«Δύσκολο πρόγραμμα, αλλά θέλουμε μόνο νίκες»

Μαζεμένα και δύσκολα παιχνίδια επιφυλάσσει για τον ΑΠΟΕΛ το ξεκίνημα της νέας περιόδου στο Φούτσαλ. Σε 15 ημέρες οι γαλαζοκίτρινοι θα δόσουν πέντε σημαντικούς αγώνες, θέλοντας να μπουν με το δεξί στις επίσημες υποχρεώσεις σε Κύπρο και Ευρώπη.


 
Η προσπάθεια του ΑΠΟΕΛ αρχίζει κόντρα στην ΑΕΚ για το Σούπερ Καπ (18/09), θεσμός που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά. Στις 24 του μήνα θα αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος την Ομόνοια στο κεκλεισμένων των θυρών Λευκόθεο. Μια εβδομάδα αργότερα θα διεξαχθούν οι τρεις αγώνες Ομίλων του Main Round του UEFA Futsal Cup. 
 
Το δύσκολο πρόγραμμα της ομάδας σχολίασαν ο Γενικός Αρχηγός του τμήματος Παναγιώτης Παναγιώτου, ο προπονητής Τόμις Χρυσοστόμου και ο αρχηγός Γιώργος Αλεξίου.
 
Παναγιώτης Παναγιώτου: «Σε 15 ημέρες η ομάδα καλείται να δώσει πολύ σημαντικά και καθοριστικά παιχνίδια. Γι' αυτό πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να είμαστε έτοιμοι 100% και να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας. Η ομάδα ξεκινά τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις με το Σούπερ Καπ και στόχος είναι φυσικά η κατάκτηση του τροπαίου. Σε ένα παιχνίδι τίτλου δεν υπάρχουν φαβορί και χρειάζεται να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για να εκπληρώσουμε το πρώτο στόχο. Στην πρώτη αγωνιστική η ομάδα μας αγωνίζεται εντός έδρας με την Ομόνοια. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών λόγω περσινής τιμωρίας. Σίγουρα κανένας δεν επιθυμούσε τέτοια εξέλιξη σε ένα τόσο σημαντικό αγώνα, όμως επιβάλλεται να κερδίσουμε και να ξεκινήσουμε με το δεξί το πρωτάθλημα. Αμέσως μετά η ομάδα θα αρχίσει τις υποχρεώσεις στο UEFA Futsal Cup. Την 1η Οκτωβρίου θα αντιμετωπίσουμε τους πρωταθλητές Γεωργίας. Ακολούθως τους πρωταθλητές Γαλλίας ή Τουρκίας και την τρίτη αγωνιστική την πρωταθλήτρια Ρωσίας. Το επίπεδο των συγκεκριμένων αγώνων είναι απίστευτα υψηλό, αλλά στοχεύουμε να υπερβάλλουμε εαυτόν και να κατακτήσουμε την μια εκ των δυο πρώτων θέσεων που οδηγεί στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Με τη βοήθεια του κόσμου, πιστεύουμε ότι η ομάδα μας θα μπορέσει να πανηγυρίσει την είσοδό της στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης».
 
Τόμις Χρυσοστόμου: «Μπαίνουνε στα δύσκολα από την αρχή και πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα για να ξεκινήσουμε νικηφόρα σε όλες τις διοργανώσεις. Στόχος είναι οι τρεις νίκες, στα τρία πρώτα παιχνίδια, προκειμένου η ομάδα να αποκτήσει καλή ψυχολογία για τη συνέχεια. Γνωρίζουμε τις αντικειμενικές δυσκολίες, αλλά διαθέτουμε ποδοσφαιριστές με εξαιρετική ποιότητα και ευελπιστούμε να αντεπεξέλθουν στα σημαντικά πρώτα παιχνίδια της χρονιάς. Είμαστε ο ΑΠΟΕΛ και οφείλουμε να τα καταφέρουμε.  Θέλουμε και φέτος τον κόσμο δίπλα μας. Η ομάδα έχει πολλές και σημαντικές υποχρεώσεις αλλά και πρωταγωνιστικούς στόχους. Η βοήθεια του κόσμου θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην εκπλήρωση τους».  
 
Γιώργος Αλεξίου: «Έχουμε ένα δύσκολο πρόγραμμα και οφείλουμε να προετοιμαστούμε κατάλληλα. Ο δρόμος θα είναι μακρύς, αλλά το ξεκίνημα της περιόδου είναι σημαντικό. Θέλουμε να κατακτήσουμε τον πρώτο τίτλο και να πάμε με την απαραίτητη ψυχολογία στο ντέρμπι με την Ομόνοια. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών αλλά θα δώσουμε τα πάντα για να πάρουμε τη νίκη, ώστε να αποκτήσουμε ώθηση για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ είναι η δύναμη της ομάδας και το απέδειξε πάμπολλες φορές. Τον καλώ να στηρίξει τη φετινή μας προσπάθεια σε Κύπρο και Ευρώπη».