Σπάρτα Πράγας μετά από 11 χρόνια

Μετά από 11 ολόκληρα χρόνια το ΑΠΟΕΛ βρίσκει ξανά στο δρόμο του την Σπάρα Πράγας αφού οι δυο τα είχαν πει στον 2ο προκριματικό του Champions League το καλοκαίρι του 2004. Οι δυο ομάδες έμειναν στο 2-2 στο ΓΣΠ (σκόραραν Αλεξάνδρου, Χαραλαμπίδης) και στην Τσεχία οι γαλαζοκίτρινοι ηττήθηκαν 2-1 και αποκλείστηκαν. 

Σήμερα προπονητής της Σπάρτα είναι ο Zdeněk Ščasný που παλαιότερα είχε περάσει από τον Παναθηναϊκό. Οι Τσέχοι είχαν τερματίσει πέρσι 2οι στο πρωτάθλημα πίσω από την Βικτόρια Πλζεν. Στο κύπελλο είχαν αποκλειστεί στους "8". Έχουν 33 πρωταθλήματα και 14 κύπελλα.

Eίναι στην 72η θέση στην κατάταξη της UEFA. Ξεκίνησε την φετινή της πορεία από το Τσάμπιονς Λιγκ - 3ο προκριματικό - όπου αποκλείστηκε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (2-2 εκτός, ήττα 2-3 εντός). Για να μπει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ απέκλεισε την Ελβετική Τουν με νίκη 3-1 στη Τσεχία και 3-3 εκτός.

Στο πρωτάθλημα έχει παίξει ήδη πέντε ματς και είναι στην πρώτη θέση με τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία. Έχει σκοράρει 12 φορές και έχει δεχθεί τρία γκολ. Επόμενο ματς στις 13 Σεπτεμβρίου με την Γιάπλονετς, εκτός έδρας.