Ποια φιλικά; Αλλού είναι το... ζουμί

Αρκετή συζήτηση γίνεται γύρω από τα φιλικά παιχνίδια γενικότερα και κατ’ επέκταση την τελευταία ήττα του ΑΠΟΕΛ με το βαρύ 4-1.

Ένα φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας, δεν προσφέρεται για πολλά πολλά είτε είναι νίκη είτε είναι ήττα. Κάποια μεμονωμένα σημεία μπορούν να αξιολογηθούν όμως να γίνει κριτική για μια ομάδα που έχει στην προετοιμασία σχεδόν 30 παίκτες, είναι άστοχο.

Αυτή είναι άλλωστε και η περίοδος στην οποία ένας νέος προπονητής (Ντομίνγκος Πασιένσια) προσπαθεί να αξιολογήσει το ρόστερ που έχει στα χέρια του σε συνθήκες αγώνα, πέραν των καθημερινών προπονήσεων. Και παράλληλα με τον προπονητή, υπάρχουν και οι νεοφερμένοι ποδοσφαιριστές, κάποιοι εκ των οποίων με 2-3 προπονήσεις κλήθηκαν να αγωνιστούν για να πάρουν... γεύση από την νέα τους ομάδα, όντας ανέτοιμοι.

Η αλήθεια είναι ότι έγιναν αρκετά ατομικά λάθη στον μεσοαμυντικό χώρο, τα οποία και προφανώς εντόπισε η τεχνική ηγεσία, έγιναν οι απαιτούμενες παρατηρήσεις με την ελπίδα αυτά και παρόμοια λάθη να μην επαναληφθούν στα επίσημα παιχνίδια.

Εκεί άλλωστε είναι και το βασικό ζητούμενο και γι’ αυτό υπάρχουν και τα φιλικά παιχνίδια, για να διορθωθούν τα λάθη ενόψει των επίσημων αγώνων. Όπως και στο πρώτο, έτσι και στο δεύτερο ο Πορτογάλος τεχνικός έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές, αλλάζοντας όλη την εντεκάδα, δοκιμάζοντας πρόσωπα και σχήματα.

Όλο το… ζουμί είναι τα επίσημα παιχνίδια, αρχής γενομένης με… ζευγάρι αγώνων με την Βαρντάρ. Εκεί είναι που θα έχουμε το πρώτο «γαλαζοκίτρινο» δείγμα.