Οι δηλώσεις των νταμπλούχων

Το ΑΠΟΕΛ κέρδισε τον Ερμή και μετά την κατάκτηση του κυπέλλου μεσοβδόμαδα, έφτασε και στο 24ο πρωτάθλημα, ολοκληρώνοντας το νταμπλ. Πιο κάτω οι δηλώσεις των "γαλαζοκιτρίνων" στην Cytavision μετά τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς...

Πρόδρομος Πετρίδης: "Οπωσδήποτε αισθανόμαστε όλοι στην ομάδα δικαιωμένοι και ο κόσμος παίρνει αυτό που του αξίζει. Εμείς τα κάναμε δύσκολα στο τέλος, μπορούσαμε να τελειώναμε πιο νωρίς αν ήμασταν πιο σταθεροί στις εμφανίσεις και δεν είχαμε και τους πολλούς τραυματισμούς. Φέτος είναι και για πρώτη φορά στην ιστορία δυο συνεχόμενα νταμπλ. Στη διάρκεια κάναμε τρεις αλλαγές προπονητών και η τελευταία ήταν μεγάλο ρίσκο όμως στο τέλος μας δικαιώνουν οι αποφάσεις μας. Ο προγραμματισμός έχει αρχίσει, έχουν γίνει κάποιες προτάσεις και από αύριο μπαίνουν όλα σε εφαρμογή. Αλλαγές θα υπάρξουν όμως τα περιθώρια είναι πολύ στενά. Ξεκινάμε πολύ νωρίς την προετοιμασία και αντιλαμβάνεστε είναι πολύ δύσκολο να κλείσεις τώρα τους παίκτες που θέλεις".

Γκουστάβο Μαντούκα: "Δεν περίμενα ποτέ να έρθουν έτσι τα πράγματα. Ο Θεός τα ήθελε έτσι και είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος. Ήταν μια δύσκολη απόφαση να σταματήσω το ποδόσφαιρο, μετά τον τραυματισμό είχα ακόμα πόνο και ένιωθα πως ήταν η ώρα μου να σταματήσω. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους παίκτες και όλους στο ΑΠΟΕΛ που με στήριξαν, ένιωσα την συμπαράσταση όλων και αυτό έκανε το έργο μου πιο εύκολο. Είναι ένα παράξενο συναίσθημα, μπήκαμε ομίλους, πήραμε το κύπελλο και το πρωτάθλημα όμως ο κόσμος νοιώθει ότι μπορούσαμε να πάμε ακόμα καλύτερο. Αυτό είναι το επίπεδο του ΑΠΟΕΛ και η ομάδα μπορεί να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο και να κατακτά όλους τους τίτλους. Ακόμα και όταν έπαιζα, ένοιωθα ότι μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερα. Τώρα έχω πολύ δύσκολες μέρες μπροστά μου γιατί πρέπει μαζί με τον προπονητή να αποφασίσω ποιοί από τους φίλους μου (σ.σ: εννοεί τους ποδοσσφαιριστές) στην ομάδα μπορού να προσφέρουν και τη νέα σεζόν. Θα προσπαθήσω να είμαι δίκαιος αλλά θα κοιτάξω πρώτα το καλό της ομάδας".

Ραφίκ Τζιμπούρ: "Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά. Ήρθα αργοπορημένα στην ομάδα και είχα προβλήματα φυσικής κατάστασης Η ομάδα τα πήγαινε πολύ καλά τότε. Όταν είχαμε προβλήματα, ήμουν πιο φρέσκος και βοήθησα την ομάδα. Στο τέλος όλοι μαζί δείξαμε ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα και δίκαια πήραμε τον τίτλο. Τώρα θα το απολαύσω. Πήραμε δύο τίτλους και είναι ένα πολύ ωραίο συναίσθημα. Θα το διασκεδάσω, μετά θα ξεκουραστώ και θα αποφασίσω αν θα παραμείνω ή όχι στο ΑΠΟΕΛ".

Νεκτάριος Αλεξάνδρου: "Η αλήθεια είναι ότι έχουμε συνηθίσει τους τίτλους τα τελευταία χρόνια όμως ο καθένας έχει την ιδιαιτερότητά του. Είναι αρκετά ψηλά οι προσδοκίες και καλά κάνουν και είναι ψηλές. Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά, είχαμε πάρα πολλούς τραυματισμούς. Σημασία έχει ότι η ομάδα μπόρεσε να αντεπεξέλθει στην περίοδο που είχε τραυματισμούς, κάτι που δεν μπόρεσε να κάνει ο Απόλλωνας".

Γιώργος Εφραίμ: "Ήταν μια μεγάλη σεζόν, πετύχαμε το νταμπλ και είμαστε όλοι πανευτυχείς. Ήταν ένα από τα πιο δύσκολα πρωταθλήματα γιατί 4-5 ομάδες το διεκδικούσαν. Είναι μια πολύ επιτυχημένη σεζόν. Πιστεύω του χρόνου θα είναι ακόμα καλύτερα τα πράγματα και για μένα, να χτίσουμε ακόμα καλύτερη ομάδα. Πριν δυο μήνες είχα ένα κάπως σοβαρό τραυματισμό, μετά βρήκα τα πόδια μου και βοήθησα την ομάδα μου. Όμως δεν πρέπει να ξεχάσουμε τον κ. Δώνη που ξεκίνησε αυτή την σεζόν και τον κ. Φινκ. Πρέπει να συγχαρούμε και τις υπόλοιπες ομάδες για την προσπάθεια που έκαναν".

Τόμας Ντε Βινσέντι: "Είμαστε πολύ χαρούμενοι, πήραμε το νταμπλ ενώ είχαμε ξεκινήσει και καλά την σεζόν μπαίνοντας στους ομίλους. Ήταν μια μακρά σεζόν και ελπίζουμε και του χρόνου να είναι το ίδιο. Είχαμε ένα μεγάλο ρόστερ με πολύ καλούς παίκτες και το να συνδυάσεις Ευρώπη και Κύπρο είναι δύσκολο όταν δεν έχεις παίκτες. Όμως όλοι έκαναν εξαιρετική δουλειά, ο κ. Δώνης έφτιαξε μια πολύ καλή ομάδα και αυτό φάνηκε στη διάρκεια της σεζόν. Τώρα το μόνο που σκέφτομαι είναι να ξεκουράσω το μυαλό και το σώμα μου, να απολαύσω τους δικούς μου ανθρώπους και να ξεκινήσουμε τη νέα σεζόν φυσικά με τον στόχο των ομίλων".

Διονύσης Χιώτης: "Πέρσι έλεγα πως είναι το πιο περίεργο  πρωτάθλημα αλλά φέτος είναι ακόμα πιο περίεργο γιατί έγιναν πολλές ανατροπές στη βαθμολογία. Το ΑΠΟΕΛ έχει τη νοοτροπία του πρωταθλητή. Η δική μου θέληση είναι να συνεχίσω για τουλάχιστο ένα χρόνο ακόμα, όσο με κρατάνε τα πόδια μου. Απ' εκεί και πέρα είναι θέμα του κυρίου Μαντούκα - κυρίου πλέον (γέλια) και της διοίκησης".

Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης: "Ήταν και βαθμολογικά το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όμως θεωρώ ότι η ομάδα μου σε όλη τη διάρκεια είχε τη σταθερότητα. Στο τέλος μπορεί να μην είχαμε τόσο καλή απόδοση αλλά θεωρώ ότι είμαστε δίκαια πρωταθλητές. Το πρωτάθλημα το αφιερώνω στη γυναίκα μου και στις κορούλες μου. Το ΑΠΟΕΛ είναι η αγάπη μου, η οικογένειά μου και δεν θέλω να φύγω. Πιστεύω ότι είναι εύκολο και από τις δυο πλευρές να μείνω στην ομάδα"

Νεκτάριος Πετεβίνος: "Σήμερα το ΑΠΟΕΛ συμπλήρωσε 50 παιχνίδια και καταφέρνει να πετύχει κάτι πολύ ξεχωριστό για την ιστορία της ομάδας. Αυτό το συνεχόμενο νταμπλ νομίζω ότι κάθε παίκτης που βρισκόταν στο ρόστερ θα έχει να το λέει και να το νοιώθει. Το πρώτιστο τώρα είναι να πανηγυρίσει ο κόσμος και οι ποδοσφαιριστές".