"Ευχαριστώ που μου έδωσαν την ευκαιρία να διορθώσω το λάθος μου" (Φώτος)

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (28/09) στα γραφεία της Εταιρείας του ΑΠΟΕΛ η παρουσίαση του Τιμούρ Κετσπάγια ως νέου προπονητή των «γαλαζοκιτρίνων».

Η ιστοσελίδα μας www.kerkida.net έδωσε το παρών της στην παρουσίαση και σας μεταφέρει ρεπορτάζ...

Αρχικά τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Εταιρείας Πρόδρομος Πετρίδης, ο οποίος ανέφερε

"Μετά από πρόνοια που είχε στο συμβόλαιο του ο κ. Πασιένσια, σε περίπτωση μη πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, το συμβόλαιο του τερματίστηκε με συγκεκριμένη αποζημίωση. Είναι πολιτική της Εταιρείας οι αποδεσμεύσεις να γίνονται χωρίς να επιβαρύνεται οικονομικά η Εταιρεία.

Καλωσορίζουμε τον Τιμούρ. Προσπαθήσαμε ξανά Φλεβάρη – Μάρτη να συνεργαστούμε μαζί του όμως οι συνθήκες ήταν διαφορετικές. Δεν χρειάστηκε πάνω από 15 λεπτά για να έρθει η συμφωνία.

Δεν υπάρχει άλλος στόχος, πέραν από την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ την επόμενη χρονιά. Λάθη γίνονται και θα γίνονται. Δεχόμαστε την κριτική με τα όρια της.

Ο Τιμούρ θα έχει άμεση συνεργασία με τον Μαντούκα και θα είναι κανονικά στον πάγκο στο παιχνίδι με την Πάφο".

Ακολούθως τον λόγο πήρε ο Τιμούρ ο οποίος ανέφερε:

"Ευχαριστώ τον Πρόεδρο και την Εταιρεία του ΑΠΟΕΛ που μου έδωσαν την ευκαιρία να διορθώσω το λάθος που έκανα πριν 5-6 μήνες. Είναι μια ομάδα που πέτυχε τα πάντα αλλά ο στόχος είναι να πετύχει ακόμη περισσότερα, όχι το παρελθόν. Πέτυχε πράγματα που δεν πέτυχε άλλη Κυπριακή ομάδα. ξέρω την ομάδα πολύ καλά, έχω δει τα Ευρωπαϊκά παιχνίδια. Στόχος είναι το πρωτάθλημα, στην Ευρώπη δεν είναι μεγαθήρια οι αντίπαλοι, όμως έχουν εμπειρία. Θέλουμε να σταθούμε καλά εντός και εκτός έδρας. Πάμε για ένα βήμα παρακάτω".

Για το τι σκέφτεται να αλλάξει: "Δεν μπορείς να αλλάξεις πολλά σε 2-3 ημέρες. Η ομάδα μέχρι τον Ιανουάριο θα συνεχίσει με αυτό που έχει. Θέλουμε να ανεβάσουμε την αυτοπεποίθηση, όλοι είναι στενοχωρημένοι. Όμως το επόμενο παιχνίδι είναι με την Πάφο. Έχουμε ποιότητα και ποσότητα ποδοσφαιριστών, θέλουμε τους τρεις βαθμούς με την Πάφο. Κάποιες φορές είναι άδικο για τους παίκτες και τους προπονητές. Είναι πολύ νωρίς τα σημαντικά παιχνίδια και είναι δύσκολο να προσαρμοστούν γρήγορα στο κλίμα. Όταν όμως είσαι το ΑΠΟΕΛ, υπάρχει ζήτηση από τον κόσμο, ξέρω την πίεση. Θυμάμαι και από την προηγούμενη ομάδα μου, από αυτά που έχουμε πετύχει".

Για την χρονιά που ξεκίνησε: "Όπως είπα και πριν δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε μιλήσει. Δυστυχώς έγιναν κάποια πράγματα. Όταν έχω δώσει το λόγο μου, δεν μου αρέσει να το αλλάξω. Δεν είχα τον χρόνο εγώ και η ομάδα να περιμένει. Πήρα την απόφαση και ευτυχώς μου δόθηκε η ευκαιρία να διορθώσω το λάθος μου. Κοιτάμε μπροστά. Ευχαριστώ τους ανθρώπους που μου έδωσαν ζεστή αγκαλιά. Όλοι θέλουν να κερδίσουν αυτά που ονειρεύονται. Ο ΑΠΟΕΛ να είναι εκεί που ανήκει. Είχε στόχο φέτος, αποτύχαμε αλλά συνεχίζουμε. Αν δεν πετύχουμε τους στόχους μας δεν θα έχω να κατηγορήσω κανέναν άλλον. Σημαίνει δεν έκανα καλά τη δουλειά μου".

Για το ότι έχει καιρό να δουλέψει σε σύλλογο: "Μου έλειψε η Κύπρος. Δεν μπορούσα να πω όχι στην πατρίδα. Πέντε χρόνια να είσαι στην Εθνική, είναι σαν να είσαι 50 χρόνια. Μου έλειψε η καθημερινή δουλειά. Δεν έφυγα από τον πάγκο της Εθνικής Γεωργίας με σκέψη πως θα έκλεινα κάπου αλλού".