Γκόραν για Ολυμπιακό και ΑΠΟΕΛ

Ισόπαλοι 1-1 εξήλθαν στο φιλικό της Πέμπτης στον Αρχάγγελο ΑΠΟΕΛ και Ολυμπιακός, σε μια αναμέτρηση που ο Ντομίνγκος Πασιένσια, δοκίμασε την ετοιμότητα ποδοσφαιριστών που δεν πήραν μέχρι στιγμής αρκετό χρόνο συμμετοχής.

Από την πλευρά του ο κόουτς των μαυροπράσινων, Γκόραν Πετκόφκσι είδε σε δράση τους νέους του ποδοσφαιριστές, στους οποίους και θα βασιστεί για να πραγματοποιήσει φέτος το μεγάλο στοίχημα της ανόδου στην Α’ Κατηγορία.

Ο κ. Πετκόφσκι μίλησε στην ιστοσελίδα μας για το χθεσινό φιλικό και τον νέο Ολυμπιακό που ετοιμάζει ενώ μας έδωσε την άποψή του και για τους Κυπελλοπρωταθλητές.

Για την αναμέτρηση με τον ΑΠΟΕΛ…

"Σίγουρα ήμασταν αρκετά ανέτοιμοι και η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων είναι μεγάλη. Όμως μπορώ να πω πως είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί φάνηκε πως τα παιδιά δούλεψαν καλά από μόνοι τους το καλοκαίρι. Ήταν ένα παιχνίδι που δεν αξίζει ιδιαίτερης κριτικής και ήταν καλό κυρίως για ψυχολογικούς παράγοντες. Δείξαμε έστω και κλεισμένοι πίσω πως μπορούμε να αντεπεξέλθουμε κόντρα σε ένα πολύ μεγάλο αντίπαλο και αυτό είναι σημαντικό. Σίγουρα όμως θέλουμε πολύ δουλειά ακόμα".

Για τα νέα αποκτήματα…

“Έχω εντυπωσιαστεί από το νέο μας τερματοφύλακα. Ο Salva έκανε μερικές πολύ καλές αποκρούσεις όμως αυτό που τον ξεχώρισε ήταν η σιγουριά που εμπνέει κάτω από τα δοκάρια. Ειδικά οι εξόδοι του και η άνεση που έχει στο παιχνίδι του.
Ο Μασίνουα έδειξε σε πολύ καλή κατάσταση, και αυτό φάνηκε και από το γκολ που σκόραρε. Είναι δυνατός και οι αντίπαλοι πολύ δύσκολα μπορούν να του αποσπάσουν την μπάλα. Δέχθηκε μια πολύ ωραία μπαλιά από τον Ιωαννίδη, προωθήθηκε με την ταχύτητα που τον διακρίνει και από πλάγια πέτυχε το γκολ. Προσθέτει μπροστά μεγάλη εμπειρία και κλάση.
Γενικά υπάρχει λόγος για κάθε ποδοσφαιριστή που διάλεξα και πιστεύω θα δημιουργήσουμε ένα πολύ καλό σύνολο. Για παράδειγμα ο Λοϊζου έχει έρθει γιατί θα προσφέρει με τον τσαμπουκά και τα καλά τελειώματα που διαθέτει. Τον είχα και στον Χαλκάνορα πολύ μικρότερο και τον έβαζα να παίζει. Είναι σοβαρό παιδί και θα μας βοηθήσει πολύ. 
Αυτό που πετύχαμε φέτος είναι πως φέραμε στην ομάδα εξαιρετικά παιδιά που δουλεύουν, δένονται σιγά σιγά μεταξύ τους και δημιουργούν ένα οικογενειακό κλίμα”.

Για τον ΑΠΟΕΛ του Πασιένσια…

“Κοιτάξτε ο προπονητής αυτός έδειξε από τους Ευρωπαϊκούς αγώνες τι θέλει να δημιουργήσει και ξέρει τι ζητά από τους ποδοσφαιριστές του. Είναι μια καλή ιδέα αυτό που ετοιμάζει για τον ΑΠΟΕΛ, απλά θέλει ταχύτητα και φρεσκάδα, κάτι που είναι ακόμα νωρίς να το πάρει από τους περισσότερους. Σιγά σιγά πιστεύω όμως πως θα αντεπεξέλθούν.

Παίκτες που έπαιξαν χθες όπως ο Στίλιτς και ο Πιατκόφσκι διαθέτουν τρομερή ποιότητα και όταν φθάσουν στα επιθυμητά επίπεδα ετοιμότητας πιστεύω θα παίζουν πολύ συχνότερα. Ακόμα ένας ποδοσφαιριστής που μου άρεσε από τον αντίπαλο ήταν ο Choko. Αν και πολύ δύσκολα θα παίξει φέτος είναι μεγάλη επένδυση για τον ΑΠΟΕΛ”.

Για τον νέο πρόεδρο του Ολυμπιακού, Κώστα Σεραφείμ…

“Πραγματικά χαίρομαι να βλέπω ανθρώπους σε αυτή τη θέση που υπηρέτησαν και παλαιότερα την ομάδα από το αγωνιστικό πόστο. Άνθρωπος που νιώθει και ξέρει τι θα πει Ολυμπιακός, την ιστορία και το εκτόπισμα της ομάδας. Είναι κάτι σπάνιο και παράλληλα πολύ χρήσιμο ένας προηγούμενος προπονητής να είναι στη θέση του προέδρου. Αυτό αφορά πολύ και τη δική μου δουλειά αφού ξέρει το πόστο και έτσι γίνεται πιο εύκολη η συνεργασία μας. Είναι πολύ σημαντικό ο πρόεδρος να ξέρει τις ανάγκες, τις απαιτήσεις και τα προβλήματα του προπονητή”.