«Ικανοποιητικά τα αποτελέσματα των εργομετρικών»

«Τα αποτελέσματα είναι σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα. Οι αθλητές ακολούθησαν τα ατομικά προγράμματα που δόθηκαν πριν τις καλοκαιρινές διακοπές και αυτό επιβεβαιώνεται και μέσα από τα εργομετρικά. Ακόμα και οι νεοαποκτηθέντες είναι σε παρόμοιο επίπεδο με την υπόλοιπη ομάδα» εξηγεί ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης του ΑΠΟΕΛ Πέτρος Βιολάρης, σχετικά με τα εργομετρικά τεστ που υποβλήθηκαν οι ποδοσφαιριστές αυτή τη βδομάδα.


 
Πρόκειται για μια εξέλιξη που ικανοποιεί σε μεγάλο βαθμό την τεχνική ηγεσία. Ο κ. Βιολάρης καταρτίζει την έκθεση που θα παραδώσει εντός των ημερών στον προπονητή Τόμι Χρυσοστόμου, ώστε να αποφασιστεί το πρόγραμμα που θα ακολουθήσουν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας Φούτσαλ στο βασικό στάδιο προετοιμασίας, που περιλαμβάνει και διπλές προπονήσεις (οι πρωινές γίνονται στον Αρχάγγελο).
 
Ο εργοφυσιολόγος του ΑΠΟΕΛ και μέλος του τεχνικού επιτελείου της ομάδας μίλησα για την σημασία των εργομετρικών εξετάσεων: «Γίνονται για να διαπιστώσουμε σε τι κατάσταση βρίσκονται οι αθλητές και αναλόγως να αποφασίσουμε αν συντρέχει λόγος να επιβαρύνουμε την προετοιμασία. Επίσης, για να διαφανεί αν υπάρχουν ατομικές ελλείψεις προκειμένου να δώσουμε έξτρα πρόγραμμα σε όποιον που το έχει ανάγκη. 
 
- Ποια μεθοδολογία ακολουθείτε;
Για να καταλήξουμε στα συμπεράσματα μας μετράμε αρκετούς δείκτες. Συγκεκριμένα, αναλύσαμε 24 διαφορετικούς δείκτες. Την αντοχή, την εκρηκτικότητα, τη μυϊκή δύναμη και πολλά άλλα.
 
- Πότε θα επαναξιολογηθεί η φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών; 

Μετά τα ευρωπαϊκά παιγνίδια. Θα υπάρχει διακοπή στο πρωτάθλημα λόγω Εθνικής και σε εκείνο το διάστημα θα αξιολογήσουμε εκ νέου τη φυσική κατάσταση. Ταυτόχρονα θα διαπιστώσουμε εάν πέτυχε το αρχικό πρόγραμμα και σε ποιά σημεία -αν- απέτυχε με σκοπό να το διορθώσουμε.
 
- Μπορείτε να μας εξηγήσετε το λόγο που κάποιες προπονήσεις γίνονται στο προπονητικό κέντρο στον Αρχάγγελο;
Βοηθά πάρα πολύ στην αποφυγή των κραδασμών που δημιουργεί μια πιο σκληρή επιφάνεια (παρκέ). Γενικά το γήπεδο ποδοσφαίρου προσφέρει στους αθλητές καλύτερη προετοιμασία. Με την ευκαιρία, να ευχαριστήσω όσους βοήθησαν την ομάδα να προπονείται στον Αρχάγγελο.