Σε αυτά προσθέστε και το μεταβατικό στάδιο που χρειάστηκε, αφού δεν είναι λίγο πράγμα να φεύγεις από την Ομόνοια και να πηγαίνεις στο ΑΠΟΕΛ, όντας μάλιστα αρχηγός της. Όμως ακόμα και έτσι, ο Γιώργος Εφραίμ έδειξε σημάδια της ποιότητάς του, τόσο στην δημιουργία όσο και στην εκτέλεση αφού στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς με τον Ερμή υπολείπεται ένα μόλις γκολ για να… πιάσει την καλύτερη επίδοση της καριέρας του και δύο για να δημιουργήσει νέο προσωπικό ρεκόρ.

Φέτος ο διεθνής άσος έχει σκοράρει συνολικά 7 φορές. Τέσσερις στο πρωτάθλημα (με Ομόνοια, Αγία Νάπα, Εθνικό και Ανόρθωση) και τρεις στο Κύπελλο (με Ολυμπιακό και με ΑΕΛ δις). Μάλιστα έχει πετύχει και χατ τρικ με την Εθνική στον αγώνα με την Ανδόρα, όμως αυτό το αφήνουμε απ’ έξω.

Με τα εφτά συνολικά γκολ, υπολείπεται ένα για να φτάσει τα 8 που σημείωσε τρεις χρονιές όντας παίκτης της Ομόνοιας. Την σεζόν 2009-10 (7 στο πρωτάθλημα και 1 στην Ευρώπη), την σεζόν 2011-12 (6 στο πρωτάθλημα και 2 στο Κύπελλο) και την σεζόν 2012-13 (7 στο πρωτάθλημα και 1 στο Κύπελλο).

Απομένει ένα παιχνίδι για να ολοκληρωθεί η χρονιά και ο Γιώργος Εφραίμ έχει μπροστά του μια… διπλή πρόκληση, στην πρώτη του χρονιά ως ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ. Σε ομαδικό επίπεδο, η κατάκτηση του πρώτου νταμπλ στην καριέρα του και σε προσωπικό επίπεδο το… σπάσιμο του ατομικού του ρεκόρ σκοραρίσματος.