Το ΑΠΟΕΛ με... Târgu Mureş

Με την εξασφάλιση του πρωταθλήματος την Κυριακή, το ΑΠΟΕΛ θα μπει πλέον πλήρως στην λογική της νέας Ευρωπαϊκής πορείας, με την προσπάθεια να είναι ασφαλώς και φέτος η είσοδος στους ομίλους του Champions League.

Ακόμα υπάρχουν ορισμένα πράγματα που χρειάζονται ξεκαθάρισμα ενόψει των πιθανών αντιπάλων και ειδικά το τι θα συμβεί στην Ρουμανία, ενδιαφέρει πολύ το ΑΠΟΕΛ.

Τάργου Μούρες και Στεάουα διεκδικούν τον τίτλο και οι "γαλαζοκίτρινοι" είναι... φανατικά με την πρώτη. Την Κυριακή η πρωτοπόρος Τάργου αντιμετωπίζει εκτός την Άστρα του Λαμπάν ενώ την τελευταία αγωνιστική εντός την Οτελούλ. Η Στεάουα που είναι ένα βαθμό πίσω, παίζει την Κυριακή εντός με την Μποτοσάνι και την τελευταία αγωνιστική εκτός με την CSMS. 

Τώρα, όσο για τον λόγο που ενδιαφέρει αυτό το ΑΠΟΕΛ, έχει να κάνει με την κλήρωση των playoffs (4ος προκριματικός) για τους ομίλους. Εκεί θα βρίσκονται η Σέλτικ, η Ρεντ Μπούλ, η Βασιλεία και η Βικτόρια Πλζεν στους δυνατούς. Το ερώτημα είναι αν την πεντάδα θα συμπληρώσει το ΑΠΟΕΛ ή η Στεάουα. Σε περίπτωση που η Στεάουα κατακτήσει το πρωτάθλημα, θα είναι στους δυνατούς γιατί έχει ψηλότερη βαθμολογία από το ΑΠΟΕΛ, έτσι το ΑΠΟΕΛ πάει στους αδύνατους. Αν το πρωτάθλημα πάει στην Τάργου, οι "γαλαζοκίτρινοι" θα είναι στους δυνατούς. 

Όλα αυτά, βέβαια, υπό την αίρεση ότι το ΑΠΟΕΛ θα προκριθεί από τον 2ο και τον 3ο προκριματικό, στους οποίους δεδομένα θα είναι στους δυνατούς της κλήρωσης. Επίσης, στο σενάριo που η Στεάουα κατακτήσει τον τίτλο, το ΑΠΟΕΛ θα είναι στους δυνατούς του 4ου προκριματικού, μόνο σε περίπτωση που αποκλειστεί σε προηγούμενο γύρο μια εκ των Σέλτικ, Βασιλεία, Βικτόρια, Ρεντ Μπούλ ή Στεάουα.